mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:11/76)

Sernik z marcepanem 130

sernika marmurkowego, zaś dla lubiących marcepan to niewątpliwa gratka smakowa. Sernik jest bezglutenowy i nie za słodki, bo  cukier występuje tylko w postaci mleka skondensowanego i marcepana. Mam jeszcze jeden sernik w zanadrzu i niedługo go przedstawię, a jest to sernik… chałwowy! Składniki: • 1 kg białego sera(...)mielonego • 5 jajek • 1 puszka mleka słodzonego skondensowanego • 2 łyżki gęstej śmietany • 3 łyżki mąki ziemniaczanej • 3 łyżki kokosu • 200 g gotowego marcepanu • 3 łyżki kakao Wykonanie: • Ser, mleko skondensowane, mąkę i śmietanę przełożyć do miksera i  przemieszać na wolnych obrotach do połączenia się składników. • Wbijać po jednym jajku, ciągle mieszając. Dodawać

To co kocham
Krem kakaowo-orzechowy 113

skondensowanego słodkiego (puszka) 200ml mleka 3,2% 400g mielonych orzechów laskowych 6 łyżek kakao 4 łyżki miodu Orzechy mielone wrzucamy do miski (lub robota kuchennego z opcją rozdrabniania) i blendujemy przez 5 minut, aż orzechy wypuszczą olej. Polecam gotowe opakowanie mielonych orzechów laskowych (dostępne po 200g), gdyż przyśpieszają cały proces przygotowywania kremu. Mleko skondensowane mieszamy z mlekiem, kakao

Gotowanie i blogowanie
Likier kawowy w trzech wersjach: na mleku skondensowanym, KAHLUA i TIA MARIA 268

który świetnie się sprawdza jako dodatek do drinków i deserów, np. lodów. Można też sprawić przyjemność innym, bo niewątpliwie jest to ciekawa opcja prezentowa  :) Likier kawowy na mleku skondensowanym(...)Najbardziej popularny przepis, dostępny niemalże na każdym polskim blogu kulinarnym. Bardzo smaczny, delikatny likier. Składniki: 3 łyżki wody 3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej (użyłam espresso 100% arabica) 2 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 laski cynamonu 1 laska wanilii 1 szklanka cukru 2 szklanki dobrej jakości wódki Przygotowanie: Wodę zagotować, zalać kawę i odstawić. W rondlu umieścić cynamon i pokrojoną

Domowa Cookierenka Agi
Lody zebry 196

Dwukolorowe lody o smaku śmietankowym i czekoladowym. Nakładane naprzemiennie tworzą paseczki jak u zebry. Smaczna i ciekawa propozycja na desery lodowe dla dzieci :) 1 szklanka słodzonego mleka skondensowanego 50 g czekolady gorzkiej 50 g czekolady mlecznej 200 g śmietanki kremówki 30 % Czekoladę gorzką i mleczną posiekać nożem. Pół szklanki mleka zagęszczonego zagotować i zalać czekolady. Odstawić na parę minut(...)lodów z foremek dobrze jest opłukać je ciepłą wodą. Wtedy łatwiej wyjdą. Smacznego :)   Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dla dzieci , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mleko skondensowane

https:KKuchniaMniam
Jagodowa "chmurka"- dietetycznie 169

lekkie i puszyste.ze naprawde moze sie tylko kojarzyc z puszystym obloczkiem lub chmurka.Spoiwem deseru jest galaretka o smaku lesnych owocow,poniewaz deserowi towarzysza czarne jagody. Skladniki na 6 pucharkow: mleko skondensowane niesłodzone-200 ml 1 galaretka o smaku owocow lesnych 100-150 g jagod Wykonanie: przygotowac galaretke.Zagotowac 250 ml wody,czyli polowe wody z przepisu i mieszajac rozpuscic galaretke.Ostudzic(...)schlodzone mleko skondensowane (najlepiej przez noc w lodowce) ubic na sztywno przy pomocy miksera.Ubijanie trwa krotko,okolo 3 minut.Mleko podczas ubijania bardzo zwieksza swoja objetosc.Caly czas ubijajac powoli wlewac przestudzona galaretke na dno pucharkow wylozyc jagodki,wylozyc porcjami pianke.Udekorowac wierzch jagodami wstawic do lodowki,by deser stezal

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pianka w trzech smakach 305

składniki* 3 galaretki w różnych smakach (kiwi, cytryna, pomarańcza)* 125 ml mleka skondensowanego niesłodzonego* 200 ml śmietany kremówki* 150 ml serka homogenizowanego waniliowego* podłużne biszkoptySposób wykonaniaKażdą galaretkę(...)rozpuścić w 1 szklance (250 ml) wody.Kwadratową formę (24/24 cm) wyłożyć folią aluminiową lub spożywczą.Lekko tężejącą galaretkę cytrynową ubić na pianę, pod koniec ubijania cienkim strumieniem dolać mleko skondensowane, powstałą piankę wlać do formy i schłodzić.Następnie ubić śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania wlać galaretkę o smaku kiwi i jeszcze chwilę ubijać. Wyjąć formę z lodówki

Mix smaku
Ciasto karmelowo-słonecznikowe 201

biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 2/3 szklanki cukru Składniki na masę karmelową : 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - w tym przypadku przygotowanego wcześniej (opis przygotowania tutaj ) lub 2 puszki gotowej masy krówkowej 200 gramów masła o temperaturze pokojowej Składniki na karmelizowany słonecznik 300 gramów ziaren słonecznika(...)sprawa jest prosta:)  Na masę karmelową  ucieramy masło na puch a następnie dodajemy po jednej łyżce stołowej masy krówkowej lub naszej, zrobionej z mleka skondensowanego. Ucieramy do momentu uzyskania jednolitej masy. Masa karmelowa gotowa Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części Nasączamy nasze biszkopty. Połowa ponczu na każdy biszkopt Na jeden nakładamy 2/3 masy karmelowej

Szczęśliwa kuchnia
Ciasto karmelowo-słonecznikowe 206

biszkopt: 4 jajka 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju 2/3 szklanki cukru Składniki na masę karmelową : 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego - w tym przypadku przygotowanego wcześniej (opis przygotowania tutaj ) lub 2 puszki gotowej masy krówkowej 200 gramów masła o temperaturze pokojowej Składniki na karmelizowany słonecznik 300 gramów ziaren słonecznika(...)sprawa jest prosta:)  Na masę karmelową  ucieramy masło na puch a następnie dodajemy po jednej łyżce stołowej masy krówkowej lub naszej, zrobionej z mleka skondensowanego. Ucieramy do momentu uzyskania jednolitej masy. Masa karmelowa gotowa Wystudzony biszkopt kroimy na dwie części Nasączamy nasze biszkopty. Połowa ponczu na każdy biszkopt Na jeden nakładamy 2/3 masy karmelowej

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Indyjski przysmak kokosowy 110

projekcie „Palcem po mapie” zapraszam do Indii na indyjski przysmak kokosowy. Jest szybki w przygotowaniu i bardzo smaczny. Polecam zwłaszcza tym co uwielbiają kokosowe słodkości. Składniki: - 175 g mleka skondensowanego słodkiego - 75 g masła - 200 g wiórków(...)kokosowych Do rondelka wrzucamy masło i topimy na małym ogniu. Masło cały czas mieszamy żeby nam się nie przypaliło. Następnie wrzucamy wiórka kokosowe i dalej mieszamy. Na końcu dodajemy mleko skondensowane i wszystko jeszcze gotujemy ok. 10 minut. Potem pozostawimy do wystygnięcia. Ja masą wyłożyłam prostokątną brytfankę i pozostawiłam na noc w lodówce. Na drugi dzień pokroiłam masę

Kuchenne Wariacje
Lody miętowe 234

sokiem z cytryny i wlać około 1/2 szklanki kremówki. Miksować parę minut, aż drobinki mięty nie będą widoczne i wszystko zamieni się w gładki, zielony płyn. Wlać do mleka skondensowanego i wymieszać. Pozostałą dobrze schłodzoną kremówkę ubić na sztywną pianę. Delikatnie wmieszać do miętowego płynu. Przelać do pojemnika przeznaczonego do mrożenia i wstawić do zamrażalnika na parę(...)godzin. Czekoladę połamać i wrzucić do miseczki razem z mlekiem. Miseczkę umieścić na małym kubku lub garnuszku z gotującą się wodą. Mieszać, aż wszystko się połączy. Gotowe lody polać polewą, która może być jeszcze ciepła :) Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Lody i desery lodowe Tagged: czekolada , kremówka , mięta , mleko skondensowane , polewa , soki owocowe

https:KKuchniaMniam
Pastelowa pokusa 194

wymaga pieczenia, a i samo przygotowanie jest łatwe. Puszyste, lekkie i wbrew pozorom nie za słodkie. Idealne słodkie przedwiośnie dla łasuchów i nie tylko. Składniki :  700 ml mleka skondensowanego (7,5 %) niesłodzonego  ok. 3 łyżki cukru pudru  4 opakowania galaretek ( u mnie : truskawkowa, pomarańczowa, agrestowa,cytrynowa(...)wody do rozpuszczenia galaretek 200 ml na każdą.  małe opakowanie biszkoptów Wykonanie:  1.Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Odstawić do lekkiego stężenia,  2. Mleko skondensowane wlać do wysokiego naczynia, ubić mikserem na wysokich obrotach dodając cukier puder. Ubijać do momentu powstania puszystej pianki . Piankę podzielić na 4 równe części. 3.Wymieszać kolejno każdą porcję pianki

vaniliowoczekoladowa
Tęczowa fantazja 90

Lekka, delikatna, pastelowa, owocowa pianka na spodzie z biszkoptów to właśnie „Tęczowa Fantazja”! Bardzo prosty i tani w wykonaniu deser z mleka skondensowanego i galaretek, który przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Mój przepis na „Tęczową fantazję” można dodatkowo wzbogacić np. o świeże owoce i galaretkę :) Polecam(...)Składniki: 300 ml skondensowanego niesłodzonego mleka (dobrze schłodzonego) 3 op. dowolnych galaretek (u mnie: pomarańczowa, agrestowa i wiśniowa) 60 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego ok. 1/2 opakowania okrągłych biszkoptów Wykonanie: Każdą z galaretek rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia (powinny być zimne, ale wciąż płynne). Mleko skondensowane wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy

MyCookBook.pl
EKSPRESOWE KOKOSANKI 179

banalnie prosty, wystarczy tylko połączyć 4 składniki i wygospodarować 5 minut na przyrządzenie, a piec przez 20 minut. To co, kto się skusi? SKŁADNIKI : ( poracja na 12 kokosanek ) mleko skondensowane – 200 g wiórki kokosowe – 100 g granola – 5 łyżek suszone owoce(...)łyżki ( ja do kokosanek użyłam suszonych truskawek i jagód ) olej – odrobina do wysmarowania papieru PRZYGOTOWANIE : Nastawić piekarnik na 160º z funkcją grzania góra i dół. Do miski wlać mleko skondensowane. Wsypać wiórki kokosowe, granolę i suszone owoce. Wszystko wymieszać za pomocą łyżki. Kratkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować olejem. Nakładać po łyżce masy kokosowej, formując

kuchniabellissima.wordpress.com
BEZGLUTENOWY MAZUREK - CIASTO KRUCHE KUKURYDZIANE, DOMOWE POWIDŁO ŚLIWKOWE I KAJMAK. 135

przepyszne tylko dla tych, którzy naprawdę kochają słodkości i próg zasłodzenia mają daleko przesunięty. Samo ciasto jako, że jest kukurydziane jest słodkie a w połączeniu z ugotowanym, słodzonym mlekiem skondensowanym tworzy słodycz(...)ziemi. Domowe powidło, mocno wysmażone, mało słodkie przełamuje ten poziom cukru, ale nie dla każdego będzie to wystarczające. My jesteśmy zakochane, ale my nie możemy żyć bez słodyczy, a mleko skondensowane zjadamy łyżką w każdej możliwej postaci biorąc mniej więcej "pół puszki na łeb".  Nasz nietypowy bezglutenowy mazurek robiłyśmy w największej formie prostokątnej. Pierwszy raz wystąpił

Wypisz Wymaluj
Różowe lody z czerwonych pomarańczy. I wiosna 172

Składniki: (na 1,3 l lodów) 350 ml soku z czerwonych pomarańczy (7-8 owoców) 125 g cukru 125 g malin 400 ml śmietany kremówki (38%) 150 ml mleka skondensowanego niesłodzonego 2 łyżki likieru Cointreau 1 łyżeczka(...)różowego pieprzu 100 ml soku z pomarańczy podgrzać z cukrem, aż się rozpuści. Ostudzić.  Maliny przetrzeć przez sitko. Do soku z cukrem dodać pozostały sok, przetarte maliny, kremówkę, mleko skondensowane, likier i zmielony lub roztarty w moździerzu pieprz. Wymieszać, schłodzić do temperatury lodówkowej. Przelać masę do maszyny do lodów, postępując zgodnie z instrukcją. Gdy maszyna skończy pracę, przełożyć

Pożeraczka, czyli raz adobrze