mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:55/76)

Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 154

kakao. Przykrywamy papierem do pieczenia i odwracamy. Gorące zwijamy w rulon razem z papierem. Zostawiamy tak około 30 minut. Krem: 250 g mascarpone 150 ml karmelu w puszce (mleko skondensowane słodzone, gotowane około 1,5 h) 50 g honeycomb 1 banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały

Made By Mom And Son
Lody waniliowe z musem truskawkowym bez maszyny 887

dobry wybór, z efektu jej pracy nie byłam zadowolona. Tak więc maszynka leży sobie w szafce, a lody robię tak jak dawniej. 600 ml śmietany kremówki puszka słodkiego mleka skondensowanego łyżeczka ekstraktu

Polska Zupa
Miodownik z toffi i bitą śmietaną 199

Składniki na wierzch ciasta: 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 100-150g posiekanych orzechów włoskich Wykonanie wierzchu ciasta: Górną warstwę ciasta smarujemy masą krówkową (gotową lub wykonaną z mleka skondensowanego) i posypujemy ją posiekanymi orzechami. Ciasto należy przechowywać w lodówce. Przepis pochodzi ze Złotej Kolekcji Margaryny Kasi

Mania Wypiekania
mazurek klasyczny - kajmakowy 139

widelcem na całej powierzchni i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190*C i pieczemy ok. 25 minut. ~325g kajmaku/masy krówkowej (gotowej z puszki lub domowej - gotowanego przez ok.3h mleka skondensowanego słodzonego) ~dowolne bakalie lub inne składniki do dekoracji ~opcjonalnie: kwaskowaty dżem. Opcjonalnie: wystudzony spód posmarować warstwą dżemu. Kajmak podgrzać (będzie go łatwiej rozsmarować) i rozprowadzić na spodzie. Na wierzchu

chili & sugar
Czekoladowa Rolada z Karmelem i Bananami 161

kakao. Przykrywamy papierem do pieczenia i odwracamy. Gorące zwijamy w rulon razem z papierem. Zostawiamy tak około 30 minut. Krem: 250 g mascarpone 150 ml karmelu w puszce (mleko skondensowane słodzone, gotowane około 1,5 h) 50 g honeycomb 1 banan Mascarpone , karmel, honeycomb i pokrojonego banana umieszczamy w misce i mieszamy łyżką do połączenia się składników. Dodatkowo: pozostały

Made By Mom And Son
Nalewka z kukułek 140

Likier z kukułek wprost uwielbiam! :) Połączenie ulubionych cukierków ze smacznym likierem - niebo w gębie :) Składniki: 30-40 dag cukierków typu kukułka 0,5 l wódki puszka mleka skondensowanego niesłodzonego (ok. 400 gram) Wykonanie:  Kukułki rozbić na małe kawałeczki, przełożyć do butelki, zalać wódką i odstawić na minimum 3-4 dni w chłodne miejsce (podczas których kilka razy dziennie

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto balowe 108

ugotować budyń. Gdy budyń wystygnie utrzeć go z masłem. Śmietankę 36 % ubić z dodatkiem cukru pudru. Dodatkowo: tabliczka gorzkiej czekolady, trzy paczki herbatników, duża paczka krakersów, puszka mleka skondensowanego słodzonego gotowanego. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę budyniową, a na niej ułożyć herbatniki. Na herbatniki rozsmarować masę krówkową i ułożyć warstwę krakersów. Na krakersy wyłożyć bitą śmietanę i całość posypać

Tradycyjna Kuchnia
Tarta banoffee czyli banoffee pie 215

czytajcie dalej. Banoffee pie to mega słodkie, mega pyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie słów "banan" i "toffi". Jeżeli lubicie takie składniki to koniecznie musicie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki z kremem kajmakowym 191

przygotowany krem wstawiamy na godzinę do lodówki aby się porządnie schłodził. Po tym czasie kremem dekorujemy babeczki.    * masę kajmakową możecie również zrobić gotując 3 godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego. Zróbcie to jednak dzień przed przygotowywaniem muffinek, abyście nie musieli martwic się zbyt wolnym chłodzeniem masy

Kuchenne aromaty
Tarta banoffee czyli banoffee pie 237

czytajcie dalej. Banoffee pie to mega słodkie, mega pyszne i mega uzależniające ciasto. Banoffee pie jest to angielski deser z bananów, śmietany i toffi z gotowanego mleka skondensowanego (lub dulce de leche) na bazie ciasta z pokruszonych ciastek i masła. Jego nazwa to połączenie słów "banan" i "toffi". Jeżeli lubicie takie składniki to koniecznie musicie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krówki waniliowe 196

każdej imprezie. Jest to też doskonały pomysł na prezent DIY. Gotowe cukierki możemy opakować w celofan, papier do pieczenia lub pudełko po innych czekoladkach. Składniki: 300 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 150 g  domowego cukru waniliowego 65 g masła Przygotowanie: Wszystkie składniki umieścić w garnku z grubym dnem i  gotować na średnim ogniu mieszając co jakiś czas. Kiedy

Piąty grzech główny
Likier kawowy - domowy 190

karafki/butelki i przechowujemy w lodówce. Do spożycia gotowy jest od razu, ale najlepiej poczekać kilka dni, żeby smaki się przegryzły. Rady: Zamiast masy krówkowej można użyć słodzonego mleka skondensowanego - należy je wtedy ugotować dzień wcześniej (przez około 2-2,5 godziny). Dlatego ja wolę gotową masę - skraca czas

Kolorowy Przepisownik
ciasto z odrobiną toffi 376

ostygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy zimny budyń. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao i mieszamy a drugą zostawiamy białą. dodatkowo: 1/2 puszki ugotowanego mleka skondensowanego, słodzonego 3 listki wafli wykonanie ciasta: Biszkopt ciemny smarujemy białą masą budyniową, nakładamy jeden z wafli (docinamy z trzeciego). Następnie smarujemy kajmakiem, przykrywamy drugim waflem (docinamy z trzeciego), który

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto 3 bit 358

kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa 800 ml śmietanki 30% 200 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Ponadto 8 paczek herbatników 1 puszka ugotowanego skondensowanego mleka słodkiego 100 ml wódki sok z 1 cytryny 200 gram posiekanych orzechów Wykonanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru. Do ubitej piany dokładamy

kgwjanczewo
Sernik piernikowy 133

piernikiem w jednym. Pychotka polecam. Składniki: 225 g ciasteczek Digestive 100 g masła 1 łyżka przyprawy korzennej 800 g twarogu 3 krotnie mielonego z wiaderka 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 3 jaja 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka przyprawy do piernika   3 łyżki mąki ziemniaczanej 10 pierniczków nadziewanych masło ( do wysmarowania formy) Sposób przygotowania

Wielki apetyt

Proponowane wyszukiwania