Przysmak śniadaniowy(mielonka)

Przysmak śniadaniowy(mielonka)

Przysmak śniadaniowy(mielonka)

Przysmak śniadaniowy(mielonka)podejście drugie.Tym razem w szynkowarze okrągłym i z mniejszym wsadem.Jest smaczne nie za twarde nie za miękkie takie jak powinna byś mielonka.Bardzo dobrze się kroi w grube i cienkie plasterki,nie rozpada się. Przepis Mięsko -mięso chude z łopatki 300 g -mięso tłuściejsze z łopatki 400 g - chudy boczek 500 g Tą porcję zrobiłem w prasce o wkładzie maksymalnym 1,2kg PRZYPRAWY: -peklo sól 18-20 g/ kg do chudej łopatki -peklo sól 9-10 g/kg + 9-10 g / kg soli kamiennej lub morskie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, chleb, boczek, mielone, mięso mielone, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.