mięso mielone - 22854 przepisów (strona:884/1524)

Schab w ananasowej glazurze 151

Wydawałoby się, że takie połączenie marynaty z mięsem nie będzie smaczne. A wręcz przeciwnie. Schab jest kruchy ale przeniknięty smakiem soku ananasowego, imbiru i chili. Dzięki mące kukurydzianej na wierzchu powstała skorupka, która zatrzymała wszystkie smaki. Schab podałam na talerzu  Jesień PORCELANA BOGUCICE 1 kg schabu wieprzowego (w całości) 1 łyżka lubczyku(...)łyżeczki marynaty do mięs 1 szklanka soku ananasowego (z puszki) 1 łyżeczka tartego chrzanu 1 łyżeczka imbiru 0,5 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka cukru pudru 2 łyżki mąki kukurydzianej Schab nacieramy lubczykiem oraz marynatą do mięs. Mięso owijamy szczelnie folią aluminiową i odstawiamy na godzinę do lodówki. Przygotowujemy glazurę. W garnku mieszamy sok ananasowy, imbir, chrzan, przyprawę chili

VioletoweKucharzenie
Paprykowe skrzydełka 322

Świetna marynata nadaje mięsu niezwykłego aromatu, soczystości oraz "pazura" ostrości. Połączenie kolendry i octu jabłkowego uwalnia głębie smaku mięsa drobiowego. Składniki - 1 kg skrzydełek kurczaka   Marynata  - półtorej łyżki słodkiej papryki  - łyżeczka pieprzy cayenne  - pół łyżeczki mielonej kolendry  - 2 łyżki octu jabłkowego  - 3 łyżki przecieru pomidorowego  - 3 łyżki oliwy  - sól Drogi internauto(...)bloga  aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Z góry dziękuję. Wykonanie Mięso umyć, osuszyć. Składniki marynaty połączyć ( prócz soli ), zamarynować mięso, odstawić na kilka godzin ( najlepiej na całą noc ). Mięso wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem, wstawić do piekarnika nagrzanego

Świat Smaku
Biała kiełbasa na ostro - z jalapeno, papryką i kolendrą 89

golonka) Woda 5-7% wagi mięsa (250-350 ml na podaną wyżej ilość mięsa) Przyprawy na kg mięsa: sól kamienna niejodowana 18 g pieprz czarny 3 g czosnek świeży 5 g kolendra liściasta 2 g papryka mielona 5 g suszone płatki papryczki jalapeno 6g Dodatkowo: jelita wieprzowe fi 26/28 (Ø36 mm po napełnieniu), użyłam(...)wprawnej ręki nawet 1m/1kg) Przygotowanie: Przygotować jelita: opłukać w zimnej wodzie z soli, następnie zalać zimną wodą i namoczyć przez 30 min. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, takie do zmielenia. Podczas krojenia z łopatki, szynki i golonki wykroić błony i ścięgna, nie będą nam potrzebne. Każdą klasę mięsa odkładać do osobnych naczyń - każde będzie inaczej rozdrobnione. Mięso zmielić

Kocham..lubię..gotuję..
Gulasz z indyka i dyni 163

ząbki czosnku 1 łyżeczka startego imbiru 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki szczypta chili cayenne  sól świeżo mielony pieprz 2 szkl. bulionu drobiowego 2 łyżki oleju natka pietruszki Filet pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Kiedy mięso będzie rumiane,dodać posiekaną cebulę i czosnek. Chwilę przyrumienić,zalać bulionem,przykryć patelnię i dusić 10 minut. Paprykę pozbawić nasion

Kolorowa kuchnia Elki
Szaszłyki drobiowe barbecue 167

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 cebule 20 dkg boczku wędzonego 1 łyżka posiekanego szczypiorku Marynata do mięsa: 3 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej szczypta chilli Sos barbecue (można też użyć gotowy): 50 ml sosu worcestershire 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki ketchupu 2 łyżki cukru trzcinowego(...)octu winnego 1 ząbek czosnku 1 łyżka mąki ziemniaczanej       *** Filety z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Do miski wkładamy wszystkie składniki marynaty i dokładnie mieszamy *** *** Mięso przekładamy do marynaty, mieszamy i odstawiamy na około pół godziny aby przeszło przyprawami *** *** Boczek kroimy w plasterki *** *** Cebulę obieramy i również kroimy w plasterki *** *** Patyczki do szaszłyków zalewamy wodą

Blog z Apetytem
Indyk w sosie porowo śmietanowym z ryżem 99

przek\u0142adamy do miski. Zasypujemy sol\u0105, mielonym czarnym pieprzem i suszonymi zio\u0142ami oraz zlewamy porcj\u0105 oleju. Pozostawiamy w marynacie na 30 minut, by mi\u0119so nasi\u0105kn\u0119\u0142o aromatem przypraw.","text":"Filet z indyka kroimy w mniejsze kawa\u0142ki i przek\u0142adamy do miski. Zasypujemy sol\u0105, mielonym czarnym pieprzem i suszonymi zio\u0142ami(...)puszki 1/2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Filet z indyka kroimy w mniejsze kawałki i przekładamy do miski. Zasypujemy solą, mielonym czarnym pieprzem i suszonymi ziołami oraz zlewamy porcją oleju. Pozostawiamy w marynacie na 30 minut, by mięso nasiąknęło aromatem przypraw. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 15 minut. Ugotowany ryż mieszamy z odsączonym zielonym groszkiem z puszki. Nakładamy

ProstePesto.pl
Boczek pieczony w winie 221

okazuje się jak najbardziej jadalna. Co więcej, taki boczek możemy podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z bardzo wieloma dodatkami. Na ciepło sugerujemy zwłaszcza upieczone razem z mięsem ziemniaki, natomiast na zimno może to być np. chrzan i pszenne pieczywo. Warto jednak spróbować też połączenia z marynowanymi warzywami, kwaśnymi lub ostrymi. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Ilość(...)papryczka chili 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka rozmarynu sól (ok. 2-3 łyżeczki) 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 500g małych ziemniaków (opcjonalnie) Instrukcje Skórę na boczku nacinamy ostrym nożem w ukośną kratkę. Mięso nacieramy ze wszystkich stron solą, pieprzem, rozmarynem oraz rozdrobnionym w moździerzu kminem rzymskim. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Do brytfanny wkładamy boczek

Kulinarna Pokusa
Kurczak duszony w papryce 452

duże cebule,8 sporych ząbków czosnku,2 czerwone papryki,2 łyżki masła,sól, pieprz, mielona słodka papryka, majeranek.Kurczaka pokroić na dowolne kawałki. Opłukać pod zimną wodą, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Kawałki mięsa przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek obrać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowy pasztet z pieczarkami 189

podsmażamy razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy. 7 Masę przekładamy do wyłożonej papierem

Kuchnia Bazylii
Chili con carne 165

wypełnienia buritos). Chili con carne 2016-02-05 09:57:38 Klasyczne meksykańsko-teksańskie chili con carne, czyli „chili z mięsem”. Proste, sycące i uniwersalne, zwłaszcza dla miłośników pikantnych smaków. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 400g mielonej wołowiny 1 duża lub 2 małe cebule (200g) 2 ząbki czosnku 2 lub więcej papryczek chili (wg upodobań, ostrożnie!) 200g(...)Instrukcje Mieloną wołowinę dodatkowo siekamy nożem na drobne kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy, podobnie jak papryczkę chili. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Cebulę razem z czosnkiem i chili podsmażamy przez chwilę (ok. 2 minuty) do zeszklenia, często mieszając. Następnie dodajemy wołowinę i smażymy przez 8-10 minut, aż mięso się

Kulinarna Pokusa
Grillowany boczek 116

GRILLOWANY BOCZEK Składniki na Grillowany boczek: 1 kg surowego boczku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 ząbki czosnku sól pieprz Jak zrobić Grillowany boczek: Boczek kroimy w dość grube plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawami, nacieramy mięso. Boczek zostawiamy do zamarynowania na godzinę. Boczek grillujemy z obu stron aż będzie apetycznie przypieczony. Artykuł Grillowany boczek

Dorota Smakuje
Indyk w kulinarnych tradycjach świata 96

jakie do amerykańskiej kuchni wnoszą liczni emigranci z całego świata – Stany Zjednoczone Ameryki to kraj różnorodnych smaków. Wbrew obiegowym opiniom, Amerykanie to smakosze mięsa drobiowego. Szczególnie na domowych stołach gości on częściej, niż mięso czerwone. Niewątpliwie wizytówką tamtejszej kuchni jest odświętne danie z pieczonego indyka. To symbol Święta Dziękczynienia. I symbol tego, że Ameryka nie tylko czerpie z tradycji(...)mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki przyprawy sambal oelek 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki curry 2 łyżki oleju z orzechów arachidowych 1/2 szklanki orzeszków arachidowych (bez dodatku soli) uprażonych na suchej patelni 2 łyżki czerwonej pasty curry 3/4 szklanki mleczka kokosowego 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka soku z limonki Sposób przyrządzenia: Mięso

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona z warzywami. 141

plastrach 7 łyżek oliwy 1 duża papryka czerwona 1 cebula  granulowany czosnek, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, pieprz czarny, rozmaryn, kolendra, majeranek, sól 3 duże ziemniaki Oliwę wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy ze wszystkimi przyprawami, mięso płuczemy i nacieramy przygotowaną marynatą - wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Paprykę kroimy w paski i przekrawamy jeszcze

Moje-pitraszenie
szybkowar-pyszna galareta z nóżek,biodrówki... 129

woda 3 litry, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, pieprz czarny ziarnisty 10 sztuk, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku nóżki są miękkie i odchodzą od kości, w garnku gotowałam nawet do 3 godzin a w szybkowarze wystarczyło 60 minut z nóżek usunąć owłosienie, najlepiej opalić i dobrze(...)ciśnienie przestudzone nóżki, biodrówkę wyjąć do miski i obrać z kości mięsko, drobno pokroić do garnka, wlać wywaru odpowiednią ilość do mięsa, jak wywar zostanie to można wykorzystać np. jako wywar do zupy grochowej, fasolowej itp. wsypać mielony pieprz do smaku, galaretę zagotować, gorącą przelać do słoików i mocno zakręcić, również dać do foremki czy miseczki i będzie

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti z mięsem i marchewką 160

jest marchewka. Sos jest pyszny, delikatny, aromatyczny, lekko słodkawy. W moim domu gości od lat, ale nieustannie mnie zachwyca. Połączenie mięsa, oregano i marchewki daje sos, który zachwyca prostotą, smakiem i aromatem :) Składniki (4 duże porcje): 500 g mielonej łopatki 3 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżka naturalnej Vegety (warzywa i przyprawy, bez glutaminianu sodu i soli) 2 liście(...)duża cebula 1 kg marchewki 70 g koncentratu pomidorowego pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej 3 czubate łyżeczki oregano 1 duży ząbek czosnku makaron spaghetti 440 g (4 porcje) Wykonanie: Mięso podsmażamy na oleju około 5- 6 minut.  Dodajemy naturalną Vegetę, liście laurowe, solimy i pieprzymy,  wlewamy około 900 ml gorącej wody, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Dodajemy

Smak mojego domu