Składniki: 7 żółtek 1 niepełna szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 szklanka żubrówki białej 250 ml mleka skondensowanego, niesłodzonego Do miski nad parą wlewamy żółtka – miksujemy na małych obrotach aż jajka zrobią się jaśniejsze. Dodajemy stopniowo cukier nadal miksując na małych obrotach. Wyłączamy mikser. Dodajemy cukier waniliowy, żubrówkę i mleko skondensowane – cały czas mieszamy a składniki dodajemy stopniowo. Zdejmujemy z ognia. Przelewamy do butelki – odstawiamy do wystyg... czytaj dalej...
Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...