śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru pudru 1 torebka galaretki cytrynowej 1 kostka masła kawałek czekolady Sposób wykonania: W 3/4 szklanki mleka rozpuść budynie. Resztę mleka zagotuj i do gotującego się mleka wlej wcześniej przygotowany rozmieszany budyń. Cały czas mieszając doprowadź budyń do wrzenia. Odstaw. Do gorącego(...)wszystko razem dokładnie zmiksuj. Dużą blachę wyłóż folią spożywczą a następnie połóż biszkopt. Na biszkopt wyłóż przygotowaną masę budyniową. Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj warstwą herbatników. Przełóż ugotowane mleko skondensowane z puszki do miski. Miksuj je przez około 2-3 minut tak aby masa stała się bardziej płynna. Rozprowadź równomiernie na całej powierzchni ciasta i przykryj warstwą herbatników
Cukiernia Pychotkiłyżki mleka skondensowanego słodzonego łyżka masła ewentualnie 1 łyżka likieru np. Amaretto Orzechy zmielić. Masło stopić, wrzucić orzechy i prażyć przez chwilę, dodać mleko skondensowane i wszystko dobrze wymieszać. Podgrzewac jeszcze chwilę cały czas mieszając, ale nie zagotować. Ostudzić, ewentualnie dodać alkohol. Składniki na ciasto zagnieść i odłożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie
Maślane ciasteczkoprawdziwy cukier i prawdziwe owoce. Co z tego, że musiałam je miksować kilkakrotnie w trakcie mrożenia, aby były gładkie bez kryształków lodu? Było warto. Te lody to tylko mleko skondensowane, cukier i dodatek smakowy ( u mnie truskawki). Nie ma tu surowych żółtek. Przepis zaczerpnęłam od Dorotki . U niej jest to przepis na lody mleczne. Dla mnie te lody mleczne(...)dałam dużo truskawek :) W takim wypadku trzeba je przełożyć do lodówki 30 minut przed podaniem, aby trochę zmiękły. Domowe lody truskawkowe (bez jajek) źródło przepisu - Moje Wypieki 1 karton mleka skondensowanego niesłodzonego - 500 g (u Doroty było - 1 puszka) 120 g cukru pudru 1 łyżeczka ekstarktu z wanilli 200 g zmiksowanych truskawek (u Doroty było - 100 g ) Mleko schłodzić
Posadzone i zjedzoneschłodzona puszka mleka skondensowanego – słodzonego 397g 500 g truskawek 2-3 łyżki spirytusu/wódki (opcjonalnie) 1. Truskawki obrać, opłukać, osuszyć i zmiksować. 2. Śmietanę z mlekiem skondensowanym miksować kilka minut aż zrobi delikatna pianka. 3. Do ubitej śmietany dodawać po trochu zmiksowane truskawki delikatnie mieszając. 4. Przełożyć do pojemnika o pojemności 2 litry i wstawić do zamrażarki
UgotujmyTo.plGotowanie to moja pasja, lubię nowe wyzwania kulinarne. Ptasie mleczko z brzoskwiniami Składniki: mleko skondensowane niesłodzone - 250 ml śmietana kremówka - 250 ml galaretka truskawkowa - 1 opak galaretka brzoskwiniowa - 1 opak galaretka cytrynowa - 1 opak biszkopty podłużne brzoskwinie - 1 puszka Sposób przygotowania: Galaretkę truskawkową rozpuścić(...)gotowanej wody. Następnie galaretkę cytrynową i brzoskwiniową rozpuścić, każdą oddzielnie w szkl wody. Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy o średnicy 26 cm, zalać tężejącą galaretką truskawkową. Mleko skondensowane wlać do wysokiej miski, miksować do uzyskania pianki, dodać tężejacą galaretkę cytrynową, zmiksować. Wyłożyć piankę na galaretkę truskawkową. Następnie śmietanę kremówkę 36% dobrze schłodzoną, ubić na sztywno. Dodać galaretkę brzoskwiniową
Kuchnia Danusisobie bez pamięci. Zapraszam. Składniki: Na spód: 80 g masła 150 g mąki 50g cukru pudru 1 żółtko Na sernik: 750 g sera twarogowego z wiaderka 530 ml mleka skondensowanego 3 jaja 1 łyżka miodu 1 łyżka tahini 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 2 opakowania sezamków Na polewę: 150 g chałwy 50 g masła(...)łyżki mleka Solony karmel: 250 g cukru 0,5 łyżeczki soli morskiej Sposób przygotowania: Dno tortownicy wyłożyć papierem a jej boki wysmarować masłem. Zimnymi rękoma zagnieść jak najszybciej ciasto i wylepić nim formę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, wystudzić. Twaróg zmiksować mikserem na średnich obrotach z jajami, mlekiem skondensowanym, mąkami
Wielki apetytszklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 2 pełne łyżki cukru pudru 3 łyżeczki soku z limonki 1/2 dojrzałego mango Lustrzana glazura: 300 g białej czekolady 200 g mleka skondensowanego (użyłam niesłodzonego) 1 i 3/4 szklanki cukru 20 g żelatyny 3/4 szklanki zimnej wody Dodatkowo: okrągłe biszkopty Przygotowanie: Serniczki: Do rondelka wlać mleko i wsypać żelatynę. Gdy napęcznieje, podgrzewać, do momentu(...)mango i przykryć biszkoptem (lekko docisnąć). Ponownie wstawić do lodówki, aż całkowicie stężeją. Lustrzana glazura: Do zimnej wody wsypać żelatynę i odstawić do napęcznienia. Do rondla nasypać cukier, wlać mleko skondensowane, wrzucić posiekaną czekoladę oraz napęczniałą żelatynę. Podgrzewać na malutkim ogniu, ciągle mieszając, aż wszystkie składniki się połączą (nie wolno zagotować!). Następnie podzielić na tyle części ile chcecie kolorów
Oryginalny smaksztuk): puszka (530g) mleka skondensowanego słodzonego 335 g wiórków kokosowych 130g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej 40 migdałów, obranych dodatkowe wiórki kokosowe do obtaczania trufelków Przygotowanie: Mleko skondensowane przelej do miski. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj. Na koniec dodaj roztopioną białą czekoladę i ponowne wymieszaj. Masę odłóż do lodówki. Najlepiej jeśli poleży ona tam całą noc, jeśli
Smiling Shrimpcukru pudru 1 puszka mleka skondensowanego 1 szklanka wódki lub spirytusu (zależy kto co woli) Wykonanie: Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Późnej dodawać po trochu mleko skondensowane i dalej miksować. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką. Przelać do butelki i odstawić na co najmniej 1 dzień do lodówki, oczywiście im dłużej
PychotkaaaSkładniki: 160 g mleka skondensowanego słodkiego 190 g serka mascarpone gorzkie kakao do obtoczenia 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru waniliowego Do garnuszka dodać serek mascarpone i mleko skondensowane. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na małym ogniu. Gdy masa będzie już ciepła dodać cukier waniliowy i ponownie wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać żelatynę
Ugotowaćciasto z kukurydzą podpatrzyłam dawno temu i już od dawna przybierałam się, żeby wypróbować to ciasto...ale zawsze coś stało na przeszkodzie, a to brak kukurydzy albo mleka skondensowanego albo brak czasu..ale robiąc sałatkę dałam tylko pół puszki kukurydzy Develey i była okazja wypróbować to ciasto..w sumie kukurydza i tak by się nie zmarnowała(...)dodatkowo dodałam mieszankę skórek Gold Pack..pyszne..polecam.. 2 jajka 1 ,5 szkl.mąki kukurydzianej 0,5 szkl. mąki pszennej 1 puszka kukurydzy Develey 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka margaryny 80 g wiórków kokosowych 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2- 3 łyżki mieszanki skórek Gold Pack Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy
Moje domowe kucharzenieczekolady gorzkiej szklanka mleka skondensowanego słodzonego PRZYGOTOWANIE: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i chłodzimy w misce z lodem cały czas mieszając. Dodajemy wymieszane ze sobą wódkę, spirytus i mleko skondensowane. Przelewamy do dużego słoja lub butelki i pozostawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Dla wzbogacenia smaku można dodać przekrojoną i wydrążoną laskę wanilii (bez nasion
Pyry na Gazschłodzonej 250 ml mleka skondensowanego słodzonego (nie gotowanego!) ewentualnie dowolne bakalie Sposób przygotowania: 1. Zimną śmietankę ubić na sztywno (nie ubijać zbyt długo bo zrobi się masło). Wlać mleko skondensowane, krótko wymieszać. Śmietana lekko "siądzie", tak ma być. Zamrozić, najlepiej przez noc. Nie mieszać w trakcie mrożenia. Konsumować :) Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachDeser który powstaje w kilka chwil, bez pieczenia, bez odpalania piekarnika z owocami na słodkim mleku skondensowanym, najbardziej z niego ucieszą się najmłodsi. Jest tak prosty do przygotowania, że nie ma opcji by poszło coś nie tak. Zapraszam Was też do internetowego sklepu Dr.Oetker znajdziecie(...)galaretki, proszki do pieczenia i inne a także formy, szybka dostawa, wygodne płatności, ja korzystam od długiego czasu i jestem mega zadowolona! Składniki na tortownicę 18cm 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml słodkiej śmietanki 18% 1 galaretka owoce leśne 1galaretka pomarańczowa 1 galaretka kiwi Dodatkowo: 1 banan 15 dag borówki 1 krystaliczna galaretka Sposób przygotowania: Każdą galaretkę
Wanilia i Kardamonsłodzonego mleka skondensowanego (można użyć domowego wg. tego przepisu ) 50 g wiórków kokosowych 15 szt. pralinek Raffaello Jak zrobić lody Raffaello? Do schłodzonej śmietanki kremówki dodajemy słodzone mleko skondensowane i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną masę. Do masy śmietankowej dodajemy wiórki kokosowe i pokruszone pralinki Raffaello. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki. Przekładamy masę lodową
Kuchnia Łukaszaszklanki mleka skondensowanego - słodzonego Opcjonalnie 1 łyżka likieru amaretto, który delikatnie uperfumuje praliny 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% na polewę Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypać do miski wlać mleko skondensowane oraz likier, dobrze razem ugnieść. Można formować małe batoniki lub jak u mnie kulki, które następnie wstawić na 1 godzinkę do lodówki lub 30 minut do zamrażarki
W garach u Gosiskondensowanego niesłodzonego 3 galaretki w różnych kolorach 2 galaretki truskawkowe Rozpuścić osobno 3 galaretki każdą w 250 ml wody (szklanka). Pozostawić do stężenia (gęstość śmietany). Mleko skondensowane podzielić na 3 części , każdą z części ubić i dodać tężejącą galaretkę , a następnie wylewać na biszkopt. Czynność powtarzać z każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć
Aromatyczne Podróżemleka skondensowanego niesłodzonego 1, Robimy kogel mogel z żółtek i cukru 5 min, podgrzewając . Dobrze mieć mikser z obrotową misą. W tmx 5min/70st/3obr 2. Dodajemy wódkę + mleko skondensowane, ja kupiłam w kartoniku, nie musi być w puszce podgrzewając nadal miksujemy , kolejne 5min. tmx nadal 5min/70st/3 obr 3. Przelewamy na gorąco do butelek, schłodzić . W lodówce
Kuchcikowoasi...Kawałek mniepuszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleczka kokosowego Wiórki kokosowe zalać wódką w słoju, potrząsać co jakiś czas. Po trzech dniach przelać przez gazę i wycisnąć. Dodać mleko skondensowane i kokosowe. dobrze wymieszać i przelać do butelek. Do picia nadaje się prawie natychmiast ale najlepiej by postało co najmniej tydzień
Gotowanie jest łatwemleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka PRZYGOTOWANIE: Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części. Do jednej części dodać galaretkę agrestową, zmiksować. Wylać pierwszą część do tortownicy, odstawić do lodówki do stężenia. Drugą warstwę
Kuchnia Danusi