mięso mielone - 23354 przepisów (strona:890/1557)

Wigilijny barszcz czerwony. 702

ząbki czosnku kwas buraczanu lub kwasek cytrynowy 2 listki laurowe majeranek sól pieprz czarny mielony cukier Sposób wykonania :   B uraczki umyj, ugotuj w wodzie do miękkości. Opłukane kości i namoczone wcześniej grzyby zalej wodą i ugotuj wywar. Następnie do podgotowanego trochę mięsa i grzybów dodaj włoszczyznę i listki laurowe. Obierz ugotowane buraki, pokrój na kawałki i dodaj

Przepisy i porady kulinarne
Rolada schabowa ze szpinakiem 197

łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia majeranek 5 łyżek tartego żółtego sera sos sojowy ciemny Sposób wykonania: 1. Mięso wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić na płat o grubości 1 cm. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Natrzeć solą i świeżo mielonym pieprzem. Zwinąć i włożyć do lodówki. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać posiekaną cebulkę i chwilkę dusić. Dodać szpinak, chwilkę(...)czym dodać zmiażdżone ząbki czosnku, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i tymianek. Dusić, aż woda odparuje. Zdjąć z gazu, chwilkę odstawić po czym dodać żółty ser i wymieszać. 3. Wyjąć mięso z lodówki, rozłożyć. Nałożyć farsz. Mięso zwinąć ciasno w rulon, obwiązać nicią kuchenną. Wierzch lekko natrzeć sosem sojowym i majerankiem. 4. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą. Piec

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ryżowa z kurczakiem, pieczarkami i fasolką szparagową 209

curry 2-3 łyżki sosu sojowego sól, pieprz Beszamel: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2 szkl. mleka sól, pieprz szczypta mielonej ostrej papryki Ryż gotujemy wg wskazówek zamieszczonych na opakowaniu. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na cieniutkie plasterki. Przekładamy je do miski, zalewamy sosem sojowym, doprawiamy szczyptą curry oraz niewielką ilością pieprzu. Odstawiamy na około

Smaki Na Talerzu
Kurczak kung pao 116

łyżka octu balsamicznego 1 łyżka sosu hoisin 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 mała papryczka chili (opcjonalnie) Szczypta mielonego imbiru 1/3 szklanki wody Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj w misie składniki marynaty. Pokrój mięso w kostkę, nie za dużą. Przełóż do marynaty, wymieszaj. Odstaw na 10 minut. Krok 2 W międzyczasie ugotuj makaron ryżowy, przelej zimną wodą

Niedzielny kucharz
Grillowane ślimaczki z polędwiczki wieprzowej 152

wieprzowa 4-5 plastrów boczku wędzonego 1 młoda cukinia kawałek czerwonej papryki kawałek żółtej papryki 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu mielonego patyczki do szaszłyków     *** Polędwiczkę myjemy, osuszamy i nacinamy wzdłuż, uważając aby nie przeciąć mięsa do końca *** *** Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem na grubość około 1 cm, najlepiej zrobić to przez folie spożywczą *** *** Mięso oprószamy solą

Blog z Apetytem
Proste dania z kilku składników 118

naszego bloga – dodaj je do listy zakupów. Pamiętaj, ta funkcjonalność istnieje tylko dla Twojej wygody. Nie doliczamy do zakupów żadnej prowizji. Mięso/owoce morza Stek z rostbefu lub antrykotu 200-250 g 500 g wołowiny mielonej 8 skrzydełek z kurczaka 250 g surowych krewetek 4 plastry bekonu Warzywa Mała sałata karbowana lub masłowa 0,5 kg różnych pomidorów

Niedzielny kucharz
Pomidory faszerowane kaszą 114

bulgur w tym przepisie powoduje, że pomidory stają się elegancką przystawką, którą można je jeść solo lub są np. dodatkiem do grillowanego mięsa Składniki: pomidorki ½ szklanki suchej drobnej kaszy bulgur, 1 łyżeczka masła, sól morska, świeżo mielony pieprz natka pietruszki pasta paprykowa- 2 łyżki Przygotowanie kaszy do faszerowania: Drobną kaszę bulgur wsypujemy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tuszonka w/g JackaW 414

suszona 3,5 g/ kg lub świeża tarta w ilości  4 razy więcej -pieprz czarny 1 g/ kg -liść laurowy mielony 0,3 g/kg lub cały w ilości 4 razy więcej -smalec -słoiki WYKONANIE  Mięso kroimy w kawałki 2-4 cm następnie solimy .Na dużej patelni lub garnku rozgrzewamy smalec i na małym ogniu dusimy mięso około

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kruchy filet z kurczaka duszony z warzywami 186

szklanki wody, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Filety z piersi kurczaka rozbijam lekko tłuczkiem. Oprószam z dwóch stron papryką mieloną. 2. Cebulę kroję w kostkę. Do garnka wlewam oliwę i wrzucam cebulę. Układam mięso i smażę po 3 minuty z każdej strony. Wodę mieszam razem z mąką. Wlewam do mięsa. Gotuję na małym ogniu około 30 minut

Tradycyjna kuchnia Kasi
Cukinia Grillowana z kurczakiem 147

Składniki:  1 Duża Cukinią  1,5 łyżki Oleju 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej  1 łyżeczka czosnku mielonego  Sól i pieprz do smaku  1 ząbek czosnku  2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku   Mięso:  1 filet podwójny z kurczaka  1 mozzarella 1 łyżka przyprawy gyros lub kebab Sól i pieprz do smaku

Gotowanie Patki
FILETY Z KURCZAKA A'LA KFC 462

paski. P osypujemy solą,  czosnkiem,  słodką papryką oraz pieprzem cayenne. Całość mieszamy dokładnie, aby przyprawy w całości pokryły mięso. Składniki na ciasto: 2 jajka, ½ łyżeczki soli 1/2 łyżeczkI pieprzu cayenne  ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki, szklanka mąki pszennej ½ szklanki mleka. Do wysokiego naczynia  wbi jamy jajko, dodajemy sól, pieprz cayenne, słodką paprykę, mąkę

Walijskie Pichcenie
Wtorek: Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu 213

robić steka poivor Trzy są rzeczy, o których trzeba pamiętać robią steki poivre: pieprz do panierki powinien być tłuczony, nie mielony w młynku na grubo – to muszą być duże rozłupane ziarenka pieprzu. Po drugie, mięso na steki – najlepsze byłyby fillet mignon, ale sprawdzi się każdy rodzaj wołowiny: rostbef, antrykot. Jeśli nie używacie delikatnych kawałków polędwicy, raczej sięgnijcie

Niedzielny kucharz
PIECZONE PAŁKI Z KURCZAKA Z CHRUPIĄCĄ SKÓRKĄ 180

czasu na jego przygotowanie :) Składniki: * 10 pałek z kurczaka * 1/3 szklanki oleju * pół łyżeczki soli * pół łyżeczki mielonej papryki ostrej (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy do kurczaka (użyłam  Skworcu ) * pół łyżeczki przyprawy ziołowej do kurczaka (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Mięso umyć, dobrze osuszyć. Do miski wlać olej, dodać sól i przyprawy, wymieszać. Dodać do marynaty mięso

Zrób to smacznie
Wieprzowina po Bałkańsku 141

ryżu 2 papryki świeże 4 pomidory 1 papryczka chili 3 białe cebule 2 łyżki ketchupu łagodnego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej sól i pieprz do smaku świeże zioła 4 łyżki oleju do smażenia Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w plastry, a cebulę obrać i zeszklić na oleju. Włożyć mięso i rumienić na wolnym ogniu przez 10 minut. Następnie wlać bulin

Tradycyjna Kuchnia