uchylić drzwiczki, odczekać ok. 15 minut i wyjac sernik. Przygotować wierzch. ~150g białej czekolady ~5 łyżek niesłodzonego mleka skondensowanego ~100-150g cukierków śliwka w czekoladzie Czekoladę i mleko skondensowane rozpuścić w kąpieli wodnej, polewą polać sernik. Cukierki posiekać i ułozyć dookoła wierzchu ciasta. Odstawić sernik do momentu stężenia polewy, a najlepiej wstawić na noc do lodówki
chili & sugarrzeczywiście prawda! LIKIER KUKUŁKA. /receptura własna; / 500 g cukierków Kukułka 2 szklanki wrzątku litr czystej wódki puszka skondensowanego mleka Cukierki rozpuszczam we wrzątku. Mleko podgrzewam, aby miało dość lejącą, rzadką konsystencję. Rozpuszczone cukierki, skondensowane mleko i wódkę umieszczam w dużej butelce,najlepiej z ciemnego szkła. Mieszam dokładnie i zakręcone (lepiej, by była butelka zatkana korkiem), odstawiam
W kuchni Karmel-itkiłyżki zimnego masła - 1/3 szklanki cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka kwaśnej śmietany Składniki na polewę: - puszka mleka skondensowanego słodzonego (lub gotowa masa kajmakowa) Dodatki: - migdały - gorzka czekolada Mleko skondensowane (nieotwarte w puszce) włożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować przez około 2 godziny. Puszka powinna być całkowicie zanurzona w wodzie. Z podanych składników ugnieść ciasto. Zawinąć
Zgrabne Gotowaniejakże efektownych!) i mega smacznych deserów, który robi niesamowite wrażenie za sprawą kolorowych galaretek wyglądających niczym szlachetne kamienie ;) Jego podstawą są tylko 3 składniki: niesłodzone mleko skondensowane, wspomniane już galaretki oraz żelatyna, nawet nie ma potrzeby dodatkowo słodzić, gdyż samo mleko oraz galaretki nadają słodyczy. Jeżeli zależy Wam na wersji light, to wystarczy mleko zamienić(...)niskokalorycznym syropem daktylowym. Tak obłędnie prezentujący się deser może być alternatywą dla urodzinowych wypieków (wtedy można przygotować na biszkopcie), który na pewno zachwyci każdego, a dzieci to już szczególnie! :) * mleko skondensowane niesłodzone- 1 litr * kolorowe galaretki- 5 szt. * żelatyna- 5 płaskich łyżeczek Każdą z galaretek zalać 350 ml wrzącej wody, wymieszać, ostudzić i wstawić do zamrażalnika na około
Kraina Miodem Płynącałyżeczki proszku do pieczenia Warstwa kawowa: 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Warstwa bananowa: 250 g mleka skondensowanego niesłodzonego light 3 banany 2 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny Przygotowanie Składniki na spód miksujemy i wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (moja ma wymiary ok 24x24cm). Pieczemy(...)piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 15 min. Odstawiamy do wystygnięcia. Robimy warstwę kawową: kawę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Podobnie robimy z żelatyną. Mleko ubijamy przez chwilę mikserem. Dodajemy cukier, rozpuszczoną żelatynę i kawę (ciepłe) i miksujemy do połączenia się składników. Masę wylewamy na spód i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Zabieramy się za warstwę
e-PrzepisyKulinarnePyszne po prostu. Musicie ich spróbować. Składniki: 1 duża śmietana 30% 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego 1/2 laski wanilii Śmietanę miksujemy. Gdy jest puszysta dodajemy mleko skondensowane i ziarenka z połowy laski wanilii. Miksujemy. Przelewamy do pojemnika i wkładamy do zamrażalnika na około 5 godzin. Wspaniale smakują w rożku cukrowym Są absolutnie genialne ! Artykuł Domowe lody waniliowe
MojaQchnia.plnazwie Ajerkoniak Ajerkoniak SKŁADNIKI: żółtka 6 szt cukier 250 g cukier waniliowy 1 torebka mała mleko skondensowane 0,5 puszki spirytus-0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: Żółtka, cukier, mleko skondensowane, cukier waniliowy zmiksować. Nie przerywając miksowania dodawać po trochu spirytus. Można pić następnego dnia, ale czym dłużej stoi tym jest lepszy (function
Kuchnia Danusipuszki słodzonego mleka skondensowanego Ziarenka z laski wanilii lub pasta waniliowa. około 300 g malin Śmietanę, mascarpone i wanilię przełożyć do misy miksera. Miksując na średnich obrotach wlewać mleko skondensowane. Miksować do uzyskania porządnej konsystencji ( Ma być stabilny krem) Krem maślany do posmarowania tortu 3/4 szklanki cukru pudru 1/4 szklanki mleka 200 g miękkiego masła sok z cytryny
Piekarz-Kucharz-GarkotłukPrzepis znalazłam w Kobiecie i Życiu , ale znacznie zmodyfikowałam. Zamiast pokruszonych herbatników dałam płatki owsiane; nie miałam słodzonego mleka skondensowanego, więc dałam zwykłe skondensowane i dodałam miód, a także nie oblewałam ciasteczek na końcu czekoladą, tylko zostawiłam saute;) Składniki(...)orzechów włoskich * 50 g migdałów * 50 g żurawiny i wiśni suszonych - w przepisie były rodzynki * 60 g masła w temp. pokojowej * czekolada gorzka - w przepisie była mleczna * 1/2 szklanki mleka skondensowanego * 3 łyżeczki miodu * 150 g płatków owsianych Włączyłam piekarnik i nastawiłam na 180*C. Mleko wlałam do rondelka, dołożyłam miód i postawiłam na lekkim ogniu, aby się połączyło
Zdrowa Kuchnia SowyMoje dzieci uwielbiają takie desery Tęczowe ptasie mleczko SKŁADNIKI: mleko skondensowane niesłodzone - 2 puszki biszkopty -1 opak duże galaretka pomarańczowa -1 opak galaretka niebieska - 1 opak galaretka cytrynowa -1 opak galaretka agrestowa(...)opak galaretka truskawkowa - 2 opak listki mięty do dekoracji PRZYGOTOWANIE Galaretki truskawkowe rozpuścić w 700 ml gotowanej wody. Następne galaretki, każdą oddzielnie rozpuścić w 1/2 szkl gotowanej wody. Schłodzone mleko skondensowane, przelać do wysokiego naczynia, ubić robotem to momentu aż zwiększy objętość o 2 razy. Mleko podzielić na 4 części, do pierwszej części dodaj agrestową galaretkę, dobrze ubij. Brytfannę
Kuchnia Danusijeść na surowo (wiem, że porzeczki są generalnie kwaskowe, ale te pobiły chyba jakiś rekord ). Postanowiłam więc zrobić z nich lody, ponieważ miałam przepis do którego używa się mleka skondensowanego słodzonego. Liczyłam, że pozwoli to zrównoważyć kwaśne porzeczki. Udało się Powiem szczerze, że nie jest to mój faworyt wśród lodów. Może to przez te porzeczki smakowały jakoś tak śmiesznie(...)mąż domagał się waszej uwagi, więc oficjalnie przesyła pozdrowienia wszystkim moim czytelnikom Składniki na około 600 – 700 g lodów: – 225 g czerwonych porzeczek – 250 ml słodzonego mleka skondensowanego – 250 g kwaśnej śmietany Porzeczki myjemy, zrywamy z szypułek i traktujemy blenderem. Dodajemy mleko oraz śmietanę i dokładnie wszystko miksujemy. Masę przełożyłam do starego pojemnika po lodach
Relaxtimemleka skondensowanego- słodzonego ( lub gotowa masa kajmakowa ze sklepu) 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 0,5 l mleka 2 śnieżki 2/3 kostki dobrego masła 250 ml śmietanki 30% tabliczka mlecznej czekolady lub polewa czekoladowa mleczna Sposób wykonania: Mleko skondensowane gotować w puszce ok 2,5 godz. ( nie otwierając puszki ;) - powstanie z tego tzw.karmel- masa kajmakowa. Jeżeli(...)używamy gotowej masy kajmakowej to na chwilę przed otwarciem, zalecam zanurzyć puszkę w ciepłej wodzie, to znacznie ułatwi wyłożenie masy na spód herbatnikowy. Budynie ugotować w 0,5 l mleka, ostudzone połączyć z masłem ( mikserem lub poprzez ucieranie). Śmietankę ubić na sztywno ze śnieżkami. Ułożenie: - spód formy obłożyć herbatnikami - karmel- masa kajmakowa - herbatniki - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana /* Style
Smaki Nataliikokosowych 100 g cukru pudru 50 g mleka w proszku 100 ml mleka skondensowanego 80 g masła 2 czekolady Przygotowanie: wiórki kokosowe, cukier puder i mleko w proszku połączyć w misce mleko skondensowane i masło podgrzać i wymieszać dokładnie mokre składniki dodać do suchych i dokładnie wymieszać odstawić do lodówki na ok 30 min po tym czasie
Gotowanie z pasjądelikatnie mieszamy.Pieczemy 30-40 min w 180C lub do suchego patyczka. KREM KAJMAKOWY puszka mleka skondensowanego słodzonego lub puszka gotowej masy kajmakowej(krówkowej) 250 g masła Puszkę mleka skondensowanego wkładamy pionowo do garnka zalewamy wodą(cała puszka musi być przykryta wodą przez cały czas gotowania) i gotujemy na małym ogniu 2-3 godziny.Po tym czasie wyciągamy puszkę
Anielskie wypiekiDomowe bounty DOMOWE BOUNTY Na około 18 sztuk: 300 g wiórków kokosowych 200 g mleka skondensowanego 1 szklanka cukru pudru 600 g czekolady gorzkiej Wiórki mieszamy z mlekiem skondensowanym i przesianym cukrem pudrem. Powstałą masę wykładamy do foremek i mocno dociskamy. Ja użyłam silikonowe foremki do muffin, kokosową masę nakładałam do połowy wysokości. Foremki z masą wstawiamy
peggiwkuchniubić śmietanę ze słodzonym mlekiem skondensowanym i dodać zmiksowany dodatek ziołowo-owocowy. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie szaleństwo. Składniki 300g śmietany 36% puszka słodzonego mleka skondensowanego (ok. 400g) skórka starta z 2 sparzonych cytryn sok z 4-5 cytryn kilka gałązek mięty kilka listków mięty Sposób przygotowania Śmietanę i mleko ubijamy do gęstości mikserem
W kuchni wieczoremosobiście użyłam tej)W tym przypadku poszłam na łatwiznę, nie chciało mi się gotowa mleka skondensowanego i użyłam gotowej masy. Jeśli macie ochotę zamiast masy kajmakowej możecie mleko skondensowane słodzone gotowa na wolnym ogniu przez około 2-3 godziny. Wybór należy do Was ;) Masę kajmakową wylewamy na upieczony spód.MASA CZEKOLADOWA:130 g gorzkiej czekolady55 g mlecznej czekolady3
Blondynka Gotuje