mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:34/76)

Ciasteczka maślano-migdałowe z białą czekoladą i krokantem 163

mielonych migdałów  200 g masła  4 łyżki cukru pudru  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  Na polewę:  tabliczka białej czekolady  2-3 łyżki mleka skondensowanego, niesłodzonego lub mleka  krokant do posypania Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciastka energicznie zagnieść (masło powinno być zimne, pokrojone na małe kawałki).  Ciasto włożyć na min pół godziny(...)minut. Zostawić na blaszce do wystudzenia (ciepłe są bardzo delikatne!).  Po ostudzeniu udekorować ciastka polewą. Tabliczkę białej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej dodając 2-3 łyżki mleczka skondensowanego lub mleka. Smarować ciasteczka i posypywać krokantem

Ze smakiem i z pasją
Pianka owocowa 227

zwykle bardzo prosty, wystarczy poświęcić minutkę i gotowe! Pyszne na przyjęcia dla dzieci, jako deser dla dorosłych! Nie będę się dłużej rozpisywać! Przystępuję do dzieła Składniki: 1 opakowanie mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki  1 szklanka owoców Mleko na początku musimy bardzo dobrze schłodzić. Galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody (1 galaretka-1 szklanka wody). Mleko ubijamy na prawie

Olikowa kuchnia
" niemożliwe ciasto" 168

łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 1/2 szklanki kwaśnej śmietany flan 5 jajek 1 i 1/2 szklanki mleka zagęszczonego-(takie jak w puszce do kawy ) 1 puszka skondensowanego mleka słodzonego (530g) 1 łyżka ekstraktu z wanilii Wykonanie Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C.Natluścic blaszkę Do miski włóż wszystkie skladniki na ciasto. Dokładnie wymieszać i następnie dodać śmietanę(...)olej i jajka, krótko miksować. Wy łożyć na dno formy do pieczenia .   Flan.. Do misy miksera wlać skondensowane słodzone mleko,i mleko zagęszczonne, wbić jajka, krótko zmiksować. .Mieszaninę flan wlac (do formy) na przygotowane ciasto Przykryć formę folią Formę wstawić do większej formy. Umieścić w piekarniku i ostrożnie dodać około 1 litr wrzącej wody do formy

w mojej kuchni
Mazurek kajmakowy 168

istnieć ! Swego czasu robiłam swój własny kajmak, odparowując prze kilka godzin mleko wymieszane z cukrem, ale kiedy odkryłam wersję dla leniuchów, czyli gotowanie skondensowanego mleka w puszce. Zdecydowanie jest to metoda mniej praco i czasochłonna. Mazurek kajmakowy Składniki Kruche ciasto: 150 g masła 250 g mąki krupczatki 60 g cukru 3 żółtka 2 łyżeczki(...)domowego cukru waniliowego  Masa kajmakowa: 1 puszka skondensowanego słodzonego mleka 1/2 kostki masła 1/2 laski wanilii Dodatkowo: migdały skórka pomarańczowa powidła śliwkowe Wykonanie: Masło siekamy z mąką, dodajemy cukry i żółtka. Zagniatamy w kulę, owijamy w folię i wkładamy na 60 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, przenosimy na okragłą szklaną formę o średnicy 30 cm, podnosimy lekko

Kulinarne przygody Gatity
Pianka z galaretką. 5228

efekt będzie taki, że tylko szybko zjeść i zapomnieć. Jednakże zaskoczył mnie ostateczny wynik. Smak znałam wiec wiedziałam, że będzie ok. Ale pozostając w temacie ;). Składniki: 500 g mleka skondensowanego niesłodzonego, 3 różne galaretki,  2 takie same galaretki, biszkopty.   Wykonanie: Mleko dzielimy na 3 równe części. 2 takie same galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku

Malinowe Pocałunki
Sernik chałwowy 119

jajek • 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego • 300 g chałwy waniliowej • 3 łyżki mąki ziemniaczanej Polewa • 1 gorzka czekolada • 1/2 szklanki śmietanki 30% • kawałki chałwy do ozdoby Wykonanie: • Mleko skondensowane zagotować z pokruszoną chałwą. Należy cały czas mieszać, bo masa łatwo się przypala. Chałwa powinna się rozpuścić w mleku. • Wystudzić. • Ser przełożyć do miksera

To co kocham
Batoniki orkiszowe – wiecie, że nie tylko płaki owsiane są na świecie 138

płatków orkiszowych 120 g suszonej żurawiny 120 g ziaren słonecznika 100 g sezamu 100 g orzechów laskowych 70 g pestek dyni 70 g wiórków kokosowych puszka mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo : miska, rondel i łyżka Sposób wykonania : W misce umieścić odmierzone składniki sypkie. W rondlu podgrzać mleko do czasu aż się lekko ” rozrzedzi” – około 2-3 minuty

Niebieski kubek z kawa
Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) 368

Testowanie przepisów na serniki ciąg dalszy.... Tym razem na tapecie sernik z dodatkiem mleka skondensowanego i czekolady (by uzyskać efekt marmurka). Dodatkowo wzbogaciłam część jasną - likierem Amaretto, a część czekoladową- rumem. Polecam.   Sernik marmurkowy (migdałowo-czekoladowy) PRZEPIS { tortownica: 23 cm } Temperatura pieczenia: 150ºC | Czas pieczenia:  1h 30 min. Spód 120 g ciasteczek (użyłam ciasteczka San holenderskie półsłodkie(...)czekoaldą) 50 ga stopionego masła 1 łyżeczka kakao 1 łyżka likieru Amaretto Masa serowa 1 puszka mleka słodzonego 500 g tłustego sera zmielonego (Garwolin w kiełbasce) 200 g sera półtłustego, w kostce 3 jaja 1 łyżka mielonych migdałów 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej 4 łyżki likieru Amaretto Dodatkowo 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 2 łyżki rumu Polewa czekoladowa

coolinarnastrefa.blogspot.com
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 150

własny/ 4 szklanki śmietany kremówki 420 ml mleka słodzonego skondensowanego kolorowy pieprz – do smaku, gruboziarnisty W misce ubić śmietanę aż zacznie nabierać objętości. Odstawić. W oddzielnym naczyniu zmieszać mleko skondensowane z kolorowym pieprzem i połączyć z ubitą śmietaną. Mieszać tak długo, aż całość dokładnie się połączy. Przełożyć do zamykanego pojemnika i chłodzić w zamrażarce przez min. 6 godzin

KUCHARNIA
Tarta Jeżyk 147

bakalie i w końcu czekolada. Jakby spojrzeć z przymrużeniem oka, to takie ciastko Jeżyk w rozmiarze XXL ;). Jak wczoraj zapowiadałam, masa karmelowa przygotowana jest na bazie domowego słodzonego mleka skondensowanego . Przepis jest prawie taki sam, jedyna różnica to ilość dodanego masła- do masy karmelowej potrzebujemy odrobinę więcej, niż przygotowując samo mleko oraz czas gotowania jest nieco dłuższy. Wszystko(...)minut, by ciasto nabrało ładnego kolorku. Po tym czasie wyjąć  tartę z piekarnika i pozostawić do całkowitego wystudzenia . Masa karmelowa: Przygotujemy ją tak samo, jak skondensowane słodzone mleko . Różnice są dwie- dodajemy odrobinę więcej masła (70 g zamiast 40 g) oraz dłużej gotujemy, by uzyskać coś a'la domową masę krówkową o pięknym karmelowym kolorze. Po wystudzeniu

Nastoletnie Wypiekanie
Bombki choinkowe 425

Bombki choinkowe to małe kokosowe kulki przypominające śnieżki. Są bardzo szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Przypadną do gustu nie tylko wielbicielom kokosa. To wiórki kokosowe połączone ze skondensowanym, słodkim mlekiem, mrożonymi, kwaśnymi wiśniami z delikatną nutą skórki cytrynowej. Niezwykłe połączenie smaków z pewnością zapadnie w pamięci jako świąteczny przysmak. Przepis oryginalnie pochodzi z książki "4 Ingredients". SKŁADNIKI(...)sztuk) 400 g skondensowanego słodzonego mleka 4 szklanki wiórków kokosowych skórka starta z jednej cytryny 100 g mrożonych wiśni, pokrojonych Połączyć wiórki , mleko i skórkę z cytryny w misce i wymieszać. Dodać pokrojone wiśnie i wymieszać do momentu, aż całość nabierze lekko różowego koloru. Używając łyżeczki formować nieduże kulki. Na blasze wyłożonej papierem układać kulki w odstępach

Złote przepisy
Kawowe lody z orzechami włoskimi i szczyptą kardamonu 204

pomimo, że mam zaparzacz kawę wsypałam do filiżanki dodałam kardamon i zalałam gorącą wodą. Jeśli macie zaparzacz możecie w nim właśnie zaparzyć kawę. Składniki : 500 ml niesłodzonego mleka skondensowanego 150 g cukru pudru 25 g lub więcej posiekanych orzechów włoskich Kawa : 2 łyżeczki mielonej ( najlepiej świeżo mielonej) kawy szczypta mielonego kardamonu ( tak na czubek noża) 160 ml gorącej wody(...)Kawę wsypać do filiżanki, dodać kardamon zalać gorącą wodą. Odstawić do ostudzenia. Napar przecedzić przez sitko. Wykonanie : Mleko przelać do wysokiej miski, wsypać cukier puder i miksować tak długo aż mleko widocznie podwoi objętość. Następnie powoli dolewać kawę i chwilę miksować. Na koniec dodać posiekane orzechy włoskie i wymieszać. Gotową masę przełożyć do foremek na lody lub do plastikowego pojemnika

Niebieski kubek z kawa
Czekolada i zurawina 129

wiosna jest juz za progiem. Czekoladowe ciasto z zurawina skladniki: 150g gorzkiej czekolady 80g masla 3 jajka 100g cukru 150g maki 1 czubata lyzecza proszku do pieczenia 150ml mleka skondensowanego nieslodzonego 50g suszonej zurawiny szczypta soli i galki muszkatalowej wykonanie: Czekolade i maslo roztapiamy w kapieli wodnej. Jajka i cukier ubijamy mikserem do bialosci. Dodajemy do masy czekolade(...)mleko, sol i galke i znow ubijamy. Dokladamy make wraz z proszkiem do pieczenia i dokladnie mieszamy, a na koncu dodajemy zurawine. Ciasto przekladamy do malej keksowki (50x10cm) wysmarowanej maslem i pieczemy okolo 50 minut w temperaturze 180°C. Ciasto wykladamy z foremki gdy jest jeszcze lekko cieple. By nie stalo sie zbyt suche proponuje owinac je w folie zaraz

Przysmaki Karolki
Tęczowy Sernik pod Chmurką 179

dlatego ta propozycja skierowana jest głównie dla dzieci, jednak i dorośli się nim zachwycą. Tęczowy Sernik pod Chmurką - Składniki: 500 g zmielonego dwukrotnie twarogu 250 g mascarpone puszka mleka skondensowanego (ok. 400 g) 3 jajka łyżka mąki ziemniaczanej ekstrakt z wanilii barwniki spożywcze w proszku 250 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru fix do śmietany kolorowa posypka Tęczowy(...)Sernik pod Chmurką - Sposób przygotowania: Sery, mleko, jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i miksujemy do otrzymania gładkiej konsystencji. Masę dzielimy na 7 części i do każdej z nich dodajemy po odrobinie barwnika (kolory po upieczeniu stają się intensywniejsze) -dokładnie mieszamy. Na warstwę fioletową oddzielamy najwięcej masy, a na czerwoną/różową najmniej. Tortownicę

Słodka Strona
Ekspresowe lody kawowe (bez jajek i maszyny) 10762

Lody dla zabieganych miłośników kawy :-) Uwielbiam je! Kto je raz zrobi, nie kupi już gotowych zwykle mocno przesłodzonych lodów kawowych..! Składniki na 800 ml lodów: 400 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 400 g schłodzonej śmietany 36% 135 g cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej (instant) Kawę rozpuszczalną rozgnieść łyżką lub palcami na proszek. Można też kupić kawę o konsystencji(...)proszku. Ważne by nie pozostały żadne granulki. Śmietanę i mleko przełożyć do garnka, dodać cukier puder i proszek kawowy. Miksować mikserem aż składniki się połączą a masa nabierze pięknego kawowego koloru. Powstałą masę przelać do pojemnika na lody. Jeśli w masie zostaną jakieś nierozbite granulki kawy, należy przelać masę do pojemnika na lody przez sitko, rozcierając ewentualne granulki. Pojemnik zamknąć

maniapieczenia