kurczaka * makaron spaghetti- dodatkowo Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie zmielić w maszynce do mielenia. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, kiedy będzie miękka, dodać posiekany czosnek oraz mięso i całość podsmażyć. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione, wlać pomidory, wsypać oregano, suszoną włoszczyznę i na małym ogniu smażyć do momentu, aż sos lekko
Kraina Miodem Płynącawieprzowina: 1 kg mięsa wieprzowego z szynki 2 cebule 2 małe ząbki czosnku sól pieprz świeżo mielony papryka słodka 4 ziela angielskie 3 listki laurowe mus z cebuli: cebula i czosnek z gotowania wieprzowiny sól pieprz dodatki: 4 ziemniaki zioła prowansalskie tymianek sól pieprz papryka słodka oliwa
KuchcikoweLoveZupa cebulowa (SYS) z grzankami Składniki: zupa: - zupa cebulowa SYS - 1/3 małego kubeczka śmietanki 30% dodatki: - grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz) - mini kotlety mielone - świeża natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego. Pod koniec gotowania wlewam śmietankę
Kuchnia co dniacebulą Składniki: - wątróbka wieprzowa - 1 cebula - sól, czarny pieprz mielony dodatki: - chleb pełnoziarnisty ProBody z nasionami - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzewam olej. Cebulę kroję w piórka i smażę na gorącym tłuszczu aż się lekko zarumieni. Wątróbkę płuczę, odcinam żyłki i kroję na małe kawałki. Smażę mięso na patelni po cebuli. Gdy się zarumieni, dodaję cebulę
Kuchnia co dniaboczku wędzonego 700 ml bulionu wołowego musztarda sarepska 3 liście laurowe jałowiec 2 szt ziele angielskie (kilka) pieprz czarny ziarnisty (kilka) słodka mielona papryka mąka 200 g śmietany 18% olej do smażenia sól ,pieprz Przygotowanie Mięso kroimy w plastry 2 cm i cienko rozbijamy. Oprószamy solą ,pieprzem i papryką. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki
R'n'G Kitchenstał z 2 lata nieużywany. Odkurzyłam go i wykorzystałam do zrobienia obiadu. Polecam każdemu :) Przepis znalazłam w książce Biblioteczki Poradnika Domowego pt. Mięso na różne sposoby 1/2009. Składniki: 70 dag polędwiczek wieprzowych 2 łyżki słodkiej mielonej papryki pieprz ziołowy sól Sposób wykonania: 1. Polędwiczki opłukać, osuszyć, natrzeć papryką i pieprzem, odstawić na 30 minut. 2. Po tym czasie
Kuchnia domowa Anigram tartego sera żółtego dressing majonezowo - ziołowy przyprawa gyros do drobiu Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w przyprawie do mięsa i odstawiamy w chłodne miejsce. Jeśli lubimy ostre potrawy - możemy doprawić je mielonym chili. Sałatę myjemy i osuszamy. Liście rwiemy na dość drobne kawałki. Pomidora kroimy w grubą kostkę (koktajlowe na pół). Ogórka obieramy, kroimy
Kuchnia po mojemurozgniecione owoce jałowca * 3 kulki ziela angielskiego * kilka ziaren pieprzu naturalnego przyprawy * papryka słodka * pieprz grubo mielony * kmin rzymski * imbir mielony * sól morska * czosnek niedźwiedzi Sposób wykonania Szynkę umyć, osuszyć, składniki marynaty połączyć. Mięso umieścić w szklanym naczyniu lub w garnku tak, aby mogło być całe zalane marynatą, wlać marynatę, przykryć i odstawić do lodówki
Mix smakupietruszka* cebula* ząbek czosnku * łyżka masła klarowanego * sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, pół łyżeczki mielonego cynamonu, ostra czerwona papryka* jajko* 2 szklanki mąki pszennej* szczypta soli* wodaPrzygotowanie :Na maśle zeszklić cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso w dowolnie pokrojone kawałki - tak jak lubimy. Całość przełożyć do garnka, dodać włoszczyznę oraz wodę. Zagotować. przyprawić
Magiczne Życie MartyGnocchi, czyli włoskie kluski, to odpowiednik naszych polskich kopytek. Moje gnocchi zrobiłam z dodatkiem sera ricotta. Dzięki temu zyskały niebywałą delikatność.Składniki: NA GNOCCHI
kolorowotorcikowomięso się nie przypaliło. Mięso dusimy ok. 1,5-2 godziny. Po godzinie dodajemy poszatkowane cebule i czosnek oraz przyprawy. Sos z mięsa będzie pod koniec duszenia w miarę gesty ale zawsze możemy dodać jeszcze mielonej papryki lub gałki muszkatołowej
prawdziwe jedzeniewęglach i w języku tureckim oznacza powolne pieczenie, duszenie. Korma może być lekko pikantna lub ognista , może być robiona z jagnięciny , kurczaka, wołowiny lub mieszanki mięs, niektóre kormy łączą mięsa i warzywa, takie jak szpinak czy rzepa . Charakterystyczna za to dla wszystkich curry-korma jest spora ilość cebuli. Kormę robiłam po raz pierwszy i z pewnością będę powtarzać , bo jest(...)cały czas mieszając. Dodać posiekany czosnek i imbir. Podsmażać dalej 3 minuty. Przestudzić, dodać kilka łyżek wody i zmiksować razem z mielonymi migdałami, do uzyskania gładkiej, niezbyt gęstej pasty (w razie potrzeby dodać więcej wody). 2. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w sporą kostkę. Na patelni rozgrzać ghee, wrzucić mięso i cebulę, podsmażać na dość dużym ogniu, aż podpiecze się
Kuchnia Prezydentowejwyszedł ciemniejszy. Nic prostszego, wystarczy porządnie przesmażyć mięso. Nie chodzi o spalenie go, ale chyba nie muszę tego pisać. Jeżeli macie do obsmażenia więcej mięsa, róbcie to partiami. Jeżeli wrzucicie wszystko na raz, mięso zacznie się gotować, a nie o to chodzi. Chodzi o to aby zatrzymać soki mięsa wewnątrz mięsa i o szybkie mocne obsmażenie go z obu stron(...)łyżeczki mielonej słodkiej papryki 100 ml śmietany 30% 6 suszonych śliwek bez pestek sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 3 porcje) Polędwiczkę kroimy w plasterki o grubości ok 2 cm, lekko spłaszczamy dłonią, doprawiamy solą, pieprzem i mieloną papryką. Dodajemy do niej obrane, pokrojone w plasterki ząbki czosnku, odstawiamy na minimum 30 minut. Ja marynowałam mięso 4 godziny
Kardamonovymarchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa widoczna jest kolorowa mozaika. Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami filety drobiowe 4 szt. słodka mielona papryka 1 łyżka ostra mielona papryka 1 łyżeczka sól 1 i 1/2 łyżeczki pieprz 1 szczypta suszona natka
Kuchnia Pauletteskawałki, cebulę posiekać na półplasterki. 2. Na patelni rozgrzać trochę oleju z zalewy z pomidorów suszonych. Dodać mięso, obsmażyć, dodać po chwili posiekaną cebulę. Całość przykryć pokrywką i poddusić. Można minimalnie podlać wodą. Dodać też troszkę tymianku, bazylii i słodkiej mielonej papryki. 3. Na koniec dodać pokrojone drobniej suszone pomidory. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać
Kuchnia domowa Ani