Pianka pomarańczowa

Pianka pomarańczowa

Pianka pomarańczowa

Przepis na : deser

300 ml soku pomarańczowego, skórka z 1/2 pomarańczy, 1 łyżka wody z kwiatu pomarańczy, cukier trzcinowy, 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, żelatyna – na 0,5 l płynu ( 10 g) 1 łyżka soku z limonki. Sok wlać do garnuszka, dodać skórkę z pomarańczy, doprowadzić do wrzenia. Dodać wodę pomarańczową, doprawić cukrem do smaku. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłego soku i połączyć z pozostałym sokiem.    Gorącą jeszcze galaretkę przelać do dużej!!! (znacznie zwiększa objętość) miski zac... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.