takiej wersji z całymi wiśniami Tobie również będą smakowały. Składniki: 400 g jogurtu greckiego puszka mleka skondensowanego słodzonego 400 g świeżych wydrylowanych wiśni Przygotowanie: Mleko skondensowane dobrze wymieszaj z jogurtem (do tego użyj miksera). Jak składniki połączysz dodaj wiśnie wraz z sokiem, który się wytworzył. Wiśnie mogą być w całości, a możesz je pokroić
Niezły Młynekorzechy i ostrożnie połączyć z masą. Biszkopt orzechowy piec ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni. Masa kajmakowa: puszka mleka skondensowanego - słodzonego lub gotowa masa krówkowa Jeśli używasz mleka skondensowanego, to by powstała z niego masa kajmakowa należy: Włożyć puszkę do garnka z wodą (tak, by woda ją całą zakrywała) i gotować przez około 1,5 godziny
Mania Wypiekanianerkowców) ~260g mleka skondensowanego niesłodzonego + 20 (rozkruszonych) tabl. stevii / lub 260g mleka skond. słodzonego, wtedy nie dodajemy stevii ~2 bardzo czubate łyżeczki naturalnego kakao Orzechy pokroić na kawałki. Piekarnik rozgrzać do 160*C. Płatki, wiórki kokosowe i orzechy przełożyć do miski i wymieszać. Mleko skondensowane połączyć ze stevią i kakao (jeśli nie będzie chciało się wymieszać odstawić
chili & sugarmigdałami... idealnie pasują do popołudniowej kawy, taka mała słodka przekąska :) Składniki: 70 g płatków migdałowych, 1/2 puszki mleka skondensowanego słodzonego. Przygotowanie: Płatki migdałowe mieszamy razem z mlekiem skondensowanym słodzonym. Na blaszce od piekarnika układamy papier do pieczenia i wylewamy naszą masę. Delikatnie rozsmarowujemy nożem tak cienko jak się tylko da. Blachę wkładamy do piekarnika
Aga w kuchniimprezach rodzinnych. To masa czekoladowa z kakao, z której robimy małe kuleczki i obtaczamy w kolorowych posypkach, tak jak to kiedyś pokazywałam tu Białe brigadeiro 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego + 2łyżki masła(...)tabliczki białej czekolady 2 łyżki masła + masło do natłuszczenia rąk kilka łyżek karobu W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę. Do garnka ( nie za wielkiego ) wlewamy mleko skondensowane + 2 łyżki masła i delikatnie cały czas mieszając podgrzewamy, gdy mleko zacznie gęstnieć dodajemy rozpuszczoną białą czekoladę i cały czas mieszając podgrzewamy aż całość się połączy i zgęstnieje
Kuchnia na wzgórzucukru pudru 2 żółtka 200 g masła Masa kajmakowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo: 8 kostek gorzkiej czekolady 1 łyżka mleka 3,2% płatki migdałowe (lub całe migdały) Puszkę mleka skondensowanego włożyć do wysokiego garnka i zalać zimną wodą. Gotować pod przykryciem przez 2,5 godziny, uzupełniając wygotowaną wodę tak, by puszka była cały czas przykryta wodą(...)ciasta). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut, do uzyskania złotego koloru. Na upieczony i przestudzony blat ciasta wylać masę kajmakową. Czekoladę rozpuścić z łyżką mleka. Ozdobić powierzchnię ciasta razem z płatkami migdałowymi. Smacznego
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!gotowanego mleka skondensowanego, 125g masła lub margaryny, cukier waniliowy, 200 g łuskanego słonecznika (użyłam Kresto), 2 łyżki cukru, 5 łyżek mleka. Na cieście rozsmarować gotowane mleko skondensowane. Słonecznik podprażyć na suchej patelni, przesypać do miseczki. Na patelni rozpuścić masło, dodać cukry i mleko. Dodać uprażony słonecznik, całość chwilę smażyć. Ciepłą masę
Z miłości do słodkościjest karnawał więc możemy przygotować domowy krem alkoholowy o smaku kawowym, mój ulubiony ... SKŁADNIKI puszka mleka skondensowanego(...)słodzonego, 0,5 l wódki, 0,5 szkl. mleka 3,2%, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, wrzątek do rozpuszczenia kawy WYKONANIE Mleko gotujemy w puszce ok. 1,5 godziny, uważając aby puszka była cały czas zakryta wodą. Zostawiamy puszkę na noc w wodzie w której się gotowała. Kawę rozpuszczamy, studzimy. Mleko skondensowane i zwykłe mieszamy miotełką, dodajemy kawę
słodki bratekbrownie. Składniki: Lody kawowe z czarną porzeczką bez maszyny (na 8-10 gałek): 1 puszka słodkiego mleka skondensowanego 8 łyżek mocnej kawy 1/2 szklanki czarnych porzeczek Mleko skondensowane mieszamy z kawą i porzeczkami niezbyt dokładnie i przekładamy do plastikowego pojemnika. Umieszczamy w zamrażalce i co 30 minut wyciągamy lody i mieszamy by stały się bardziej puszyste
Mango Papajabrownie. Składniki: Lody kawowe z czarną porzeczką bez maszyny (na 8-10 gałek): 1 puszka słodkiego mleka skondensowanego 8 łyżek mocnej kawy 1/2 szklanki czarnych porzeczek Mleko skondensowane mieszamy z kawą i porzeczkami niezbyt dokładnie i przekładamy do plastikowego pojemnika. Umieszczamy w zamrażalce i co 30 minut wyciągamy lody i mieszamy by stały się bardziej puszyste
Mango PapajaSkładniki puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 2 galaretki czerwone maliny (użyłam mrożonych) Sposób Mleko schłodzić. Galaretki przygotować według instrukcji na opakowaniu, jednak z mniejszą ilością wody, aby deser nam się dobrze stęgł. Galaretki odstawiamy, aby przestygły. Przygotowujemy w tym czasie mleko skondensowane. Wlewamy je do dużej miski, miksujemy do czasu aż zwiększy swoją objętość. Do tak ubitej piany
Kuchenne aromatyciasto :)) Wypróbujcie je koniecznie! Przejdź do przepisu…Ciasto 3 bitPrzejdź do przepisu…Przepisy na ciasto bez pieczenia z mlekiem skondensowanym / zagęszczonym :Pianka wiśniowo-cytrynowaPyszna pianka z mleka skondensowanego, rozpływająca się w ustach Przejdź do przepisu…Przepisy na serniki na zimno:Sernik na zimno z malinamiPrzejdź do przepisu…Sernik bananowo-cytrynowy z borówkamiPrzejdź do przepisu
Kulinarne Przebojeprostu niebo w ... Składniki: Masa jasna: 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyzki cukru pudru 5 łyzeczek żelatyny starta na grubych oczkach czekolada. Masa ciemna: 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 5 łyzki cukru pudru 5 łyzeczek żelatyny 2 łyżki kakao Wykonanie. Masa ciemna: Rozpuszczamy żelatynę. Ubijamy mleko , dodajemy cukier, kakao I na koniec schłodzona żelatyne. Wylewamy
Smaki EdytySkładniki: 1/2 l białej wódki 400 g cukierków kukułek 2 puszki mleka skondensowanego niesłodzonego Wykonanie Cukierki wyjąć z papierków i włożyć do słoika(...)zalać wódką i potrząsać mocno zakręconym słoikiem. Odstawić w ciemne miejsce na 3-4 dni w celu rozpuszczenia się cukierków w alkoholu. Po rozpuszczeniu się kukułek zmiksować i dodać mleko skondensowane i ponownie zmiksować. Jeżeli likier ma być mocniejszy można dodać mniej mleka. Odstawić w chłodne miejsce
O kuchni z uczuciemMALINAMI Składniki: 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 1 galaretka ametystowa 200 g malin masa biała: 2 galaretki cytrynowe 1,5 szklanki gorącej wody 2 serki homogenizowane (2x200g) 1 mleko skondensowane(...)niesłodzone 400 g masa fioletowa: 330 ml śmietany 30% 1 galaretka jagodowa 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Masa biała: Galaretki rozrabiamy w 1,5 szklanki gorącej wody, studzimy. Mleko skondensowane ubijamy mikserem do momentu aż dobrze się spieni i zacznie gęstnieć. Do spienionego mleka dodajemy po łyżce serka, a na końcu łączymy z całkowicie ostudzoną i lekko tężejącą
Bon appetit mon amiemleka migdałowego, opcjonalnie dodaj odrobinę miodu i wlej do szklanek. Odstaw aż galaretka lekko stężeje. Czynność powtarzaj z różnymi proporcjami mleka migdałowego i kawy. U mnie warstwy kolejno zawierają: 200 ml mleka + 100 ml kawy, 100 ml mleka + 200 ml kawy, a ostatnia to 200 ml kawy. Odstaw do stężenia na kilka godzin. Po tym czasie ubij kokosową(...)śmietankę i udekoruj nią wierzch galaretek. Na tartce zetrzyj czekoladę i posyp nią deser. Podawaj z plasterkami figi pokrojonej w plasterki. *Zamiast mleka migdałowego możesz również użyć kokosowego lub tradycyjnego krowiego. Świetnie sprawdzi się również niesłodzone mleko skondensowane. **Kawę najlepiej zaparzyć mocną np. w kawiarce, szczególnie do warstw z mlekiem. Do ostatniej polecam łagodną kawę z dripa
Food Squaredzisiaj na prawdę coś pysznego.Przyznam się szczerze, że nie ma dla mnie lepszego deseru. Idealny na upalne dni, kwaskowaty smak doskonale komponuje się razem ze słodkim mleki em skondensowanym. Jest to popularny deser w Meksyku, nie znajdziemy go w książkach kucharskich więc nie wiadomo kto jest jego autorem, ale meksykanie się nim zajadają .Przepis dostałam od mojej przyjaciółki Anetki(...)niczym :):) Składniki: 2 puszki mleka skondensowanego zagęszczonego słodzonego 8 cytryn, 2 limonki 200 g herbatników starta skórka z limonki i cytryny 1 szklanka mleka Mleko skondensowane, sok z limonki i cytryny wlewamy do blendera,miksujemy na gładką masę. W szklanym żaroodpornym kwadratowym naczyniu(lub plastikowym przystosowanym do zamrażania) układamy herbatniki zamoczone lekko w mleku, smarujemy
noteskulinarnyfigauchylić drzwiczki, odczekać ok. 15 minut i wyjac sernik. Przygotować wierzch. ~150g białej czekolady ~5 łyżek niesłodzonego mleka skondensowanego ~100-150g cukierków śliwka w czekoladzie Czekoladę i mleko skondensowane rozpuścić w kąpieli wodnej, polewą polać sernik. Cukierki posiekać i ułozyć dookoła wierzchu ciasta. Odstawić sernik do momentu stężenia polewy, a najlepiej wstawić na noc do lodówki
chili & sugar