mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:63/76)

MARLENKA - ORMIAŃSKIE CIASTO, KTÓRE PODBIŁO CZECHY 2913

Wielokrotnie spotkałam się na zagranicznych stronach ze sławną Marlenką. Oryginalną można kupić nawet w wysyłkowym sklepie w Wielkiej Brytanii! Koniecznie musiałam poznać smak tego ciasto, więc

Przepisy Aleksandry
TORT "PLASTER MIODU" 2479

( Recipe in English )  Kiedy zobaczyłam to ciasto to wiedziałam, że muszę je upiec. Bardzo spodobał mi się efekt dekoracyjny, jaki uzyskuje się używając folii bąbelkowej. Ciasto

Przepisy Aleksandry
LODY TIA MARIA (kawowe, bez jajek) 171

Zapraszam na najprostsze lody pod słońcem! Co najważniejsze nie potrzebujesz do nich maszyny do lodów, ani nie musisz ich co jakiś czas mieszać. Dzięki alkoholowi nie

Przepisy Aleksandry
KOKOSOWE MAKARONIKI (KOKOSANKI BEZGLUTENOWE) 203

Kokosanki upiekłam w podzięce dla mojej koleżanki z pracy Angie. Zrobiła mi niedawno ogromną niespodziankę i w taki słodki sposób chciałam się jej odwdzięczyć. Makaroniki to

Przepisy Aleksandry
Drugie śniadanie z Fitellą #4 Batoniki musli 147

Cześć! Kolejny już raz chciałabym Wam przedstawić ciekawy pomysł na drugie śniadanie z Fitellą, które to z pewnością zabierzecie ze sobą. Przygotujcie sobie ciut więcej, gdyż

Pora coś zjeść
Ciasto krówka na cytrynowym ponczu 684

Post Ciasto krówka na cytrynowym ponczu pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką 8842

Post Ciasto z karmelem i śmietaną kremówką pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Domowe lody kokosowe | bez jajek | bez maszynki i mieszania 150

polecam wypróbować przepis. Do przygotowania lodów kokosowych będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L lodów 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 puszka 530 g mleka zagęszczonego słodzonego (skondensowanego) około 80 g wiórek kokosowych 2 łyżeczki cukru waniliowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Domowe lody kokosowe Przygotowanie: Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietanę, przez(...)chwile miksuję, następnie dodaję cukier waniliowy i miksuję do momentu aż śmietana się ubije. Następnie mikser ustawiam na wolne obroty i cały czas miksując, dodaję małym strumyczkiem mleko. Po dodaniu całego mleka jeszcze przez chwilę miksuję aby składniki dobrze się wymieszały. Na koniec stopniowo dodaję wiórka kokosowe, cały czas miksując. Tak przygotowane lody przekładam do miski plastikowej lub szklanej, nakrywam

Uwaga Babcia Gotuje
Domowe lody z mango | bez jajek | bez maszynki i mieszania 280

lody są wyśmienite:). Do przygotowania lodów kokosowych będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 1 L lodów 500 ml śmietany 30% lub 36% 1 szklanka (250 ml) mleka zagęszczonego słodzonego (skondensowanego) – około 300 g 2 mango (w sumie przed obraniem około 1 kg) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Domowe lody kokosowe Przygotowanie: Najpierw przygotuję mango(...)lodów: Do miski przelewam dobrze schłodzoną śmietanę i miksuję do momentu aż śmietana się ubije. Następnie mikser ustawiam na wolne obroty i cały czas miksując, dodaję małym strumyczkiem zimne mleko. Po dodaniu całego mleka jeszcze przez chwilę miksuję aby składniki dobrze się wymieszały. Na koniec stopniowo dodaję zimne mango, cały czas miksując. Tak przygotowane lody przekładam do miski plastikowej

Uwaga Babcia Gotuje
Churros - na dobry początek dnia. 175

Churreria na dworcach, lotnisku i wszystkich ruchliwych ulicach. Jest to bardzo popularna przekąska śniadaniowa. Te długie paluchy zjada się samodzielnie lub po umoczeniu w kawie z podwójnym mlekiem-zwykłym +słodkie skondensowane lub wersja, którą kocham, to moczenie w gorącej czekoladzie. Składniki. 200 g mąki 180ml wody 1/2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli cukier puder

Kulinarny karnet Christophera
Piankowa chmurka 156

zrobienia tego deseru użyłam mleka zagęszczonego a nie skondensowanego. Zagęszczone to takie jak w tubach. Ze skondensowanego też wyjdzie oczywiście ale będzie miało trochę inny smak. Zachęcam do zrobienia tego prostego deseru. Piankowa chmurka. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tort czekoladowo-śmietankowy z kajmakiem, czarną porzeczką w migdałach na 31 urodziny. 143

białek, dodajemy stopniowo mąkę. Po uzyskaniu jednolitej masy, przekładamy ją do formy na tort, wyłożonej pergaminem i pieczemy w 170 stopniach ok 35-40 minut. Kajmak Mleko w puszce, słodzone, skondensowane gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5h. Studzimy, otwieramy puszkę i już; tylko nie wyjadajcie z puszki! Masa porzeczkowa szklankę czarnych porzeczek podsmażamy na maśle, dodajemy żelatynę; można

BaRepas
Pischinger, czyli wafle z masą kajmakową, porzeczkową i gorzką czekoladą. 137

suche -masa kajmakowa -masa porzeczkowa -mix orzechów zgniecionych w moździerzu -gorzka czekolada z kąpieli wodnej -płatki migdałowe Kajmak i masę porzeczkową kopiuje z postu o torcie. Kajmak Mleko w puszce, słodzone, skondensowane gotujemy na wolnym ogniu ok 2,5h. Studzimy, otwieramy puszkę i już; tylko nie wyjadajcie z puszki! Masa porzeczkowa szklankę czarnych porzeczek podsmażamy na maśle, dodajemy żelatynę

BaRepas
Ciasto 3 bit. 167

Ciasto nie bardzo proste w zrobieniu i zajmuje dużo czasu, więc do dzieła! Składniki: ok 7-8 opakowań herbatników masa kajmakowa (bądź mleczko skondensowane) 1 budyń waniliowy (może też być śmietankowy) 1,5 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru 1 płaska łyżka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej ja wybrałam kukurydzianą ze względu na piękny kolor) 1 płaska łyżka mąki pszennej(...)puszkę aby łatwiej się rozsmarowywało, natomiast ja ominęłam ten etap; jeżeli korzystamy z mleczka skondensowanego musimy gotować puszkę przez min. 3h). Układamy kolejną warstwę herbatników i robimy krem karpatkowy. Budyń mieszamy z mąką kukurydzianą i pszenną, następnie rozrabiamy w 0,5 szklanki zimnego mleka. Pozostałe mleko gotujemy, chwilę przed zagotowaniem dodajemy cukier, ponownie doprowadzamy do zagotowania i dodajemy masę

Brzuszki Łakomczuszki
Masło oliwkowe – domowy mix do smarowania pieczywa 151

się rozsmarować. Można zrobić swój własny mleczno-oliwny mix do smarowania pieczywa . Zdrowszy i smaczniejszy niż to, co do kupienia na sklepowych półkach. Masło to skondensowany tłuszcz pochodzący ze śmietanki uzyskiwanej z krowiego mleka. Masło ekstra wyrabia się ze śmietany pasteryzowanej, ukwaszonej, natomiast masło śmietankowe – ze śmietanki nieukwaszonej. Z tego powodu masło ekstra ma góra 0,6% laktozy

Karo in the Kitchen