mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:14/76)

Likier na kawie rozpuszczalnej. 91

Składniki : 2 puszki mleka skondensowanego niskosłodzonego 2 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej 30 dkg cukru 1 cukier waniliowy 150 ml spirytusu 95 % Sposób wykonania :   👉 W niedużej ilości mleka skondensowanego rozpuść kawę. Pozostałe mleko zagotuj, rozpuść w nim cukier i cukier waniliowy. Następnie wlej rozpuszczoną kawę i gotuj na małym ogniu przez 6-8 minut, ciągle mieszając. Zagotowane mleko

Przepisy i porady kulinarne
Domowe Malibu 203

lodówce parę miesięcy chociaż jak go robię znika w mgnieniu oka .   Składniki: 500 ml wódki  200 g wiórków kokosowych 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 1 puszka mleczka kokosowego Przygotowanie: Do słoika 1l wsypujemy wiórki kokosowe i zalewamy wódką, słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na 5-10 dni codziennie potrząsając słoikiem(...)Następnie do dużej miski przecedzamy przez gazę wiórki z wódką ( do tego przydaje się męska ręka). Miksując dodaję mleko niesłodzone, mleko kokosowe i mleko słodzone ciągle mieszając. Przelewam do butelek i przechowuję w lodówce.  Udanych pogawędek

Niezły Młynek
Sernik jagodowo – lawendowy. Hit lata! 127

tortownicę 16-18cm) spód 120 g herbatników 2 – 3 łyżki oliwy pomarańczowej lub zwykłej masa serowa 400 g twarogu z kubełka (np. Piątnica) 400 g słodzonego mleka skondensowanego 150 g śmietanki 36% 2 płaskie łyżki żelatyny 3 – 4 gałązki lawendy świeżej lub suszonej 3 – 4 łyżeczki mleka+2 łyżeczki śmietanki 30% 250 g jagód wierzch(...)masą wylepiamy dno i ewentualnie brzegi tortownicy, którą następnie umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Zaczynamy od spienienia śmietanki 36%, do której porcjami dodajemy twaróg. Do miksowanej masy wlewamy porcjami mleko skondensowane. W małym rondelku umieszczamy mleko i śmietankę 30% (najlepiej plynną), kwiatowe części lawendy, mieszamy, dodajemy żelatynę i podgrzewamy do rozpuszczenia się żelatyny, a nie zagotowania. Następnie usuwamy ziarenka

Raj dla Podniebienia
Jak zrobić kajmak? 2182

swoje plomby w zębach. Pamiętacie je z dzieciństwa? Jeśli nie chce nam się stać w kuchni, mieszać i pilnować masy można do przygotowania kajmaku wykorzystać puszkę słodzonego mleka skondensowanego(...)Zamkniętą puszkę z mlekiem umieszczamy w garnku wyższym niż puszka, zalewamy wodą, aby puszka była przykryta, przykrywamy pokrywką, gotujemy ok. 2 godziny, mając na uwadze, że puszka musi być cały czas przykryta gotującą się wodą, którą w razie konieczności należy uzupełnić. Po wystudzeniu możemy puszkę z masą kajmakową otworzyć. Można też puszkę ze słodzonym mlekiem skondensowanym podgrzewać w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy likier czekoladowy. Chocolate liquor 1665

Bożego Narodzenia, można będzie poczęstować gości kieliszeczkiem czegoś mocniejszego. Dlatego dzisiaj podam przepis na banalnie prosty Likier czekoladowy, który można go pić niemalże natychmiast po przygotowaniu. Zamiast słodkiego mleka skondensowanego, można wykorzystać 300 ml mleka z butelki 3,5% i 100 g cukru pudru. Można taki domowy likier czekoladowy przygotować tuż przed świętami, zapakować w ozdobne buteleczki i podarować(...)kawowa oraz cytrynowa rozmarynówka . Przepis na Domowy likier czekoladowy. Chocolate liquor: Składniki na 500 ml: 100 g gorzkiej czekolady (jak damy więcej będzie likier miał ciemniejszy kolor) 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 250 ml wódki opcjonalnie przyprawę do piernika lub cynamon Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na kawałki. Przekładamy do rondelka i zalewamy mlekiem. Podgrzewamy na niewielkim ogniu cały czas mieszając

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ptasie mleczko na biszkopcie marcepanowym 314

łyżki zmielonych biszkoptów 80 g zmielonych migdałów 200 g mąki pszennej typ 500 2 łyżeczki proszku do pieczenia  6 łyżek śmietany (użyłyśmy 18 %)    Masa: 2 mleka skondensowane nie słodzone ( nie pomylcie mleka, bo mama tym razem nie zwróciła uwagi i kupiła słodzone, przez co ptasie mleczko było mega słodkie)  1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka agrestowa(...)nagrzanym piekarniku około 20 - 30 min. w tem. 175 stopni. Galaretkę rozrabiamy w niepełnej szklance przegotowanej gorącej wody, z drugą robimy to samo. Jedną puszkę mleka skondensowanego niesłodzonego ubijamy na pianę, na koniec ciągle ubijając powoli wlewamy jedną z galaretek. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej blat marcepanowy, układamy żelki. Powtarzamy czynność z drugą puszką

Lili w kuchni
Delikatny biszkopt z karobem i warstwą sernikową bez cukru 146

łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 1/4 szklanki mleka skondensowanego 4 listki żelatyny  3 łyżki mleka Serek z ksylitolem umieścić w misie miksera i ucierać przez kilka minut. Dodać stewię i mleko skondensowane, ucierać kolejne kilka minut, aby serek nabrał puszystości. Wcześniej namoczone listki żelatyny rozpuścić z mlekiem w kąpieli wodnej, połączyć z kremem

FitKot
Lody mojito Thermomix 213

Lody mojito Thermomix Składniki na lody mojito: 330 g śmietany 30% 100 g mleka (może być roślinne) 200 g mleka skondensowanego słodzonego sok wyciśnięty z 2 limonek 40 g listków mięty pieprzowej Przepisy Thermomix. Lody mojito. Wykonanie: Do naczynia Thermomix wlewamy(...)mleko i listki mięty. Miksujemy czas 20s/obr.10 . Mleko z miętą przelewamy przez sitko o małych oczkach. Do czystego i suchego naczynia Thermomix zakładamy motylek, wlewamy mocno schłodzoną śmietanę i ubijamy na sztywno. Czas 3 min/obr.3 ( czas ubijania śmietany jest orientacyjny i trzeba sprawdzać stopień jej ubicia i w razie potrzeby skrócić lub wydłużyć czas ). Następnie do ubitej śmietany wlewamy mleko

Themo przepisy
Domowy likier kukułkowy 4075

roboty na rozgrzewkę.  Składniki na litr likieru: 40 dkg kukułek pół litra mleka skondensowanego niesłodzonego 1 szklanka wody przegotowanej 1 szklanka spirytusu Cukierki wsypujemy do garnka, zalewamy mlekiem skondensowanym, na małym ogniu rozpuszczamy cukierki w mleku, często mieszając (tak aby cukierki nie przywarły do dna). Studzimy. Następnie spirytus wymieszać intensywnie z zimną przegotowaną wodą i połączyć

Pelusiowa Kuchnia
3 Bit 302

ubijania śmietany, 4 łyżki cukru pudru, 1 kostka masła, 1 l mleka, 3 łyżki mąki pszennej, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru, 1 puszka mleka skondensowanego lub masy kajmakowej, 2 op. herbatników ( po 300g ) 0,5 czekolady mlecznej lub gorzkiej   Wykonanie: Ciasto rozpoczynamy od przygotowania masy budyniowej. Do półtorej szklanki(...)mleka dodajemy   mąkę ziemniaczaną i zwykłą. Dokładnie mieszamy. Resztę mleka gotujemy z cukrem waniliowym i zwykłym. Jak już się zagotuje to dodajemy do niego mleko z mąką. Dokładnie mieszamy, gotujemy kilka minut. Budyń powinien zrobić się bardzo gęsty. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Jak budyń wystygnie miksujemy go z masłem na gładką masę. W między czasie jeżeli używamy mleka skondensowanego

Passion of Cooking
Domowe lody jogurtowo-jagodowe bez cukru 245

obłędnie jagodowy! :) Domowe lody jogurtowo-jagodowe bez cukru 180 g jogurtu naturalnego 100 ml niesłodzonego mleka skondensowanego (bez karagenu) 200 ml mleka słoiczek domowej konfutury jagodowej z ksylitolem Konfiturę i jogurt umieścic w garnuszku, zmiksować. Mleko skondensowane i zwykłe wymieszać i wlewać stopniowo do mieszanki jogurtowej. Miksować przez chwilę, alby masa stała się lekko puszysta. Maszynkę do lodów

FitKot
3 BIT 1935

jego słodycz...uwielbiam !   Składniki: 8 paczek herbatników mleko skondensowane krówka krem karpatka plus mleko do jego wykonania snieżka plus mleko do jej wykonania smietana 30 % na wierzch czekolada do starkowania  Wykonanie: Na blachę układamy rząd herbatników, na nie wykładamy mleko skondensowane, potem znów dajemy warstwę herbatników/ Wg przepisu na opakowaniu przygotwujemy krem karpatka wykładamy na hebatniki

Z Majeczką w kuchni
Krem a`la Snikers 22542

zostało - dziecko szczęśliwe, nutellę wyjada łyżeczką :) Składniki: Masło orzechowe   z tego przepisu Domowa Nutella     z tego przepisu 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 530 g Wykonanie: Mleko skondensowane gotujemy  2 godziny pod przykryciem, po tym czasie studzimy puszkę i otwieramy. Masło orzechowe, domową nutellę i powstałą masę kajmakową układamy warstwami w słoiku. Pozostawiamy do zastygnięcia

Blondynka Gotuje
Batoniki owsiane 165

płatków owsianych, kukurydzianych i bakalii (u mnie: pestki dyni, słonecznik łuskany, rodzynki, wiórki kokosowe, orzechy włoskie) puszka mleka skondensowanego słodzonego   W misce wymieszać wszystkie płatki i bakalie. Mleko skondensowane przelać na patelnię i podgrzać na małym ogniu często mieszając. Ciepłe mleko wlać do bakalii i dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nią masę bakaliową

Simply Food

Proponowane wyszukiwania