mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:20/76)

Słodkie środy - Lody czekoladowe z bananami 135

śmietany 30% 2 dojrzałe banany 3/4 tubki mleka skondensowanego słodzonego 2 - 3 łyżki kakao  PRZYGOTOWANIE : Banany obieramy i blendujemy.  Śmietanę ubijamy na sztywno dodając mleko skondensowane słodzone, następnie dodajemy kakao oraz banany stale miksując do uzyskania gęstej lodowej masy.  Masę przekładamy do plastikowego pojemnika, który umieszczamy w zamrażalniku na około 4 godziny (czas

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lody śmietankowe 84

Normal 0 21 Mleko skondensowane słodzone – 500 g Śmietanka słodka 36% - 500 g Truskawki Listki mięty Do wysokiego naczynia wlewany mleko skondensowane i śmietankę i ubijamy ok. 6-7 minut. Spienioną masę przelać do pojemnika i wstawić na noc, Na drugi dzień lody nałożyć do pojemniczków i udekorować truskawkami i miętą

Camilla w kuchni
Lody truskawkowe 98

smakiem truskawek... Polecam! Składniki: 150 g śmietany kremówki 200 g słodzonego mleka skondensowanego 300 g truskawek Truskawki zmiksować na mus. Odstawić. Śmietanę ubić na sztywno. Następnie stopniowo dodawać mleko skondensowane, cały czas miksować. Na koniec dodać mus truskawkowy, połączyć. Masę przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażalki. Miksować je około 3-4 razy w godzinnych odstępach

Domowa cukiernia Ewy
Lody truskawkowe bez jajek 181

dziatwa. Składniki: 1 kg truskawek 1/2 litra śmietany 30% 1/2 litra mleka skondensowanego Wykonanie: Truskawki myję, usuwam szypułki i wrzucam do blendera. Miksuję na mus. Dodaję kremówkę i mleko skondensowane. Wszystko miksuję przez chwilę na gładką masę. Przelewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika na 6-8 godz. Od czasu do czasu mieszam masę łyżką. Gotowe nakładam

Ciasteczkowy Potwór
Chłodnik z awokado i ogórka z mleczną pianką 97

papryczkę. Zblendować dokładnie, następnie dodać maślanki i wymieszać. Ogórki obrać i zetrzeć na średnich oczkach. Połączyć z resztą. Zupę doprawić solą. Przygotować mleczną piankę. Mleczna pianka: 150 ml skondensowanego mleka (niesłodzonego) 2 łyżki listków świeżej mięty Miętę drobno posiekać, a następnie zmiksować na piankę ze skondensowanym mlekiem. Przed podaniem na każdym talerzu z chłodnikiem położyć łyżkę/dwie mlecznej

Food Square
Likier kawowy 245

likiery to musi koniecznie ten likier spróbować! Składniki: 1 mleko skondensowane niesłodzone, 1 szklanka cukru, 7 łyżeczek kawy rozpuszczalnej, 100 ml spirytusu. Przygotowanie:    W rondelku gotujemy mleko skondensowane niesłodzone z cukrem i kawą rozpuszczalną. Najpierw dodajemy po trochu cukru i mieszamy by się rozpuścił. Gdy cały cukier się rozpuści dodajemy kawę. Gotujemy, aż powstanie kawowa pianka

Aga w kuchni
Biszkopt z masą z mleka skondensowanego i owocami w galaretce 559

poczekać aż galaretka zacznie lekko tężeć (trzeba pilnować). MASA: puszka mleka skondensowanego słodzonego (400g) 500 g serka mascarpone 3 łyżeczki żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Mleko skondensowane chwilę zmiksować, następnie dodać serek mascarpone, miksować aż masa stanie się gładka (bez grudek) Do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki ubitej masy, wymieszać i połączyć z całą masą

coolinarny
Lody z ciasteczkami bez jajek 137

weekendu Wam życzę :)) Składniki: 300 ml śmietanki 36% 150 ml mleka skondensowanego słodzonego ciasteczka kruche z czekoladą ( u mnie Kruszynki z biedronki) Śmietankę ubijam na sztywno, dodaję powoli mleko skondensowane i miksuję, żeby nam się składniki połączyły. Na końcu dodaję pokruszone ciasteczka, mieszam. Przelewam do pojemnika i wkładam do zamrażarki na kilka godzin (nie trzeba na długo, chyba

kruche babeczki
Domowe Malibu - likier kokosowy 193

podbije serca Pań;) Składniki; 100 g wiórek kokosowych, puszka mleka skondensowanego, 1/2 l wódki, Wykonanie; Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy. Do blendera wlewamy mleko skondensowane i alkohol. Miksujemy i już

Anioły w kuchni
Karmelowiec ciasto bez pieczenia 110

Składniki: 2 duże paczki krakersów puszka mleka skondensowanego 0,5 l śmietany 30% 2 łyżki żelatyny(...)łyżki cukru łyżka masła 0,75 l mleka 1 czekolada Wykonie: Na blaszce wyłożonej podwójną warstwą papieru do pieczenia położyć warstwę krakersów. Do mleka dodać łyżkę masła i ugotować budyń z cukrem. Gorący budyń wylać na krakersy, następnie szybko go rozprowadzić i przykryć kolejną warstwą krakersów. Na tę warstwę wylać mleko skondensowane i ponownie przykryć krakersami, całość pozostawić

Pychotkaaa
Brazylijska lemoniada z limonki 143

konsystencją. Koniecznie trzeba jej spróbować, zwłaszcza w upały.   Składniki: – 3 limonki – 650 ml zimnej wody – 60 g brązowego cukru – 3 łyżki (50 ml) mleka skondensowanego słodzonego Wykonanie: Limonki dokładnie umyć. Odciąć końcówki, pokroić w niewielkie kawałki. Wrzucić do blendera. Dodać wodę, mleko i cukier. Wszystko dokładnie zmiksować i dokładnie przesączyć przez drobne sitko. Dobrze

Pociąg Do Kuchni
Likier jajeczny 77

żółtek 2 szklanki cukru 2 łyżki domowego cukru waniliowego. puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego 500 ml czystej wódki Sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.Stopniowo dodawać mleko skondensowane i alkohol. Likier przelać do szklanej butelki i schłodzić przed podaniem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Czekoladowa krówka z granatem 175

Boski duet...granat i czekolada:) Nie czekaj...zrób!!!Składniki;puszka mleka skondensowanego,500 g czekolady u nas gorzkiej ale możecie użyć też mleczną,1 granatWykonanie;Czekoladę z mlekiem skondensowanym podgrzewamy do rozpuszczenia. Część owoców granatu  mieszamy z masą czekoladową.Wylewamy na wcześniej przygotowaną blaszkę. Pozostały granat wysypujemy na wierzch. Wkładamy do lodówki i po 2 godzinach możemy

Anioły w kuchni
Domowe Malibu - likier kokosowy 496

podbije serca Pań;) Składniki; 100 g wiórek kokosowych, puszka mleka skondensowanego, 1/2 l wódki, Wykonanie; Wiórki zalewamy alkoholem na noc. Po tym czasie odcedzamy. Do blendera wlewamy mleko skondensowane i alkohol. Miksujemy i już

Anioły w kuchni
Jak zrobić Frappé ? 475

wlewamy do jej połowy mocno schłodzone mleko (3,2% lub mleko skondensowane z puszki), a na nim układamy sztywną, kawową pianę z 3-4 kostkami lodu, jeśli wykorzystaliśmy mleko skondensowane to wlewamy go mniej do szklanki, ale uzupełniamy wtedy Frappé zimną wodą lub dodajemy więcej kostek lodu. Można też przygotować czarne frappé, wtedy piankę kawową rozcieńczamy tylko wodą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania