Z dziurōm [1] abo [2] bez? Idzie pedzieć [3] , że to je tako filozofijoł ślōnski klōski. Joł [4] tam wia [5] jedno: ani Ōłma [6] Albina, ani Ōłma Ana żodnych [7] dziurōw we klōskach niy robiōły [8] , niy robi ich moja Muter i niy byda robiōł [9] jo. W Polsce sie na nie gołdo [10] ślōnske, a tak po prołwdzie [11] – jak mi to ostatnio pedziała Ciotka Eldza- to łone prziszły z Niymiec. [12] Te richtig [13] ślōnske klōski to sie robi z samych kartołfli [14] : uwarzōnych [15] i surowych. Ale jak je znarych... czytaj dalej...
Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)