Jest to bardzo szybkie ciasto cytrynowe, na które dostałam przepis od mojej sąsiadki. Robi się je błyskawicznie dlatego warto wypróbować! Składniki 200g herbatników 150g roztopionego masła puszka mleka skondensowanego(...)słodzonego 2 jajka sok z jednej cytryny i dwóch (lub trzech mniejszych ) limonek Herbatniki należy rozdrobnić, dodać do nich roztopione masło i wyłożyć blaszkę wyłożoną pergaminem lub wysmarowaną masłem. Mleko skondensowane należy ubić z jajkami, dodać sok z cytryny i limonek, wszystko razem wymieszać i wylać na spód. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Przed podaniem ciasto powinno
Delusional Trineczekoladowy to idealne połączenie które będzie smakowało każdemu. Składniki: 2 dojrzałe banany, obrane 2 średnie nektarynki i brzoskwinie 6 całych truskawek ¾ szklanki startej czekolady półsłodkiej 2/3 szklanki skondensowanego mleka 2/3 szklanki cukru ¼ szklanki masła lub margaryny Przygotowanie: Aby przygotować sos czekoladowy należy stopić czekoladę z masłem lub margaryną w małym rondelku na małym ogniu. Dodawać powoli cukier i skondensowane mleko. Mieszaninę doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować przez 8 minut ciągle mieszając. Następnie zdjąć ją z ognia i odstawić na bok. Z nektarynek i brzoskwiń usunąć pestki, pokroić owoce w kliny a banany w 2 cm krążki lub kwadraty. Kawałki owoców na przemian umieścić na szpikulcach szaszłyków. Do każdego szpikulca dodać 1 truskawkę. Tak przygotowane
naRuszcieDziś dostałam paczkę zamówioną w sklepie Frisco.pl , jest to supermarket online. Z wybranych zakupów, postanowiłam przetestować mleko skondensowane niesłodzone, przygotowując pyszną piankę cytrynową z truskawkami. Polecam ten sklep, bo robiąc zakupy przez internet, nie muszę wystawać w kolejkach i tracić zbędnego czasu. W sklepie można kupić dużo(...)produktów, w atrakcyjnej cenie i nie trzeba dzwigać zakupów, przywiozą do samego domu. Nic tylko wejść zarejestrować się i kupować. Ptasie mleczko z truskawkami Składniki : galaretki cytrynowe - 2 opak mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l biszkopty okrągłe - 0,5 paczki galaretka truskawkowa - 2 opak truskawki Przygotowanie : Galaretki czerwone rozpuścić w 850 ml gotowanej wody, odstawić
Kuchnia Danusitakie… bez spodu, bez polewy, lekko słodkie. Ciasto numer jeden na mojej Top Liście to zdecydoanie sernik! Składniki: • 1 kg sera białego mielonego • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego(...)jajek • 2 opakowania cukru wanilinowego • 4 łyżki mąki ziemniaczanej • 1/2 szklanki śmietanki 30% Mus śliwkowy • 1 szklanka wydrylowanych śliwek • 3 łyżki cukru Wykonanie: Sernik • Sery delikatnie zmiksować z mlekiem skondensowanym, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. • Wbijać po jednym jajku co 30 sekund, cały czas miksując na wolnych obrotach. • Na koniec dodać śmietanę. Masa serowa
To co kochamSkładniki: 1kg sera trzykrotnie mielonego 3 łyżki mąki pszennej 530g mleka skondensowanego słodzonego(...)jajek limonka cukier wanilinowy 200g śmietany 12% 200g cukru pudru 1 łyżka kakao 200ml śmietany kremówki 30% 100g masła 250g czekolady Sposób przygotowania: Do miski włożyć ser, mąkę,mleko skondensowane, sok z limonki i cukier wanilinowy.Wszystko dokłądnie wymieszać.Dodać pianę z 3 białek-delikatnie połączyć. Wyłożyć tortownicę papierem i wylać ciasto.Piec ok.35 minut w temperaturze 175stopni. Następnie
Wielki apetytJeśli nie lubicie ananasa, bądź go nie macie, możecie przygotować sam kokosowy farsz. 'kokosowo-ananasowe rożki z francuskiego ciasta' Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 0,5 szklanki mleka skondensowanego słodzonego(...)łyżki gęstego jogurtu (może być greckiego, naturalnego) - 100g wiórków kokosowych - 3/4 szklanki drobno posiekanego ananasa z puszki - 1/3 szklanki ciepłej wody - 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 rozkłócone jajko Mleko skondensowane, razem z jogurtem wlać do garnuszka. Podgrzać na małym ogniu. Dodać wiórki kokosowe i mieszać do połączenia składników. W ciepłej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną. Pod masą kokosową zwiększyć
CookYourselfkakaowymi. Idealny dla dzieci i dorosłych na upalne dni . Chłodzi, orzeźwia , poprawia nastrój po prostu"niebo w gębie ". składniki na formę keksową deseru 2 szklanki śmietany 30 % puszka mleka skondensowanego słodzonego(...)truskawek 10 ciastek kakaowych przepis Do miski wlewamy śmietanę i ubijamy ale nie na sztywno tylko tak, żeby miała lejącą konsystencję. W trakcie ubijania wlewamy cienkim strumieniem mleko skondensowane, a na koniec wrzucamy umyte i osuszone truskawki, chwilę miksujemy, truskawki nie muszą być całkiem rozdrobnione. Formę na keks wykładamy folią aluminiową tak, żeby wystawała pod formę około
Smakowite Daniaczasie folię zdejmujemy, a ciasto pieczemy przez ok. 20 minut, na złoty kolor. Wyjmujemy do całkowitego wystudzenia. Składniki na masę śmietankową: 200g zimnego serka mascarpone 200g mleka skondensowanego słodzonego(...)schłodzonego w lodówce 24 godziny przed robieniem tarty) pudełko borówek, malin, lub innych ulubionych owoców sezonowych :-) Serek przekładamy do miski i miksujemy końcówkami do ubijania białek ok. minuty. Dodajemy mleko skondensowane i miksujemy całość na średnich obrotach ok. 3-4 minut, aż masa zgęstnieje. Wykładamy na wystudzony spód, a następnie przystrajamy świeżymi owocami. Tartę należy schłodzić w lodówce
kuchnia do kwadratuSkładniki: galaretka czerwona x 2 galaretka zielona mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka do dekoracji: pokruszone pistacje pokruszone suszone truskawki foremka do wycinania ciastek w kształcie serca. Przygotowanie: Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona(...)galaretka w tortownicy jest już gotowa. Następnie Rozpuścić jedną czerwoną galaretkę i jedną zieloną w osobnych szklankach i wstawić do lodówki by troszkę stężały. Do miski wlać połowę mleka skondensowanego, ubijać przez kilka minut, następnie wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (chodzi tu o galaretkę która zaczyna być gęsta- ale jeszcze jest w stanie płynnym). Wymieszać mikserem
KreatywnePinySkładniki: 7 żółtek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka żubrówki białej 250 ml mleka skondensowanego, niesłodzonego Do miski(...)parą wlewamy żółtka – miksujemy na małych obrotach aż jajka zrobią się jaśniejsze. Dodajemy stopniowo cukier nadal miksując na małych obrotach. Wyłączamy mikser. Dodajemy cukier waniliowy, żubrówkę i mleko skondensowane – cały czas mieszamy a składniki dodajemy stopniowo. Zdejmujemy z ognia. Przelewamy do butelki – odstawiamy do wystygnięcia. Artykuł Likier jajeczny pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plzamrożenia można się delektować ich aksamitnym waniliowym smakiem. Składniki: 4 żółtka (najlepiej od kur z wolnego wybiegu) 330 ml śmietany 30% 200 ml śmietany 36% 3/4 puszki mleka skondensowanego słodzonego(...)laski wanilii Przygotowanie: Śmietanę 30% wlać do rondla , dodać ziarenka wanilii i zagotować. Ziarenka wyjąć z przekrojonych wzdłuż lasek wanilii tępą stroną noża. Żółtka utrzeć do białości z mlekiem skondensowanym, pod koniec dodając cienką stróżką gorącą śmietanę z wanilią. U mnie lody mają czarne kropeczki z wanilii, co dodaje im uroku i świadczy o tym, że była użyta
Kuchcik gotujeowsianych - ciasteczka, szybciutko się je robi, nie piecze! dobrze zrobić wieczorem, by przez noc ładnie zastygły. Składniki: 1/2 kostki margaryny 1 szklanka cukru 2 łyżki kakao 1/2 puszki mleka skondensowanego (niesłodzonego ) 3 szklanki(...)płatków owsianych 3 czubate łyżki masła orzechowego (może być Nutella) 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki posiekanych orzechów arachidowych Wykonanie: W rondlu rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao oraz mleko skondensowane. Gotujemy jedną minutę ciągle mieszając. Do miski wsypujemy płatki, posiekane drobno orzechy, dodajemy masło orzechowe, wlewamy rozpuszczoną polewę dokładnie wszystko mieszamy. Łyżką formujemy nieduże kopczyki na papierze
kgwjanczewoSkładniki: ( na tortownicę 18-22 cm) galaretka czerwona x 2 galaretka zielona mleko skondensowane niesłodzone- cała puszka Dekoracja: zielone wiórki kokosowe Przygotowanie: 1. Zrobić jedną galaretkę czerwoną wedle instrukcji na opakowaniu i wylać na spód tortownicy, bądź wysokiej blaszki do ciasta. 2. Wstawić do lodówki żeby galaretka całkowicie stężała. Gdy czerwona galaretka(...)tortownicy jest już gotowa rozpuścić jedną czerwoną galaretkę i jedną zieloną w osobnych szklankach i wstawić do lodówki by troszkę stężały. 3. Do miski wlać połowę mleka skondensowanego, ubijać przez kilka minut, następnie wlać najpierw zieloną tężejącą galaretkę (chodzi tu o galaretkę która zaczyna być gęsta- ale jeszcze jest w stanie płynnym). 4. Wymieszać mikserem
KreatywnePinySkładniki : 4 dojrzałe banany 4 żółtka 1 szklanka cukru 400 ml skondensowanego mleka (np. z puszki) 0,5 litra wódki 45% (2 szklanki) 3 krople olejku waniliowego Sposób wykonania : Banany obrać ze skórki, zmiksować na papkę. Cukier utrzeć z żółtkami na puszystą masę. Stopniowo dodać skondensowane mleko, olejek waniliowy i bananową papkę, dokładnie wymieszać. Następnie do masy dodać
Przepisy i porady kulinarnelatte condensato. Il tiramisù è arricchito da cioccolato fondente per dare ancora più gusto. Buon appetito! SKŁADNIKI 300 g savoiardi 400 g ricotty 100 g czekolady gorzkiej 100 g mleka skondensowanego słodzonego 200 ml śmietany 200 ml kawy 2 żółtka kakao do dekoracji **** INGREDIENTI 300 g di savoiardi 400 g di ricotta 100 g di cioccolato fondente(...)caffè 2 tuorli cacao per decorare PRZYGOTOWANIE Przygotowaną kawę odstawiamy do wystygnięcia. Ricottę odsączamy na sitku. Przygotowujemy krem: miksujemy 2 żółtka, dodajemy mleko skondensowane i ponownie miksujemy stopniowo dodając ricottę. Masa powinna być dobrze zmiksowana. Miksujemy śmietanę, po czym dodajemy ją do kremu z ricotty. Wszystko
La grande e la piccola cuocamasło i dokładnie wymieszałam. Tą mieszanką wylepiłam spód tortownicy (średn. 24 cm) i wstawiłam do lodówki. Z trzech szklanek mleka odlałam 1 szklankę, a resztę zagotowałam z cukrem. Dwa budynie wymieszałam ze szklanką mleka i wlałam na gotujące się mleko. Nie przerywając gotowania ciągle mieszałam, żeby nie powstały grudki. Do gorącego budyniu wsypałam 2 galaretki truskawkowe. Szybko wymieszałam, żeby(...)zastygłej masie budyniowej. Na truskawki delikatnie wylałam tężejącą galaretkę. Wstawiłam do lodówki, żeby galara teka zastygła. Galaretkę cytrynową rozpuściłam w 1 szklance gorącej wody i odstawiłam do wystudzenia. Mleko skondensowane zmiksowałam na dużych obrotach miksera, żeby powstał kremowy mus. Wlałam do niego tężejącą (ale płynną) galaretkę. Jeszcze raz zmiksowałam do połączenia się składników. Jeśli galaretka na truskawkach już zastygła
Kuchnia u KrysiSkładniki: 2 galaretki o smaku wiśniowym 2 galaretki o smaku pomarańczowym 2 galaretki o smaku cytrynowym 2 galaretki o smaku owoców leśnych 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego Galaretkę wiśniową rozpuszczamy(...)wody, wlewamy do naczynia w którym galaretka będzie tężała. Zostawiamy w lodówce do stężenia. Drugą galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 200 ml wody, następnie dolewamy 50 ml mleka skondensowanego. Mieszamy i studzimy. Ostudzoną, ale nie stężałą lejemy na całkowicie stężałą galaretkę wiśniową. W ten sposób postępujemy z resztą galaretek, nalewając na siebie na przemian raz galaretkę czystą raz galaretkę
Moja Galeria Smaku