przepisem na opakowaniu. Po jej ostudzeniu dodajemy jajko, mąkę, mleko, błonnik oraz cukier i miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kropelki czekoladowe i dokładnie wszystko mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki (po jednej łyżce) na rumiano z każdej strony. Podajemy z serkiem homogenizowanym lub mleczkiem skondensowanym ( użytym tutaj ). insertCookd("9f71d9a7e9cde1c0ebe12477ee70ba82
Emcia Pichcisłodko i na szybko :) Składniki: 1 galaretka owocowa, 1 szklanka cukru, 1 szklanka wody, 4 białka jaj, 1 puszka mleczka skondensowanego (niesłodzonego), 1 opakowanie herbatników. Wykonanie: Herbatniki połamać(kilka odłożyć) i wyłożyć na dno z każdego z pucharków. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, wsypać cukier i dokładnie wymieszać lecz nie zagotować. Białka ubić na sztywno i ubijając(...)wlewać powoli gorącą galaretkę. Wstawić do miski z zimną wodą i studząc mieszać jakiś czas. Do zimnej już piany wlać schłodzone mleko i całość zmiksować. Tężejącą masę przelać do pucharków z ciastkami i ozdobić odłożonymi całymi ciastkami. Odstawić w chłodne miejsce
Tradycyjna Kuchniaaromatyczna od wiórków kokosowych. Rozluźni ciasto z czerwonej fasoli i otuli aromatyczne gruszki obgotowane w przyprawach korzennych - znakomity zestaw na walentynki :) Przygotowanie ciasta - także wersja na thermomix. Jak zrobić mleko kokosowe, a przy okazji olej kokosowy i mąkę kokosową - tu... Jak kupić i zjeść kokos - tu... Czas przygotowania: Porcje: forma 21 cm Składniki: 200 g czerwonej fasoli(...)gwiazdki anyżu sok i skórka z cytryny Skórka z pomarańczy Polewa: 100 g gorzkiej czekolady, posiekanej 60 ml m leka skondensowanego bez cukru 25 g masła 40 ml rumu Malibu Przygotowanie: Gruszki Gruszki o bierz, zetn ij końce z resztkami kwiatostanów i wydrąż przy pomocy
SzczyptaSmaQpożądany kształt. Jeśli chcemy aby nasze batony były jeszcze smaczniejsze, dodajemy czekoladę na wierzch. Roztapiamy kilka kostek czekolady (mleczna pół na pół z gorzką) z dodatkiem 2 łyżek mleka i łyżeczką masła w rondlu o grubym dnie na małym ogniu lub w kąpieli wodnej (w misce umieszczoną nad wrzącą wodą). Powinna wyjść z tego gęsta, czekoladowa masa. Moczymy w niej(...)końcówki. Zostawiamy do zastygnięcia na ok. 20 min. PODANIE Batony przechowujemy w temperaturze pokojowej – wtedy mają idealną konsystencję. Jeśli lubicie jednak twardsze, trzymajcie je w lodówce. Te batony to skondensowana porcja pysznej, wartościowej energii. Nie wiemy jaka jest ich trwałość, gdyż zazwyczaj nie dotrwają trzeciego dnia, ale Wy możecie to sprawdzić, robiąc zapasy na apokalipsę zombie – jak widać
Nerds Kitchenproszku do pieczenia szczypta soli 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika lub cynamonu syrop trzcinowy Diamant do polania bakalie do dekoracji (orzechy, kandyzowana skórka pomarańczowa) W misce rozbełtać jajka z mlekiem. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mus z dyni i pozostałe składniki. Ciasto dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Można to zrobić za pomocą rózgi lub mikserem. Odstawić na pół(...)już bez. Chochelką nakładać ciasto i smażyć z obu stron. Pancakes przełożyć na talerz, każdy z nich polewając syropem trzcinowym. Z naleśników ułożyć niewielką piramidkę. Polać syropem i posypać skondensowaną skórką pomarańczy i orzechami laskowymi. Podawać na ciepło
Smakołyki Asikonsystencję bardzo podobną do sprzedawanych u nas słodkich mleczek w tubce :) Spróbujcie! Składniki na 3 naleśniki (średnica ok. 20 cm): 1 jajko 1/2 szklanki mąki pszennej 100 ml mleka 100 ml wody gazowanej 1 łyżeczka błonnika owsianego Olej do smażenia ok. 2 łyżek Nadzienie: 150 g sera białego półtłustego 50 g serka homogenizowanego 5 połówek brzoskwini z puszki(...)każdej strony. W międzyczasie ser mieszamy z serkiem homogenizowanym, cukrem i dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Po usmażeniu naleśników nakładamy farsz i zawijamy je w rulon. Wierzch polewamy skondensowanym mleczkiem. insertCookd("e4719a89b1ef75a62db429b889c5c2ef
Emcia Pichciminuty na stronę, nie więcej. Powinna zostać w środku mocno krwista . Na drobnym sitku mielimy ugotowane mięso z zawartością garnka (galaretką), połowę ugotowanych warzyw, podsmażoną wątróbkę i odciśnięte z mleka bułki. Na sicie o średnich oczkach robimy to dwukrotnie, a trzeci raz przepuszczamy masę przez sito najdrobniejsze – tzw. pasztetowe. Masę doprawiamy. Mocno pieprzymy i mocno solimy. Ścieramy na drobnej(...)deską i wyklepujemy pasztet ze środka. Jest naprawdę idealny – podsmażenie i duszenie mięsa zachowuje całą jego soczystość . Używamy też płynu-galaretki i tłuszczu pozostałego z gotowania – to sam skondensowany smak . Pasztet jest miękki ale zwarty, lekki , da się kroić w plastry i smarować. Pyszny i wilgotny . Jeśli nie macie jeszcze ulubionego przepisu a pasztet – to może być właśnie
Karo in the Kitchenksiążkowe: Daria K BZ – zainspirowałam się propozycją, ponieważ nigdy jeszcze nie dodawałam do sernika jogurtu greckiego. Czas na niego! Natalia K – zaproponowała masę serową na bazie mleka. To dla mnie absolutna nowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede(...)dlaczego nie? Bardzo jestem ciekawa jego konsystencji, więc skuszę się i z chęcią wykorzystam przepis Darii. Marta – już samo połączenie sera, puree z dyni i mleczka skondensowanego sprawia, że sernik zapewne będzie przepyszny, ale także jedwabiście kremowy. Super! Wszystkim Paniom serdecznie gratuluję i dziękuję za podzielenie się sernikowymi pomysłami! Artykuł Rozwiązanie konkursu sernikowego pochodzi z serwisu
Raj dla Podniebieniadodajemy przed albo zamiast płynu – nigdy na odwrót, bo skończycie z rzadkim kremem. W tym momencie możemy też dodać aromat . Aromat w płynie wlewamy zastępując jego ilością część mleka lub śmietanki – to w końcu też płyn i ma wpływ na ostateczną konsystencję kremu. Aromat w proszku lub paście dodajemy nie zmieniając ilości dodanego płynu. Aromat w proszku (pamiętajcie żeby(...)potrzebne. Barwniki w proszku mają jedną ogromną wadę – trzeba być bardzo dokładnym w ich mieszaniu . Stąd dobrze rozmieszać je najpierw w niewielkiej ilości kremu, a później taką skondensowaną kolorystycznie pastą barwić większe porcje. Nierozpuszczone i źle wmieszane barwniki stworzą Wam na kremie dodatkowe przebarwienia – czasami te mazy są estetyczne i pożądane, podobne do malarstwa abstrakcyjnego, częściej jednak stanowią
Karo in the Kitchenplacek, masło, a czasem nawet wódkę . Symbolicznym elementem staje się tu jajko . Wiąże się z nim odwieczna niemal wiara, iż człowiek, który je spożywa, przyjmuje jakby na siebie jego skondensowaną energię życiową, te twórcze i nieprzeniknione siły, które powodują, że z jajka wykluwa się pisklę, że z pozornie martwej skorupy wychodzi coś żywego . www.wiadomosci24.pl A jakie(...)poniżej: fot. Izabela Magdalena Składniki: 200 g masy marcepanowej 260 g mąki pszennej 1 łyżka proszku do pieczenia szczypta soli 115 g drobnego cukru 2 średnie jajka 200 ml mleka 100 g roztopionego masła kilka kropel aromatu migdałowego płatki migdałów Przygotowanie: Masę marcepanową zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier wymieszać w jednym naczyniu
Kuchnia smakówwyrobów orzechowych PRIMAVIKA . Masło smażone z nerkowców jest już kolejnym, jakie degustuję tej firmy i zdecydowanie wystawiam mu wysokie noty zarówno za smak, konsystencję i skład. Gęste, gładkie, o skondensowanym smaku nerkowców . 99% orzechów to bardzo dobra zawartość pośród tego typu produktów dostępnych w sklepach. Produkcja bez użycia glutaminianu monosodowego i innych "świństw", to niewątpliwa zaleta. Brak powszechnego obecnie(...)PRIMAVIKA 350g mąki żytniej razowej - razowa drobna typ 2000 115g mąki pszennej - luksusowa typ 550 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1 i 1/2 łyżeczki soli 20g drożdży 275ml ciepłego mleka kilka łyżek ciepłej wody - w razie potrzeby, dla rozluźnienia ciasta przy wyrabianiu 125g orzechów nerkowca - posiekanych nożem Mleko podgrzać w wysokim garnuszku na małym ogniu do temperatury pokojowej. Następnie dosypać
Grunt to przepis!Krótki skład, zamiast tablicy Mendelejewa, to podstawa. Polecam np.: Ciasteczka owsiane z czarnuszką, Food&Joy, ok. 5 zł/150 g Składniki: płatki owsiane, otręby owsiane (30%), mąka pszenna, mleko w proszku, sól, masło kokosowe, czarnuszka (1,2%) 375 kcal/100 g Ciastka Ekoprodukt amarantuski sezamowe , ok. 9 zł/100 g Składniki: melasa, ziarno amarantusa ekspandowane, sezam (35%; nasiona, miazga), miód(...)dyni Bakalland, ok. 4,2 zł/100g 556 kcal/100 g Bakalland, Orzechy włoskie fresco, ok. 4,5 zł/70 g 645 kcal/ 100 g 3. Suszone daktyle, śliwki, banany Skondensowane źródło witamin, składników mineralnych i błonnika, ale także cukru. Trzeba na nie uważać, bo czasem oprócz własnego cukru (czyli głównie fruktozy) zawierają ten dodany przez producenta. Są także
Powiedz dietom nie