mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:18/76)

Kokosowy zawrót głowy :-) 106

Domowe bounty DOMOWE BOUNTY  Na około 18 sztuk: 300 g wiórków kokosowych 200 g mleka skondensowanego 1 szklanka cukru pudru 600 g czekolady gorzkiej Wiórki mieszamy z mlekiem skondensowanym i przesianym cukrem pudrem. Powstałą masę wykładamy do foremek i mocno dociskamy. Ja użyłam silikonowe foremki do muffin, kokosową masę nakładałam do połowy wysokości. Foremki z masą wstawiamy

peggiwkuchni
Domowej roboty lody śmietankowe z cytryną i miętą 164

ubić śmietanę ze słodzonym mlekiem skondensowanym i dodać zmiksowany dodatek ziołowo-owocowy. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie szaleństwo. Składniki 300g śmietany 36% puszka słodzonego mleka skondensowanego (ok. 400g) skórka starta z 2 sparzonych cytryn sok z 4-5 cytryn kilka gałązek mięty kilka listków mięty Sposób przygotowania Śmietanę i mleko ubijamy do gęstości mikserem

W kuchni wieczorem
Ciasto Milionera z Orzechami Macadamia 241

osobiście użyłam tej)W tym przypadku poszłam na łatwiznę, nie chciało mi się gotowa mleka skondensowanego i użyłam gotowej masy. Jeśli macie ochotę zamiast masy kajmakowej możecie mleko skondensowane słodzone gotowa na wolnym ogniu przez około 2-3 godziny. Wybór należy do Was ;) Masę kajmakową wylewamy na upieczony spód.MASA CZEKOLADOWA:130 g gorzkiej czekolady55 g mlecznej czekolady3

Blondynka Gotuje
Domowe lody matcha – lody bez maszynki 276

dały formować w kulki. Jeśli zobaczycie że ubijaczki miksera zostawiają na śmietanie wyraźny ślad – sprawdzajcie czy formują się już ‘soft peaks’. Do ubitej ‘na miękko’ śmietany wlewamy słodzone mleko skondensowane, dodajemy pastę z herbaty, całość dokładnie mieszamy trzepaczką balonową (ewentualnie dodajemy jeszcze barwnik spożywczy) i przelewamy do pojemnika. Pojemnik zakrywamy i zmrażamy lody minimum 6 godzin, najlepiej – przez(...)trzeba lubić. Lody wyjmujemy z zamrażalnika na blat na 10 minut przed podaniem. Inaczej mogą nie współpracować przy próbie zrobienia z nich kulek. SKŁADNIKI 350g śmietany 36% tłuszczu 150g mleka skondensowanego słodzonego 8-10g herbaty sproszkowanej zielonej herbaty matcha 3-4 łyżki zimnego mleka opcjonalnie – zielony barwnik w proszku lub żelu

Karo in the Kitchen
Cuksy, cuksy i tarta czekoladowo - limonkowa Nigelli 129

pokusie spróbowania, na ciasto może już nie starczyć! ;) Składniki:300 g pełnoziarnistych herbatników1 łyżka kakao50 g niesolonego masła w temperaturze pokojowej50 g chocolate chips 397g słodzonego mleka skondensowanego, schłodzonego4 limonki (ok.2 łyżek startej skórki i 175 ml soku)300 ml śmietany kremówki1 kostka gorzkiej czekolady bardzo dobrej jakości+ foremka do tarty o średnicy 23 cm i głębokości(...)powstaną ciemne, wilgotne i drobne jak piasek okruchy. Wylep nimi dno i boki tarty, wstaw do lodówki, by się ochłodziło i zajmij się nadzieniem. Do miski wlej mleko skondensowane. Skórkę z limonek zetrzyj do miseczki, przykryj folią aluminiową i wstaw do lodówki. Do mleka dodaj sok z limonek i wymieszaj trzepaczką . Wlej śmietanę kremówkę i ubij mikserem

Gotowanie to kochanie
Tarta "Mleczna Śliwka" 171

tylko zobaczyłam przepis na to ciasto wiedziałam, że muszę je wypróbować tym bardziej, że od dawna w szafce stało mleko skondensowane na które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi(...)papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne kulki lub po prostu ziarna fasoli). Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy 15 minut. Mleczny krem: 300 g mleka skondensowanego słodzonego 150 g kwaśnej śmietany 1 i 1/2 op. budyniu śmietankowego 4 jajka Mleko, śmietanę oraz jajka miksujemy razem na koniec dodajemy budyń i jeszcze przez chwilę mieszamy

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto miodowo-śmietankowe 321

szklanki śmietany kremówki 36% 3 łyżki żelatyny 1 opakowanie śmietanfixu Polewa karmelowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g) Dodatkowo: Płatki migdałowe do dekoracji około 100 g Puszkę z mlekiem skondensowanym gotujemy według instrukcji. Mąkę przesiewamy dodajemy do niej cukier puder, cukier wanilinowy, miód, jajka, sodę i pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Zagniatamy ciasto i dzielimy

PatiGotuje
LODY WANILIOWE -BEZ MASZYNKI 166

Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko,śmietanę i mleko skondensowane razem mieszamy. Zagotowujemy, dodając wanilię. Żółtka ucieramy z cukrem. Do tak przygotowanej masy jajecznej dodawać stopniowo ostudzoną masę mleczną.Mieszamy, podgrzewamy, studzimy i przekładamy do pojemnika. Wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Torcik z pianką 140

galaretki truskawkowe - 200 g masła  - 330 ml mleka skondensowanego - 500 ml wody - 2 galaretki cytrynowe - mleczka czekolada Przygotowanie: W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie, pozostałą część mleka gotujemy. Po zagotowaniu wlewamy rozmieszany budyń w mleku cały czas mieszając do zgęstnienia. Przygotowany budyń zdejmujemy z ognia i wsypujemy do niego galaretki truskawkowe. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)niego porcjami budyń. Całość przekładamy na biszkopty, wyrównujemy i na wierzch układamy kolejną warstwę biszkoptów. Wstawiamy do lodówki. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Mleko skondensowane przelewamy do miski i miksujemy, dodajemy ostudzone i lekko gęstniejące galaretki cytrynowe i dokładnie miksujemy do powstania jednolitej masy. Piankę przekładamy na wierzch biszkoptów, wyrównujemy i posypujemy tartą

Kulinarne życie
Przysmak kokosowy 193

wypadek gości zapowiadających się później niż powinni.  Składniki: 200g wiórków kokosowych 200ml mleka skondensowanego słodzonego 75g masła (opcjonalnie barwnik spożywczy) Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko skondensowane i kokosa. Mieszamy dokładnie (przy okazji dodając ewentualny barwnik) i trzymamy na małym ogniu 5-7 minut cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do ostygnięcia. Lekko ciepłą masę

Gotuj z Rumcajsem
Domowe Lody 157

owocowe i smaczne. Składniki : 250 g Truskawek, 500 g Jogurt grecki, 1/2 puszki mleka skondensowanego, 250 g borówek Przygotowanie Owoce płuczemy truskawki pozbywamy szypułek.  Owoce, jogurt oraz mleko skondensowane wlewamy do blendera i miksujemy aż wszystko się zmieli i połączy. Gotowy shake przelewamy do pojemników na lody i wkładamy do zamrażalki na 6 godzin (najlepiej na całą

cookpl
Ciasto toffi 347

zmiksować. Ubitą śmietanę rozprowadzić na jednej połowie schłodzonego   ciasta i przykryć drugą Składniki na polewę kajmakową: 1 puszka gotowej masy kajmakowej, jeżeli nie mamy to puszka słodzonego skondensowanego mleka 1 szklanka orzechów włoskich Jeżeli nie mamy gotowej masy kajmakowej to można skondensowane mleko w puszce gotować w kąpieli wodnej przez godzinę, jeżeli posiadamy gotową masę to należy

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto "3 bit" 262

sobie z nim także adepci sztuki kulinarnej dopiero zaczynający swoją przygodę, zaś jego smak docenią absolutnie wszyscy :) Polecam! Składniki: ok. 300-350 g herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 budynie waniliowe(...)cukru (1 op. 40 g) 2 czubate łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) ok. 2-3 czubate łyżki cukru pudru ok. 50 g startej na tarce czekolady (użyłam deserowej) Wykonanie: Masa kajmakowa: Zamkniętą puszkę mleka skondensowanego gotujemy ok. 3 godziny (od momentu zagotowania wody – gotujemy na małym ogniu). Podczas

MyCookBook.pl
Kostka czekoladowo- kokosowa 155

mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa kokosowa: 1,5 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych 1 łyża mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 3/4 szklanki wody 100 g masła polewa: 120 g czekolady(...)masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. masa:   Mleko gotujemy z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi. Obydwie mąki rozrabiamy w wodzie, dodajemy żółtko i wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami. Kiedy masa zgęstnieje (powstanie budyń) zdejmujemy z ognia, dodajemy masło

Bon appetit mon amie
Lody miętowe z czekoladą 190

Pogoda nas rozpieszcza, czas więc na lody :) Miętowe, bardzo orzeźwiające i intensywne w smaku. Z dodatkiem drobniutkich kawałków gorzkiej czekolady, smakują cudownie Składniki: 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego(...)śmietany 36% 150 g cukru pudru 75 g świeżej mięty 2-3 łyżeczki ekstraktu miętowego 75 g gorzkiej czekolady Listki mięty włożyć do misy blendera, wlać schłodzone mleko skondensowane i dokładnie zmiksować, aż powstanie gładka, jednolita masa. Kremówkę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier puder. Do masy śmietanowej dodać mleko miętowe i ekstrakt miętowy, dokładnie zmiksować

Domowa cukiernia Ewy
Lody migdałowo-ciasteczkowe 95

Zachwycona połączeniem puszystej śmietanki i mleka skondensowanego z tego przepisu od razu przystąpiłam do przygotowania nowego smaku lodów. I wiecie co? Te wg mnie i mojej córeczki wyszły jeszcze lepsze. Jak to określiła Oliwka "po prostu najpychotniejsze" :))) czy może być lepsza opinia niż opinia dziecka(...)czekajcie więc długo i przygotujcie je w domu, są przepyszne i zaspokajają ochotę na coś słodkiego. Warto przygotować sobie kubełek tych lodów na nadchodzące upały :) 250ml śmietanki 30% 200ml mleka skondensowanego słodzonego 50g płatków migdałów ok 5 biszkoptów Płatki migdałów zmielić w młynku na mączkę. Śmietanka i mleko powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubić na sztywno i cały czas

Smakołyki Asi
Brazyliana, czyli brazylijskie ciasto z kukurydzą 165

słodzone mleko skondensowane. Brazyliana ma konsystencję babki i wspaniały apetyczny żółty kolor... Składniki: 2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki mąki pszennej, puszka kukurydzy, puszka mleka skondensowanego słodzonego, łyżka masła lub margaryny, 80g wiórków kokosowych (użyłam Kresto), płaska łyżka proszku do pieczenia.     Przygotowanie     Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy(...)użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować. Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie w kształcie serca). Piec ok. 45minut w temp. 180st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości