Bulgur

Bulgur

Bulgur

Bulgur, amarantus, jaglana i komosa. Niemal zapomniane w polskiej kuchni, ale jakże wartościowe! Asortyment kasz jest o wiele bogatszy niż nam się wydaje. Ot choćby bulgur, kasza jaglana, amarantus i komosa, a także bardziej popularny orkisz - to właśnie one tryumfalnie powracają na nasze stoły. Wartości odżywcze kaszy bulgur Zawiera sporo białka wspomagającego odchudzanie i niewiele tłuszczów. Ma niski indeks glikemiczny. , nie powoduje więc gwałtownych skoków poziomu cukru we krwi i daje uczucie sytości na... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu w mojej kuchni

Autor

JadziaJadzia

Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, papryka, mięso, marchewka, mielone, śniadania, kasza jaglana, pierś, por , piersi, wołowina, obiad, mięso duszone, mięso mielone

Inne przepisy z w mojej kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.