POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z OLEJEM RZEPAKOWYM, WIŚNIÓWKĄ I ŻURAWINĄ
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z OLEJEM RZEPAKOWYM, WIŚNIÓWKĄ I ŻURAWINĄ
Dzisiaj zapraszam na polędwiczki wieprzowe w świątecznej odsłonie. Bardzo lubię ten rodzaj mięsa, z uwagi na jego delikatność i kruchość. Dodatkową zaletą jest to, że nie wymaga zbyt wielu zabiegów, aby wyczarować pyszne danie. Polędwiczki usmażyłam na oleju rzepakowym, który jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest podstawowym produktem w mojej kuchni. SKŁADNIKI: 500 g polędwicy wieprzowej 1 szalotka 30 ml wiśniówki 2 łyżki żurawiny 2 łyżki pokruszonych, suszonych prawdziwków olej rzepak... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia w opałach
Autor
Katarzyna Czapran
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, mięso, żurawina, polędwiczki, polędwiczka, papryka, polędwiczki wieprzowe, świąteczne, świąteczne przepisy, chilli, sosy, sos do mielonego , mięso duszone, mięso mielone, sos chilli, polędwiczki w sosie, polędwiczki wieprzowe w sosie, dania bez mięsa
Inne przepisy z Kuchnia w opałach
Dodaj komentarz