Portobello faszerowane mięsem na ostro

Portobello faszerowane mięsem na ostro

Portobello faszerowane mięsem na ostro

Duże pieczarki czyli portobello wydrążyłam i piękne kapelusze garam masala oprószyłam.  Farsz z cebuli, grzybów, mięsa wołowego przygotowałam, do którego tymianek  i dużą ilość pieprzu, chili, bo na ostro! dodałam.  Kapelusze na patelni wysmażyłam, a przed podaniem świeżych kiełek dołożyłam.  To znakomita przystawka mięsno grzybowa, prosta i w smaku wyjątkowa.  Można je również np. z kaszą, ziemniakami podawać i na obiad ze smakiem zajadać. Składniki: 6 szt. dużych pieczarek portobell... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, mięso, pieczarki, mielone, przystawki, kasza, ziemniaki, obiad, kiełki brokuła, ziemniaki na obiad, pieczarki do obiadu, mielone pieczarki, mięso mielone

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.