mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:52/76)

Sernik z białą czekoladą na spodzie z granoli 195

trzykrotnie zmielonego 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki cukru 150 gram białej czekolady 150 ml śmietany 36% na polewę: 50 gram białej czekolady, 4 łyżki mleka skondensowanego, 3 łyżki śmietany 36% Granolę miksujemy w malakserze na jednolitą masę z dodatkiem masła. Gotową masę wykładamy na spód formy, lekko ugniatamy i rozprowadzamy na całej powierzchni i wstawiamy

Mango Papaja
Sernik kakaowo-wiśniowy 202

odsączyć z soku. Ciasto kakaowe: 200g margaryny 2 szkl mąki pszennej 3 czubate łyżki kakao 4 łyżki cukru 1 jajko łyżka śmietany Sernik: 1kg twarogu 3x zmielonego 500g mleka skondensowanego słodzonego 4 jajka 1 budyń waniliowy łyżka mąki ziemniaczanej 500g wiśni (u mnie mrożone) 2 łyżki kakao Ciasto kakaowe: Zimne masło posiekać z mąką, cukrem i kakao, dodać jajko

Smakołyki Asi
Wegańskie ciasto „Leśny mech” 296

miejscach gdzie jest krem, to zapobiegnie jego wysychaniu na brzegach. Smacznego! Ps. Szpinak jest niewyczuwalny w cieście, a samo ciasto jest lekkie, krem ryżowy przypomina w smaku ciut mleko skondensowane, w połączeniu w teksturą ciasta robi wrażenie

greenscarf
Brownie z czekoladowym karmelem. 237

wymieszać ponownie .Na koniec mąkę pszenną i wymieszać do połączenia całości .Przelać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 175 stopniach około 20 minut . Karmel czekoladowy: mleko skondensowane słodzone gotujemy w puszce zanurzone przez cały czas około 2 godziny. Studzimy ,wyjmujemy z puszki i dodajemy kilka kostek gorzkiej , roztopionej w mikrofalówce czekolady ,mieszamy i gotowe

Ladylaura.
Śmietanowiec na mleku skondensowanym 155

Skala smaku 6/10 ja wolę jednak bardziej słodkawe ciasta ale wśród gości kosztujących znalazły się osoby zachwycone smakiem, jak  kto lubi;)  blaszka 25x29 Składniki 1 PUSZKA MLEKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO 2 JAJA 6 ŁYZEK MĄKI 1 PŁASKA ŁYŻKA SODY PODANE SKŁADNIKI ZMIKSOWAĆ CIASTO PODZIELIĆ NA 3 CZĘSCI.DO DWÓCH DODAĆ PO 2 ŁYŻKI KAKAO,A DO TRZECIEJ

Kubki smaku
Ciasto z mleka skondensowanego z musem brzoskwiniowym 258

cytrynowe, 1 wiśniowa, 1 truskawkowa), 500g brzoswkiń w syropie (po odsączeniu). Przygotowanie: Każdą z trzech galaretek rozpuścić w 250ml gorącej wody. Po rozpuszczeniu pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Mleko skondensowane zmiksować i podzielić na trzy części. Do każdej części dodać galaretki ostygnięte i zmiksować. Tortownicę wyłożyć folią spożywczą. Do tortownicy nakładać na przemian zmiksowane masy: po dwie łyżki gęstszych

W kuchni u Moniki
Mocno czekoladowy sernik 132

wymieszać. Rozłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Masę przygnieść i wstawić na godzinę do lodówki. Serek wrzucić do miski, dodać cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. Wlać mleko skondensowane i znowu wymieszać. Następnie dodawać po jednym jajku nie przerywając mieszania. Na garnku z parującą wodą postawić miskę i włożyć połamane, pokruszone czekolady. Zmniejszyć gaz i podgrzewać czekolady, cały czas

Kuchnia Pokoleń
Pie de limon 263

tarta. Jej przygotowanie jest niezwykle proste. Z pewnością zadowoli amatorów serników. Składniki ciasto 220 g mąki 60 g cukru 200 g margaryny 2 żółtka krem 1 puszka słodzonego skondensowanego mleka 100-150 ml soku z cytryny 4 … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Likier Inka 183

Damski likier na babskie spotkania i pogaduchy. Lekko słodki, kremowy, o wyraźnym aromacie kawy Inka. Do tego niezbyt mocny. Świetnie smakuje schłodzony. Składniki: 200ml śmietanki kremówki 300ml mleka skondensowanego niesłodzonego 6 płaskich łyżek Inki 6 płaskich łyżek cukru 100ml spirytusu 100ml wódki 50 ml przegotowanej wody mineralnej Sposób

Pyry na Gaz
Sernik dyniowy z karmelizowanymi gruszkami 223

rozgrzać do 180C. Na dolnym poziomie ustawić naczynie z gorącą wodą. Do dużej miski przełożyć zmielony biały ser i puree z dyni, dokładnie wymieszać. Mieszając rózgą stopniowo wlewać mleko skondensowane. W dalszym ciągu mieszając dodawać po jednym jaja. Na koniec dodać mąkę i przyprawy. Ostatni raz dobrze wymieszać. Masę serowo-dyniową przełożyć na schłodzony spód. Formę ustawić na kratce

Pełny talerz
Dyniowe latte na dzień dobry 161

proponuję kawałek dyniowej babki . Dyniowe latte Składniki: Korzenny dyniowy syrop 2 laski cynamonu 1 cm świeżego imbiru 3 goździki 100 ml wody 250 ml dyniowego puree mała puszka skondensowanego mleka 100 ml śmietanki 3 łyżki klonowego syropu ½ łyżeczki waniliowego ekstraktu, u mnie na wódce szczypta utartej gałki muszkatałowej Dyniowe latte świeżo zaparzone expresso spienione mleko cynamon do posypania

codojedzenia
Sernik dyniowy 204

Składniki na nadzienie: 500 g dyni 1 szklanka białego cukru 1/4 szklanki brązowego cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 duże jajka 650 g twarogu dwukrotnie mielonego 140 g mleka skondensowanego 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Składniki na polewę: 400 g śmietany 18% 1/3 szklanki cukru pudru Składniki na sos toffi: 200 g śmietany 36% 1/4 szklanki brązowego

My Culinary Art
Sernik amerykański 166

wody łyżeczka zapachu cytrynowego masa sernikowa: 0,5 kg zmielonego sera twarogowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 szklanki śmietany 30% 1 łyżeczka zapachu waniliowego 3 jajka 2 łyżki skondensowanego mleka słodzonego 3 łyżki cukru do białek 1 łyżka cukru do żółtek Sposób przygotowania: Biszkopty zmielić w malakserze, dodać masło, wodę i zapach, dokładnie wymieszać.  Tortownicę (u mnie

na moim stole...
Żytnia tarta mleczno-owocowa 214

wysypcie groch, fasolę, bądź obciążniki, jeśli nie - trudno, i tak wyjdzie pyszne!) Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy wypełnienie. Składniki na wypełnienie: - 500g mleka skondensowanego niesłodzonego light (kartonik) - 1 papaja (bądź mniejsze mango) - 1 nektarynka (lub brzoskwinia) - 1 banan - 2 jajka - 3 płaskie łyżki mąki/skrobi ziemniaczanej *opcjonalnie: banan i roztopiona biała czekolada do dekoracji

Be Fit Be Strong
Francja: Tarte tatin i troszkę na temat karmelu 146

deser owocowy. Dla tych, którzy nie mają jednak cierpliwości, albo też chęci do bawienia się w karmelizację, polecam gorąco najprostszy sposób na karmel, mianowicie zakup puszki słodzonego mleka skondensowanego i gotowanie go przez trzy godziny w garnku z wodą. Jedyne wytyczne są takie, by poziom wody nie opadł poniżej powierzchni puszki, a już po zagotowaniu puszkę dobrze schłodzić

Przepysznik - BLW i nie tylko