Wielokrotnie spotkałam się na zagranicznych stronach ze sławną Marlenką. Oryginalną można kupić nawet w wysyłkowym sklepie w Wielkiej Brytanii! Koniecznie musiałam poznać smak tego ciasto, więc
Przepisy Aleksandry( Recipe in English ) Kiedy zobaczyłam to ciasto to wiedziałam, że muszę je upiec. Bardzo spodobał mi się efekt dekoracyjny, jaki uzyskuje się używając folii bąbelkowej. Ciasto
Przepisy AleksandryZapraszam na najprostsze lody pod słońcem! Co najważniejsze nie potrzebujesz do nich maszyny do lodów, ani nie musisz ich co jakiś czas mieszać. Dzięki alkoholowi nie
Przepisy AleksandryKokosanki upiekłam w podzięce dla mojej koleżanki z pracy Angie. Zrobiła mi niedawno ogromną niespodziankę i w taki słodki sposób chciałam się jej odwdzięczyć. Makaroniki to
Przepisy AleksandryCześć! Kolejny już raz chciałabym Wam przedstawić ciekawy pomysł na drugie śniadanie z Fitellą, które to z pewnością zabierzecie ze sobą. Przygotujcie sobie ciut więcej, gdyż
Pora coś zjeśćPost Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojepolecam wypróbować przepis. Do przygotowania lodów kokosowych będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L lodów 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 puszka 530 g mleka zagęszczonego słodzonego (skondensowanego) około 80 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Domowe lody kokosowe Przygotowanie: Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietanę, przez(...)chwile miksuję, następnie dodaję cukier waniliowy i miksuję do momentu aż śmietana się ubije. Następnie mikser ustawiam na wolne obroty i cały czas miksując, dodaję małym strumyczkiem mleko. Po dodaniu całego mleka jeszcze przez chwilę miksuję aby składniki dobrze się wymieszały. Na koniec stopniowo dodaję wiórka kokosowe, cały czas miksując. Tak przygotowane lody przekładam do miski plastikowej lub szklanej, nakrywam
Uwaga Babcia Gotujelody są wyśmienite:). Do przygotowania lodów kokosowych będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L lodów 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 szklanka (250 ml) mleka zagęszczonego słodzonego (skondensowanego) – około 300 g 2 mango (w sumie przed obraniem około 1 kg) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Domowe lody kokosowe Przygotowanie: Najpierw przygotuję mango(...)lodów: Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietanę i miksuję do momentu aż śmietana się ubije. Następnie mikser ustawiam na wolne obroty i cały czas miksując, dodaję małym strumyczkiem zimne mleko. Po dodaniu całego mleka jeszcze przez chwilę miksuję aby składniki dobrze się wymieszały. Na koniec stopniowo dodaję zimne mango, cały czas miksując. Tak przygotowane lody przekładam do miski plastikowej
Uwaga Babcia GotujeChurreria na dworcach, lotnisku i wszystkich ruchliwych ulicach. Jest to bardzo popularna przekąska śniadaniowa. Te długie paluchy zjada się samodzielnie lub po umoczeniu w kawie z podwójnym mlekiem-zwykłym +słodkie skondensowane lub wersja, którą kocham, to moczenie w gorącej czekoladzie. Składniki. 200 g mąki 180ml wody 1/2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder
Kulinarny karnet Christopherazrobienia tego deseru użyłam mleka zagęszczonego a nie skondensowanego. Zagęszczone to takie jak w tubach. Ze skondensowanego też wyjdzie oczywiście ale będzie miało trochę inny smak. Zachęcam do zrobienia tego prostego deseru. Piankowa chmurka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebiałek, dodajemy stopniowo mąkę. Po uzyskaniu jednolitej masy, przekładamy ją do formy na tort, wyłożonej pergaminem i pieczemy w 170 stopniach ok 35-40 minut. Kajmak Mleko w puszce, słodzone, skondensowane gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5h. Studzimy, otwieramy puszkę i już; tylko nie wyjadajcie z puszki! Masa porzeczkowa szklankę czarnych porzeczek podsmażamy na maśle, dodajemy żelatynę; można
BaRepassuche -masa kajmakowa -masa porzeczkowa -mix orzechów zgniecionych w moździerzu -gorzka czekolada z kąpieli wodnej -płatki migdałowe Kajmak i masę porzeczkową kopiuje z postu o torcie. Kajmak Mleko w puszce, słodzone, skondensowane gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5h. Studzimy, otwieramy puszkę i już; tylko nie wyjadajcie z puszki! Masa porzeczkowa szklankę czarnych porzeczek podsmażamy na maśle, dodajemy żelatynę
BaRepasCiasto nie bardzo proste w zrobieniu i zajmuje dużo czasu, więc do dzieła! Składniki: ok 7-8 opakowań herbatników masa kajmakowa (bądź mleczko skondensowane) 1 budyń waniliowy (może też być śmietankowy) 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 1 płaska łyżka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej ja wybrałam kukurydzianą ze względu na piękny kolor) 1 płaska łyżka mąki pszennej(...)puszkę aby łatwiej się rozsmarowywało, natomiast ja ominęłam ten etap; jeżeli korzystamy z mleczka skondensowanego musimy gotować puszkę przez min. 3h). Układamy kolejną warstwę herbatników i robimy krem karpatkowy. Budyń mieszamy z mąką kukurydzianą i pszenną, następnie rozrabiamy w 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko gotujemy, chwilę przed zagotowaniem dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do zagotowania i dodajemy masę
Brzuszki Łakomczuszkisię rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej z krowiego mleka. Masło ekstra wyrabia się ze śmietany pasteryzowanej, ukwaszonej, natomiast masło śmietankowe – ze śmietanki nieukwaszonej. Z tego powodu masło ekstra ma góra 0,6% laktozy
Karo in the Kitchen