Przepis na : deser
Tapioka to bezsmakowa skrobia z korzenia manioku, którą możemy kupić pod postacią perełek lub mąki. O wiele bardziej popularne są perełki (o średnicy 2-3 mm, 5 mm oraz 8 mm) dostępne w różnych kolorach (najczęściej białe). Tapioka używana jest do wypieków oraz deserów. Szczególnie popularna ze względu na brak glutenu oraz nietypowy wygląd. Perełki zazwyczaj moczy się w wodzie a następnie gotuje (w zależności od wielkości i przepisu) od 15 do 40 minut aż do uzyskania przeźroczystości (często w proporcji - tapioka:... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...