mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:7/76)

Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter) 10825

przepis z wiórkami Smakują tak samo jak oryginalny batonik Bounty w gorzkiej czekoladzie. Nigdy nie mogę się im oprzeć. Aby zrobić te mini bounty wystarczy tylko słodkie mleko skondensowane, wiórki kokosowe i czekolada. Można się pokusić zrobić je w inny sposób zagotowując śmietankę 36 % z cukrem i masłem, zalać płynem wiórki i formować z tej masy kulki, jednak(...)moja wersja jest łatwiejsza, a smak pralinek jest idealny. Mini Bounty w gorzkiej czekoladzie (mini bounty zartbitter)- przepis na 40 sztuk Składniki: 200 g wiórków kokosowych 400 ml słodzonego mleka skondensowanego 200 g gorzkiej czekolady lub kuwetury Przygotowanie: Wiórki kokosowe i mleko skondensowane wyrabiamy w miseczce na jednolitą masę, najlepiej łyżką, następnie masę kokosową wstawiamy do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lody truskawkowe bez maszynki 299

przesłodzone, ale jeśli mimo to wolicie sami kontrolować cukier i nie chcecie używać mleka słodzonego – wybierzcie to niesłodzone i dodajcie cukier lub ksylitol do smaku – także powinno się udać. Lody truskawkowe: 600 g świeżych truskawek lub innych owoców 530 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego (koniecznie mocno schłodzonego w lodówce) 500 g jogurtu greckiego lub bardzo gęstego(...)kremówki 30% (schłodzonej w lodówce) 1 łyżka ekstraktu waniliowego listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='600 g świeżych truskawek lub innych owoców 530 g (1 puszka) słodzonego mleka skondensowanego (koniecznie mocno schłodzonego w lodówce) 500 g jogurtu greckiego lub bardzo gęstego naturalnego (może być odtłuszczony) 200 ml śmietanki kremówki 30% (schłodzonej w lodówce) 1 łyżka ekstraktu waniliowego

Poezja smaku
Mini serniczki na zimno z galaretką, malinami i borówkami 235

zrobić małe serniki - można z podanych poniżej proporcji po prostu zrobić pełnowymiarowy sernik :)   Składniki: 250 g sera sernikowego, potrójnie mielonego 250 g serka mascarpone 8-10 łyżek mleka skondensowanego słodzonego (może być z tubki) 1,5 łyżki żelatyny spożywczej 1/3 szklanki wrzątku 2 szklanki(...)owoców 2 galaretki owocowe - u mnie owoce leśne Żelatynę dokładnie rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku. Odstawiamy na chwilę do lekkiego przestygnięcia. Ser sernikowy dokładnie mieszamy z serkiem mascarpone i mlekiem skondensowanym. Spróbujcie smaku tej masy - jak będzie za mało słodki - dodajcie trochę więcej mleka skondensowanego lub 2-4 czubate łyżki cukru pudru. Cały czas miksując wolnym strumieniem powoli

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
DOMOWE WAFLE (ANDRUTY) Z MASĄ CZEKOLADOWO-MIGDAŁOWĄ 140

białej czekolady 50 g masła 4 łyżki mleka skondensowanego niesłodzonego 2 "duże" łyżki miodu 100 g migdałów bez skórki polewa: 100 g białej czekolady 3 łyżki mleka skondensowanego 50 g uprażonych płatków migdałowych Przygotowanie Migdały posiekajcie dosyć drobno, możecie zmiksować (byle(...)mąkę). W rondlu roztopcie czekoladę razem z mlekiem, masłem i miodem. Dokładnie wymieszajcie na gładką masę, dodajcie posiekane migdały. Ciepłą masę rozsmarujcie na waflach. Przygniećcie czymś ciężkim  (deską do krojenia?), wstawcie do lodówki lub w inne chłodne pomieszczenie, aby masa stężała i skleiła wafle. Zróbcie polewę. Czekoladę roztopcie z mlekiem skondensowanym, dokładnie wymieszajcie. Na sklejonych już waflach rozsmarujcie

OliveandThyme
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 386

opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia, Philadelphia, Delfiko)  250 g serka mascarpone 3/4 szklanki  cukru  250 g mocno schłodzonego w zamrażarce niesłodzonego mleka skondensowanego  Do dekoracji: brzoskwinie mogą być z puszki lub inne sezonowe owoce  Sposób przygotowania Przygotowujemy tortownicę o średnicy 26 cm lub blaszka 25x29 (może być większa wtedy ciasto(...)dodajemy cukier i ubijamy dalej, aż się całkowicie rozpuści. Cały czas ubijając, dodajemy powoli rozpuszczoną  mieszankę żelatynową. Odstawiamy masę, a w czystej misce ubijamy bardzo zimne, niemal zmrożone mleko skondensowane. Będzie puszyste jak bita śmietana, ale nie tak stabilne, należy więc działać szybko! Mleko mieszamy delikatnie z połową masy serowej, a następnie delikatnie łączymy z resztą plus kawałki

Kubki smaku
Domowe batoniki musli 157

kupuję" P. Kasia pokazała jak zrobić domowe batoniki musli. Może nie całkiem zapamiętałam przepis, ale co miałam pod ręką wrzuciłam do miski i zalałam mlekiem skondensowanym. I tak oto batoniki musli zagościły dziś w moim domu. Nie dość, że pracy przy nich nie ma prawie w ogóle to jeszcze i zdrowo i słodko :) Polecam do pochrupania Składniki: 1 szklanka(...)śliwek suszonych 1/2 szklanki rodzynek  500 ml mleka skondensowanego Polewa: 1/2 kostki masła 1 szklanki cukru 2 łyżki kakao 1/4 szklanki mleka Wykonanie: Wszystkie składniki wsypuję do miski i mieszam ze sobą. Wlewam mleko skondensowane, wymieszam i przekładam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Tort "Od Serca" 178

kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego kilka łyżek konfitury wiśniowej z całymi owocami(...)czekolady gorzkiej 1 małe opakowanie ciastek Petit Beurre,tzw. Petitki kilka truskawek listki świeżej mięty garstka zmiksowanych na pył ciastek Petit Beurre (do obsypania boków tortu) Wykonanie: Mleko skondensowane gotujemy w puszce zanurzonej w wodzie około 2-2,5 godziny.  Na biszkopt wylewamy zagotowane mleko skondensowane, na które układamy warstwę ciastek. Wkładamy do lodówki. Jak masa zastygnie

Blondynka Gotuje
Torcik serowy na zimno 109

był robiony na wspólną kolację ze znajomymi, gdzie każdy coś przygotowywał dobrego do jedzenia. Tematem kolacji była kuchnia hiszpańska. Składniki: - 1 paczka biszkoptów miękkich - 100 g masła - 1 puszka mleka skondensowanego - 350 g serka białego naturalnego - 200 g śmietany kremowej 30% - 300 ml wody - dżem malinowy - 2 łyżeczki cukru - żelatyna   Najpierw przygotowujemy sobie spód torcika. W garnku topimy(...)mieszamy a następnie przekładamy do tortownicy i równomiernie rozprowadzamy. Wkładamy spód do lodówki aby nam stężał. A teraz zabieramy się za zrobienie masy serowej. W pierwszej kolejności ubijamy połowę mleka skondensowanego razem z serem. Żelatynę rozpuszczamy w kubku wody a resztę wody doprowadzamy do wrzenia i wlewamy do żelatyny. Żelatynę z wodą łączymy z masą serową i dodajemy resztę

Kuchenne Wariacje
Stefanka na herbatnikach – ciasto bez pieczenia 279

mlecznej czekolady 150 g miękkiego masła Krem nr. 2: 200 g miękkiego masła 1 puszka skondensowanego mleka Na wierzch: 500 ml śmietanki 36% 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania)   I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy. Robimy(...)krem nr. 1 Do mleka dodajemy budyń oraz cukier. Zagotowujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladą. Mieszamy, żeby się rozpuściła. Gdy masa wystygnie dodajemy do niej masło i dokładnie miksujemy. Teraz robimy krem nr. 2 Miksujemy wystudzone mleko skondensowane z masłem.   Blachę wykładamy folią aluminiową. Układamy warstwę herbatników. Na nią rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego (krem

Niunioki
Pyszna pianka orzechowe latte macchiato. 719

zapraszam Was do zapoznania się z ich bardzo bogatą ofertą. Składniki: 750 ml wypasione skondensowane niesłodzone mleko Mlekovita   słodzik o aromacie orzecha laskowego/cukier waniliowy 9 łyżeczek żelatyny 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej bita śmietana i owoce do dekoracji Wykonanie: Mleko skondensowane niesłodzone Mlekovita mocno chłodzimy w lodówce- minimum całą noc. Przygotowujemy tortownicę wykładając ją folią spożywczą(...)łyżeczki żelatyny zalewamy 3  łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli wodnej lub wstawiając na chwilę do mikrofali. 250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego wlewamy do miski i na najwyższych obrotach miksera miksujemy do uzyskania gęstej pianki, którą słodzimy do smaku słodzikiem (do smaku). Na koniec dodajemy chłodną, ale jeszcze płynną

Malinowe Pocałunki
Domowe lody śmietankowe (bez maszyny) + konkurs 185

lodów czysto i wyłącznie śmietankowych, takich... dla niego :) A zatem są, proszę bardzo, lody śmietankowe pyszne i aksamitne! Lody śmietankowe 600g śmietany 30% lub 36% 0,5 szkl. mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki soku z cytryny syrop klonowy/stewia Śmietanę trzeba dobrze schłodzić, ja zwykle wstawiam ją na 30 minut do zamrażarki, po tym czasie można ją ubić na sztywno(...)najmniej 5 godzin (lody w pojemniczkach powinny być gotowe już po 3 godzinach). Smacznego!   Wersja dla dorosłych łakomczuchów 600g śmietany 30% lub 36% 0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki soku z cytryny Postępujemy podobnie, schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy wąską stróżką mleko skondensowane i sok z cytryny. Wstawiamy do zamrażarki i mieszamy

Przepysznik - BLW i nie tylko
Babeczki z żurawiną 134

puszyste. Z podanej porcji wyszło mi około 20 babeczek. Idealnie smakują podane z kubkiem kakao lub mleka. Mają jedną wielką wadę, a mianowicie bardzo szybko znikają :) Może skusicie się na takie słodkości? Składniki 4 jajka 500 g mleka  skondensowanego bez cukru 1 szklanka(...)cukru 3/4 szklanki oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 3/4 szklanki suszonej żurawiny lukier 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki mleka Wszystko dokładnie wymieszać Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. dodać mleko skondensowane, olej i zmiksować. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia i wymieszać, a następnie dodać żurawinę i ponownie wymieszać. Papilotki umieścić

O kuchni z uczuciem
Lody czekoladowe (bez maszyny) 240

skondensowanego (400 g) (Przepis na domowe TUTAJ ) 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 250 g czekolady (gorzka lub mleczna) Jak zrobić lody czekoladowe bez maszyny? Śmietankę kremówkę, oraz mleko skondensowane wstawiamy do lodówki na całą noc, aby były dobrze schłodzone.  Schłodzoną śmietankę wlewamy do misy i ubijamy mikserem prawie na sztywno.  Po tym dodajemy schłodzone mleko

Kuchnia Łukasza
Lody śmietankowo-malinowe z polewą czekoladową 137

każdy 1/2  szklanka mleka skondensowanego 1 szklanka malin opcjonalnie cukier puder do smaku Polewa czekoladowa: 2 łyżeczki kakao 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżki mleka skondensowanego lub zwykłego Wykonanie: Kremówkę wlewam do misy blendera i miksuję na średnich obrotach. Do gęstej śmietanki dodaję maliny i opcjonalnie cukier puder, nie przerywając miksowania. Masa powinna zrobić się na tyle(...)gęsta, że podczas miksowania widać wyraźne ślady piórek. Delikatnie dolewam mleko skondensowane, miksuję przez kilka sekund i gotową masę przekładam do pojemniczka. Wstawiam do zamrażalnika na ok 1 godz, po tym czasie wyjmuję i za pomocą łyżki mieszam masę, zbierając zmrożoną jej część ze ścianek naczynia. Ponownie wstawiam do zamrażalnika. Czynność powtarzam mniej więcej co godzinę do uzyskania dobrze

Ciasteczkowy Potwór
Sernik kokosowo-cytrynowy dla Ewy Wachowicz 133

słodzonego 3 jajka 2 żółtka, 1 łyżeczka esencji waniliowej, sok z 1 cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 7 łyżek likieru kokosowego wierzch: 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mleka skondensowanego słodzonego płatki migdałowe wiórki kokosowe Wykonanie: spod: biszkopty zblendować na piasek, zmieszać z likierem, migdałami, kokosem,(masa ciasteczkowa ma być wilgotna, nie sucha!) taką masą wyłożyć tortownicę wyścieloną(...)papierem do pieczenia, spód podpiec przez 10minut w 180C masa: twaróg zmiksować z mascarpone, dodać mleko skondensowane, dodawać po jajku, potem żółtka, śmietankę, wanilię, sok z cytryny, likier, na sam koniec przesiać mąkę.Jeśli masa jest rzadka ( to czasem zależy od sera:)) można dodać łyżkę budyniu waniliowego w proszku. Masę przelać na podpieczony spód. Piec w 180C przez 20minut

Raj dla Podniebienia