nimi zajadają :) Składniki: 600 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka skondensowanego słodzonego 400 g truskawek Truskawki umyć, usunąć szypułki i dokładnie zmiksować blenderem. Śmietanke ubić na sztywno, dodać mleko skondensowane i krótko zmiksować. Na koniec wlać zblendowane truskawki i dokładnie wymieszać. Przelać do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na całą noc. Potrzebują około 10 godzin mrożenia. Przed
kuchnia doskichcecie i ile chcecie :) Porcja 12 mini tart lub 1 duża Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 ml jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe 2 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego do dekoracji owoce: jagody, maliny, truskawki, .... Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: budynie rozpuść w połowie szklanki mleka, pozostałe mleko zagotuj i wlej budynie, mieszaj energicznym ruchem(...)rozgrzanym piekarniku na 180 C przez 10-15 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. W misce ucieraj budyń z jogurtem, aż powstanie gładka masa, następnie stopniowo dodawaj mleko skondensowane, cały czas ucierając. Gotową masą zalej upieczone i wystudzone tary, następnie udekoruj świeżymi lu mrożonymi owocami. Smacznego
Niezły Młynekserowa: 500 g twarogu, zmielonego minimum trzykrotnie 250 g mleka skondensowanego słodzonego 2 jajka 1,5 łyżki budyniu waniliowego 2 łyżki cukru 200 g jagód Twaróg zmiksować z mlekiem skondensowanym i jajkami. Dodać budyń i cukier, dokładnie połączyć. Masę serową wylać na przygotowany wcześniej spód. Na wierzch wyłożyć jagody (mrożone wcześniej rozmrozić i usunąć nadmiar wody). W piekarniku
Domowa cukiernia Ewytego celu,bo zawieraja enzymy rozkladajace zelatyne,co uniemozliwia sciecie sie deseru. Skladniki na 4 porcje: 300 g truskawek + 2 lyzki cukru lub ksylitolu 1 puszka mleka skondensowanego(...)pelne lyzeczki agar-agar + 150 ml wody,soku lub kompotu Wykonanie: Puszke mleka musimy schlodzic przez cala noc w lodowce,gdyz tylko mocno schlodzone mleko sie ubije. Truskawki z cukrem umiescic w blenderz i rozbic na miazge. Mleko skondensowane ubic mikserem ,az zgestnieje.Trwa to okolo 30 sekund.Mleko skondensowane ubija sie blyskawicznie.Dodac zmiksowane truskawki.I ta mieszanina jest
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!roku borówki w mym ogrodzie wyjątkowo obrodziły, najlepsze są prosto z krzaczka, ale na kruchym cieście w masie z mleka skondensowanego .... Cóż żadne słowa nie oddadzą(...)tego smaku. K ruche ciasto: 1/2 kostki masła 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka cukru pudru 2 żółtka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 żółtka 1/2 litra borówek Wszystkie składniki na kruche ciasto dokładnie i szybko wyrobić, włożyć do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować
Jadło i czytadłomaszyny) SKŁADNIKI : 400 g śmietany 30% 265 g mleka skondensowanego słodzonego szczypta soli PRZYGOTOWANIE : Do misy przelewamy schłodzoną śmietanę ją przez 2- 3 minuty, dodajemy szczyptę soli oraz mleko skondensowane słodzone - całość ponownie ubijamy do momentu zgęstnienia - uzyskamy sztywniejącą masę lodową. Masę przekładamy do plastikowego pojemnika z zamknięciem. Umieszczamy w zamrażalniku na około 3-4 godziny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwspólnego. Uwielbiam te z dobrej lodziarni lub zrobione w domu ze świeżymi owocami. Unika m przepisów z dodatkiem jajek dlatego dzisiaj najprostszy przepis na bazie śmietanki kremówki i mleka skondensowanego. składniki: mleczko skondensowane słodzone 530 (1puszka(...)śmietanka kremówka 500 g 2 szklanki borówek amerykańskich Mleczko skondensowane ubijamy, śmietanę także. Mieszamy delikatnie razem. Borówki wkładamy do zamrażalnika na godzinę, następnie rozdrabniamy je blenderem. Dodajemy do mleka skondensowanego i śmietanki, delikatnie mieszamy. Zostawiamy najlepiej na całą noc w zamrażalniku. Przed podaniem musimy wyciągnąć je 15 minut wcześniej, żeby łatwiej było nakładać
noteskulinarnyfigaużycia jajek a maszyna do lodów jest naprawdę zbędna. U nas to letni 'must have' :-) Skusicie się? Polecam! Składniki na ok. 900 ml lodów: 400 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego 400 g schłodzonej śmietany 36% 150 g cukru pudru 70 g świeżej mięty ( 2 - 3 duże doniczki)* 2 - 3 łyżeczki ekstraktu miętowego** oraz: 80 g gorzkiej czekolady najlepiej(...)niedrogie są naturalne miętowe krople Herbapolu. Zero chemii i przepiękny miętowy aromat. *** Można również pokroić na bardzo małe kawałki tabliczkę gorzkiej czekolady Listki mięty wrzucić do blendera, wlać schłodzone mleko skondensowane i miksować, aż powstanie gładka, jednolita masa. W wysokim garnku ubić śmietanę z cukrem pudrem na sztywno. Zmniejszyć obroty miksera i stopniowo dodawać miętowe mleko. Uwaga - może nieco
maniapieczenialody. Tym razem postawiłam na mocno kremowe i bardzo kokosowe lody. Takie, które smakują prawdziwym kokosem. Potrzebne nam: - 4 puszki mleka kokosowego (po 165 ml każda) - 400 ml mleka skondensowanego niesłodzonego - 2-3 łyżeczki cukru pudru - 2-3 łyżeczki wiórek kokosowych Przygotowanie: Zanim podam przepis... Wiem, że można kupić mleko kokosowe w puszkach po 400 ml, ale robiąc(...)potrzebujemy mocno schłodzonego mleczka. Gdy już zgęstnieje i nabierze konsystencji śmietany, ubijamy je na puszystą masę jak zwyczajną śmietanę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i małym strumykiem wlewamy mleko skondensowane. Następnie dodajemy połowę kokosa, miksujemy i przelewamy do plastikowego pojemnika. Wstawiamy do zamrażalnika i po około 2-3 godzinach mieszamy. Dodajemy resztę kokosa, dokładnie łączymy składniki i odstawiamy
W poszukiwaniu inspiracjirównych części, które rozwałkowujemy na cienkie placuszki i pieczemy ok 8-10 minut w 180 st. C Masa: 4 żółtka 4 łyżki wody puszka skondensowanego mleka słodzonego (użyłam kakaowego) 100 g gorzkiej czekolady 400 g śmietanki 36% W garnku dokładnie mieszamy żółtka z wodą, dodajemy skondensowane mleko i podgrzewamy ciągle mieszając do momentu aż masa zgęstnieje
Cynamonowe szczęściepuszka mleka skondensowanego ( może być niesłodzone) 1 szklanka dobrego likieru kawowego 3 łyżki rozpuszczalnej kawy kropelki czekoladowe ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Mleko delikatnie podgrzewamy, rozpuszczamy w nim kawę.Dodajemy śmietanę, mleko skondensowane likier- wszystko razem miksujemy. Przekładamy do pojemnika. Wkładamy do zamrażarki. Podczas mrożenia kilka razy mieszamy,tak co pół godziny, aby lody nie miały grudek
Z Majeczką w kuchniLikier jajeczny 6 żółtek 250 ml mleka skondensowanego nieslodzonego 250 ml wódki 200g cukru pudru Cukier waniliowy Żółtka utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mleko skondensowane i ciągle mieszając podgrzewać nie doprowadzając do wrzenia. Na koniec dodać wódkę, dokładnie wymieszać. Przelać do kieliszków, a pozostały likier do butelki. Smacznego
Zapiski Młodej Żonypuszka słodkiego mleka skondensowanego ok. 350- 400g dżemu z czarnych porzeczek ok. 280g herbatników 100g nutelli (lub innego kremu orzechowo- czekoladowego) kakao Sposób przygotowania: Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz.. Po ugotowaniu pozostawić puszkę do całkowitego ostygnięcia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić(...)formy i piec w nagrzanym piekarniku ok. 30 min. w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Przeciąć na pół tak, aby powstały dwa blaty. Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami i mąką ziemniaczaną. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić
Cukiernia Pychotkikromkę ciemnego lub pełnoziarnistego pieczywa, miseczkę płatków kukurydzianych lub muesli. http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/zdrowe-sniadanie-na-dobry-start_35644.html Nabiał dostarczy ci wapnia, białka oraz witamin A i D; może to być np. szklanka półtłustego mleka, kawałek żółtego albo białego sera, kubek naturalnego jogurtu. Nie zapomnij o produkcie zbożowym zawierającym błonnik, witaminy z grupy B, białko i węglowodany; http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/zasady-zywienia/zdrowe-sniadanie-na-dobry-start_35644.html Domowa granola kokosowa Czas przygotowania(...)otrębów pszennych Sante 100 g wiórków kokosowych 70 g sezamu 70 g ziaren słonecznika 4 łyżki oleju rzepakowego 2/3 szklanki skondensowanego mleka słodzonego 40 g suszonej żurawiny 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka cynamonu Wykonanie: Mleko skondensowane lekko podgrzewamy, aby było rzadkie. Do dużej miski wsypujemy wszystkie płatki, otręby, zarodki, wiórki i ziarna sezamu i słonecznika. Dodajemy
Kulinarne przygody Gatityśmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru pudru 1 torebka galaretki cytrynowej 1 kostka masła kawałek czekolady Sposób wykonania: W 3/4 szklanki mleka rozpuść budynie. Resztę mleka zagotuj i do gotującego się mleka wlej wcześniej przygotowany rozmieszany budyń. Cały czas mieszając doprowadź budyń do wrzenia. Odstaw. Do gorącego(...)wszystko razem dokładnie zmiksuj. Dużą blachę wyłóż folią spożywczą a następnie połóż biszkopt. Na biszkopt wyłóż przygotowaną masę budyniową. Rozprowadź na całej powierzchni i przykryj warstwą herbatników. Przełóż ugotowane mleko skondensowane z puszki do miski. Miksuj je przez około 2-3 minut tak aby masa stała się bardziej płynna. Rozprowadź równomiernie na całej powierzchni ciasta i przykryj warstwą herbatników
Cukiernia Pychotkiłyżki mleka skondensowanego słodzonego łyżka masła ewentualnie 1 łyżka likieru np. Amaretto Orzechy zmielić. Masło stopić, wrzucić orzechy i prażyć przez chwilę, dodać mleko skondensowane i wszystko dobrze wymieszać. Podgrzewac jeszcze chwilę cały czas mieszając, ale nie zagotować. Ostudzić, ewentualnie dodać alkohol. Składniki na ciasto zagnieść i odłożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie
Maślane ciasteczko