
Z dziurōm [1] abo [2] bez? Idzie pedzieć [3] , że to je tako filozofijoł ślōnski klōski. Joł [4] tam wia [5] jedno: ani Ōłma [6] Albina, ani Ōłma Ana żodnych [7] dziurōw we klōskach niy robiōły [8] , niy robi ich moja Muter i niy byda robiōł [9] jo. W Polsce sie na nie gołdo [10] ślōnske, a tak po prołwdzie [11] – jak mi to ostatnio pedziała Ciotka Eldza- to łone prziszły z Niymiec. [12] Te richtig [13] ślōnske klōski to sie robi z samych kartołfli [14] : uwarzōnych [15] i surowych. Ale jak je znarych... czytaj dalej...

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Dzień dobry, mój blog jest pisany po śląsku, choć nie oznacza to, że znajdują się tam tylko przepisy z Kuchni Śląskiej. Jeżeli masz poczucie humoru i lubisz dobre jedzenie, na pewno znajdziesz tam coś dla siebie :)