mięso mielone - 22854 przepisów (strona:892/1524)

FRANCUSKIE KOPERTY Z DUSZONĄ WOŁOWINĄ 146

szybkie danie z Wołowiną i Ciastem francuskim w roli głównej;) Idealna przekąska kiedy chcemy nie tylko zachwycić swoich gości ;) Robi się ją w miarę szybko , najdłużej robi się mięso ok 30 minut ;) plus pieczenie ciasta 25 min plus przygotowanie w sumie ok 60-70 minut ;) Efekt smakowy zachwyci nie jednego smakosza ;) Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB # gotowaniepatki(...)wołowiny ok 2% tłuszczu 🍽 200 g mrożonych warzyw 🍽 sól pieprz do smaku 🍽 1 łyżka papryki czerwonej mielonej i słodkiej 🍽 15 dag sera żółtego tartego np.cheedar 🍽 Sos bbq do posmarowania 🍽 Olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie:  Mięso kroję w bardzo drobną kostkę ok 1 cm grubości ,doprawiam solą,pieprzem, czerwoną papryką słodką i ostrą. Na rozgrzaną patelnię wylewam łyżkę oleju

Gotowanie Patki
Forszmak z fasolą 63

wcześniejsze (nieco słabszy). I jestem przekonana, że to nie wina fasoli, a rodzajów mięs, jakie tym razem użyłam. Myślę, że z pieczeniami wyszedłby dużo lepszy. U mnie, tym razem, wędliny gotowane i wędzone. Składniki: 1,5 l wody 600 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja tym razem użyłam szynek i dwóch rodzajów kiełbas) 1 duża marchewka(...)sosu) 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji)   Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości i smażymy na oleju do lekkiego zrumienienia. Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w plasterki lub półplasterki, cebulę w kostkę, dorzucamy do mięsa, smażymy na wolnym ogniu około 8 minut, pod koniec smażenia dodajemy rozdrobnione ząbki czosnku, wsypujemy

Kardamonovy
Cytrynowe mięso z udek z kurczaka, z ryżem pełnoziarnistym na żółto i brokułem 160

smakowo idealnie z ryżem  🍚  i kurczakiem 🍗  współgrały . 😋 🍴 Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa z udek kurczaka (4 szt.), 1 szt. trawy cytrynowej, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki suszonego lubczyku ogrodowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, świeży szczypior z cebulką, 300 g ryżu pełnoziarnistego Uncle Bens, 1 płaska łyżeczka(...)kurkumy, 1 świeży brokuł (ewentualnie ok. 400 g mrożonego), sos Habanero Hot Sauce do smaku. Przygotowanie: Mięso płuczemy, suszymy papierowym ręcznikiem. Doprawiamy z dwóch str. solą i pieprzem. Trawę cytrynową przecinamy po długości, czosnek obieramy. Na patelni rozgrzewamy olej z dodatkiem trawy cytrynowej i czosnku. Układamy mięso i pozostawiamy na wolnym ogniu do momentu, aż się podsmaży na złoty

Moniki Smakołyki
Jakie potrawy najlepiej wychodzą na patelniach aluminiowych? 74

patelnię z jaką powłoką się zdecydujemy. Warto więc wiedzieć, że na powłokach teflonowych najlepiej smażyć mięsa, które wymagają bardzo wysokiej temperatury i krótkiej jednocześnie obróbki termicznej. Będą więc to dla przykładu: Wszystkie kotlety z wołowiny Polędwica wołowa, steki Sznycle cielęce Kotlety schabowe i mielone Na powłokach ceramicznych patelni aluminiowych dobrze przygotowuje się natomiast wszystko, co wymaga długiego podgrzewania(...)małym ogniu, ważna będzie tu też dobra pokrywa. Są to dla przykładu: Duszone mięsa Gulasze Na powłokach kamiennych (granitowych i marmurowych) i tytanowych doskonale wytapia się tłuszcz z danej potrawy, dlatego też przygotowuje się na nich wszelkiej maści mięso tłuste, jak dla przykładu: Wszelka wieprzowina Słonina Bekon Boczek Baleron Golonka Żeberka Baranina Podsumowanie Z tego artykułu dowiedzieliśmy się więc kilku

smakowitehistorie.com
Mielone z pieczarkami 141

Składniki: 0,5 kg mięsa wieprzowego ( w kawałku lub już zmielonego) 10 średniej wielkości pieczarek 1 cebula 1 kajzerka 1 jajko sól, pieprz delikat do mięs

A Ty Smakuj Mnie
Rosol z rosolu z wczoraj 151

wykorzystaliśmy m.in. podudzia z kurczaka, które posłużyły, jako farsz do pierożków. ZUPA: PIEROŻKI:  ok. 1 l rosołu  1 średnia marchew  mięso z rosołu - u nas z 3 podudzi  ok. 1 l wody  seler - tyle ile marchwi  1/2 łyżeczki mielonego imbiru  5 cm skórki z imbiru  2 łyżki grzybów mung*  sól   1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej(...)ostrygowego  sok z 1/2 pomarańczy lub cytryny  dymka - do posypania  1/2 łyżeczki anyż mielony  1/2 łyżeczki ziaren kolendry  1 łyżka octu jabłkowego lub ryżowego  pół łyżeczki trawy cytrynowej mielonej  1 łyżka oleju sezamowego  pieprz  1,5 łyżki sosu hoisin (opcjonalnie) CIASTO:  1 łyżka oleju sezamowego * krojone, jeśli są całe kruszymy  1 jajko * dokładnie wypłukany (opcjonalnie)  1/4 szklanki wody

Kuchnia od dwojga
Zupa pomidorowa z klopsikami 260

gotowana i spożywana dość powszechnie. Na niej wzorowany jest przepis poniżej. Klopsiki do zupy pomidorowej przygotowujemy z mieszanego mięsa wieprzowo-wołowego, z przewagą wieprzowiny. Taka kombinacja bardzo dobrze komponuje się ze smakiem pomidorów. Jak zwykle w przypadku czegokolwiek z mielonej wieprzowiny warto pamiętać, że różne jej rodzaje mają wyjątkowo duży wpływ na smak potrawy. Ja z wyboru używam szynki(...)ogóle niewidoczne, to jednak pomagają odpowiednio związać masę mięsną. Taka zupa to danie kompletne – podajemy ją po prostu z zanurzonymi w niej klopsikami, a jeśli chcemy, to również z mięsem na którym ugotowaliśmy wywar. Niezależnie od tego już sama duża zawartość zblendowanych warzyw innych niż pomidory (marchewka, cebula, por) sprawia, że zupa jest gęsta i treściwa, a przy tym wartościowa

Kulinarna Pokusa
Zupa pomidorowa z klopsikami 199

gotowana i spożywana dość powszechnie. Na niej wzorowany jest przepis poniżej. Klopsiki do zupy pomidorowej przygotowujemy z mieszanego mięsa wieprzowo-wołowego, z przewagą wieprzowiny. Taka kombinacja bardzo dobrze komponuje się ze smakiem pomidorów. Jak zwykle w przypadku czegokolwiek z mielonej wieprzowiny warto pamiętać, że różne jej rodzaje mają wyjątkowo duży wpływ na smak potrawy. Ja z wyboru używam szynki(...)ogóle niewidoczne, to jednak pomagają odpowiednio związać masę mięsną. Taka zupa to danie kompletne – podajemy ją po prostu z zanurzonymi w niej klopsikami, a jeśli chcemy, to również z mięsem na którym ugotowaliśmy wywar. Niezależnie od tego już sama duża zawartość zblendowanych warzyw innych niż pomidory (marchewka, cebula, por) sprawia, że zupa jest gęsta i treściwa, a przy tym wartościowa

Kulinarna Pokusa
Kiełbasa wieprzowa z drobiem 179

/krojona w kostkę 1,5-2 cm -boczek 4 kg /mielone 10 mm -podgardle 1,5 kg 10 mm -mięso z uda kurczaka 3 kg szarpak PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE - peklosól 18-19 g/kg -pieprz czarny grubo mielony 2 g/kg -pieprz cytrynowy 1 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek zgnieciony przez praskę 5 g/kg -gorczyca 5 g/kg -woda(...)kostkę 1,5-2 cm. Cały surowiec peklujemy czas peklowania 2 dni. Po tym czasie rozdrabniamy surowiec i łączymy ze sobą, dodajemy wszystkie przyprawy, wodę i bardzo dokładnie mieszamy .Mięso musi się kleić. Napełniamy jelita dość ciasno. Teraz wieszamy na kije w celu osadzenia czas 2 godz. temp. pokojowa. Po osadzaniu kiełbasę pakujemy do wędzarni i osuszamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Węgierska zupa gulaszowa 155

garnka wytapiamy pokrojony w kosteczkę boczek. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, mieszamy i smażymy, aż się zeszkli *** *** Dokładamy pokrojone mięso i podsmażamy ciągle mieszając, aż straci surowy wygląd *** *** Całość zalewamy bulionem lub wodą, dodajemy łyżeczkę soli, pół łyżeczki pieprzu, łyżeczkę mielonej papryki, liść laurowy, ziele angielskie oraz przeciśnięty czosnek. Zupę gotujemy ok 45 minut *** *** Ziemniaki oraz papryki kroimy w kostkę(...)pora w plasterki *** *** Do zupy dodajemy pokrojone warzywa oraz opcjonalnie (jeśli lubimy) kukurydzę z puszki. Całość gotujemy przez około 25 minut, aż warzywa i mięso będą miękkie *** *** Po tym czasie dodajemy sok pomidorowy, zagotowujemy i doprawiamy łyżką majeranku oraz solą i pieprzem do smaku. Opcjonalnie zupę możemy doprawić szczyptą chilli *** *** Jeżeli chcemy aby nasza zupa była rzadsza możemy dodać więcej

Blog z Apetytem
Udka kurczaka słodko - kwaśne 161

Mięso kurczaka lubi większość. W sosie słodko-kwaśnym smakuje wybornie. Składniki 1 kg udek kurczaka 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka granulowanej cebuli 2 łyżeczki soli czosnkowej 50 ml octu z białego wina 250 ml ketchupu 600 g ananasów z puszki 50 g cukru trzcinowego Przygotowanie Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. Udka umyłem, osuszyłem(...)następnie ułożyłem na natłuszczonej blaszce. Przygotowałem sos : w miseczce wymieszałem imbir, paprykę, cebulę i sól czosnkową, dodałem ocet. Połową sosu posmarowałem udka. Piekłem ok. 15 minut.   Odwróciłem mięso, posmarowałem kurczaka z drugiej strony i zapiekałem kolejne 15 minut. Przygotowałem kolejny sos : wymieszałem ketchup z sosem sojowym, posiekanymi ananasami i cukrem. Polałem udka i piekłem jeszcze 30 minut

R'n'G Kitchen
Udziec z indyka z marchewką 241

małych marchewek MARYNATA: 3 łyżki oliwy 3 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego świeżo mielony pieprz kolorowy 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżka octu jabłkowego Składniki marynaty połączyć rozcierając w misce, w której zamarynujemy mięso. Wyciąć z każdego udźca kość, tak aby uzyskać płat mięsa, skórę pozostawić. Natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na co najmniej

https:KKuchniaMniam
Curry z indyka i brokuła 187

cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka mleczka kokosowego 1 - 2 łyżeczki masali do drobiu 2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki imbiru 1 łyżka soku z cytryny sól do smaku 5 łyżek oleju lub masła klarowanego Przygotowanie: Mięso z indyka umyć, oczyścić z wszelkich żyłek i pokroić na mniejsze kawałki. Paprykę umyć, wykroić gniazdo

Kuchcik gotuje
Pulled Pork (wyczesana wieprzowina) 173

polane sosem. W każdej formie jest pyszne, nas najbardziej zachwyciła opcja wyczesanej :) Składniki: 2 kg mięsa wieprzowego w jednym kawałku (łopatka albo karkówka) -  u mnie łopatka 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo zmielonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 2 łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 3 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki mielonej(...)oleju rzepakowego 2 łyżki sosu Worcestershire (Worcester) 2-3 łyżki wody 2 ząbki czosnku, obrane Dodatkowo do pieczenia: 2-3 liście laurowe 2-3 gałązki świeżego rozmarynu Sposób przygotowania: Mięso umyłam, osuszyłam ręcznikami papierowymi. Wszystkie składniki wrzuciłam do blendera i zmiksowałam, podczas miksowania dodałam troszkę wody, bo mieszanka wydawała mi się za gęsta. Powstałą "papką" wysmarowałam mięso, obłożyłam liśćmi laurowymi

Blondynka Gotuje