mięso mielone - 23354 przepisów (strona:885/1557)

Wieprzowina z żółtym serem. 143

Składniki : 1 kg chudego mięsa wieprzowego  1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku drobno posiekanego  10-15 dkg startego żółtego sera oliwa sól pieprz czarny mielony 2-3 gałązki zielonej pietruszki 2-3 jajka ugotowane na twardo Sposób wykonania :   C ebulę obierz, pokrój w kostkę lub cienkie piórka, podduś na oliwie do momentu, aż cebula się(...)zeszkli. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, czosnek. Podlej niedużą ilością wody i duś pod przykryciem do miękkości. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posyp startym serem  ( mięso musi być gorące, aby ser się lekko roztopił ) i udekoruj natką pietruszki. U gotowane jajka obierz ze skorupek, pokrój na ćwiartki, poukładaj na każdą porcję mięsa po 3 ćwiartki jajka

Przepisy i porady kulinarne
Kule ryżowe z mieloną wołowiną, buraczkami z bazyliową nutą 242

patelni rozgrzewamy olej z bazylią, dodajemy posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy aż się zeszkli. Dodajemy mieloną wołowinę, startą marchewkę na tarce jarzynowej  o drobnych oczkach , dodajemy pokrojonego w kostkę gotowanego buraczka, dusimy aż płyn odparuje a mięso przestanie być surowe, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, dodajemy posiekaną drobno bazylię oraz starty ser.  Farsz

Wanilia i Kardamon
Steki z ligawy wołowej 225

sprawdzę inne przepisy. Składniki 200 g ligawy (plaster) 1 łyżeczka masła Oliwa z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie Wyciągnij mięso z lodówki na około 2 godziny przed smażeniem, żeby miało temperaturę pokojową, natrzyj oliwą z oliwek i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na patelni grillowej po około 3 minuty z każdej strony jeżeli chcemy osiągnąć stek średnio wysmażony, natomiast jeżeli chcemy(...)stek mocno wysmażony (well done) po około 4 minuty z każdej strony. Pamiętaj, że patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana. Po odwróceniu mięsa na drugą stronę na górę kładziemy łyżeczkę masła. Do przewracania steków wołowych najlepiej użyć drewnianej łopatki, aby nie nakłuwać mięsa, które może wypuścić sok. Po usmażeniu odstawiamy, aby mięso odpoczęło, na około 5 minut i doprawiamy solą

Programista w kuchni
Steki z ligawy wołowej 165

sprawdzę inne przepisy. Składniki 200 g ligawy (plaster) 1 łyżeczka masła Oliwa z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie Wyciągnij mięso z lodówki na około 2 godziny przed smażeniem, żeby miało temperaturę pokojową, natrzyj oliwą z oliwek i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na patelni grillowej po około 3 minuty z każdej strony jeżeli chcemy osiągnąć stek średnio wysmażony, natomiast jeżeli chcemy(...)stek mocno wysmażony (well done) po około 4 minuty z każdej strony. Pamiętaj, że patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana. Po odwróceniu mięsa na drugą stronę na górę kładziemy łyżeczkę masła. Do przewracania steków wołowych najlepiej użyć drewnianej łopatki, aby nie nakłuwać mięsa, które może wypuścić sok. Po usmażeniu odstawiamy, aby mięso odpoczęło, na około 5 minut i doprawiamy solą

Programista w kuchni
Kawałki kurczaka w sosie piwnym 331

Propozycja dla fanów złocistego trunku (i nie tylko). Podudzia i pałki kurczaka pieczone z suszonymi pomidorami i porem w sosie piwnym.  Efektem są pyszne, soczyste kawałki mięsa z niesamowitym, aromatycznym sosem. Pycha! Czas przygotowania: 15 minut + 45 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: 8 kawałków podudzia lub pałek z kurczaka 100g suszonych pomidorów 1 duży por 2 ząbki czosnku(...)oleju rzepakowego Łyżka masła Przyprawy: sól, pieprz, bazylia Kawałki kurczaka myjemy i osuszamy. Obsypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. W  brytfance rozgrzewamy olej wraz z połową masła. Kiedy tłuszcz będzie już rozgrzany to układamy mięso i obsmażamy z każdej strony na złoty kolor. Kurczaka przekładamy na talerz, a nadmiar tłuszczu odlewamy. Cebule kroimy w piórka, a dwa obrane

Kolizje Smaków
Soczyste szaszłyki z piekarnika 152

łopatki wieprzowej 20dkg boczku wędzonego 2 cebule 1 czerwona papryka 1 cukinia Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, majeranek, 2 łyżki octu winnego, 2 ząbki czosnku       *** Łopatkę kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Mięso przekładamy do miski, dodajemy ocet winny, przeciśnięty czosnek, po łyżeczce soli, papryki, majeranku i pół łyżeczki pieprzu. Wszystko dokładnie mieszamy i odkładamy

Blog z Apetytem
Przysmak śniadaniowy(mielonka) 216

wody i mieszamy do kleistości wstawiamy do lodówki -łopatkę tłuściejszą traktujemy szarpakiem -boczek bez skóry fi 8 mielimy -łączymy ze sobą boczek i tłuściejszą łopatkę i dodajemy mieszankę peklo soli z solą+woda 50 g wody /kg mięsa i wyrabiamy do kleistości -wszystko ląduje w lodówce na 24 godz.po tym czasie dodajemy przyprawy i wodę 50 g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Przysmak śniadaniowy(mielonka) 297

wody i mieszamy do kleistości wstawiamy do lodówki -łopatkę tłuściejszą traktujemy szarpakiem -boczek bez skóry fi 8 mielimy -łączymy ze sobą boczek i tłuściejszą łopatkę i dodajemy mieszankę peklo soli z solą+woda 30 g wody /kg mięsa i wyrabiamy do kleistości -wszystko ląduje w lodówce na 24 godz.po tym czasie dodajemy przyprawy i wodę 30 g/kg

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
rosołek z makaronem "zacierki"... 237

sztuka por, 3 sztuki liście laurowe, 5 sztuk ziele angielskie, 2 łyżki vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - do smaku maggi, 30 dag makaron zacierki, - do smaku natka pietruszki zagotować szponder, kurczaka w niewielkiej ilości wody i tę wodę wylać teraz mięsa zalać 5 l wody i zagotować, gotować na mniejszym ogniu bez przykrycia dodać warzywa, ziele i liście

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa cytrynowa z kurczakiem 209

średnia pietruszka 1 duża marchew 1 mały korzeń selera 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz kilka kostek rosołowych olej rzepakowy Mięso i myjemy i osuszamy, po czym kroimy w niedużą kostkę. Zasypujemy je równomiernie solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Pokrojone i przyprawione cząstki kurczaka można odstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie wrzucamy je na lekko rozgrzaną(...)oraz korzeń selera kroimy w słupki, natkę siekamy, cebulę kroimy w piórka. Cytrynę parzymy we wrzątku, a następnie ścieramy z niej cienko skórkę na drobniutkiej tarce. Do smażącego się mięsa dorzucamy pokrojoną włoszczyznę, natkę oraz skórkę cytrynową i przez moment dusimy. Dorzucamy cebulę i wszystko razem dusimy do miękkości. Po około 10 minutach duszenia, zawartość patelni przerzucamy do garnka

Kuchenna Kontrrewolucya
Piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym z dodatkiem kosmosy ryżowej (Quinoa). 156

jest smaczna. Należy do tej samej rodziny, co buraki i szpinak. Z powodzeniem zastąpi ryż czy ziemniaki. Skład komosy ryżowej sprawia, że roślina ta może z powodzeniem zastąpić mięso. Poleca się ją szczególnie wegetarianom i weganom. Ziarna komosy przed gotowaniem wypłukać w zimnej bieżącej,(jeśli woda nie pieni się zbytnio – wystarczy jedno płukanie, jeśli jednak mocno się pieni i jest(...)wszelkiego rodzaju ryb i owoców morza. Doprawianie nią potraw ułatwia i umila praktyczny młynek). Dostępna w Almie i Piotrze i Pawle świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka lubczyku 400 ml jogurtu naturalnego 100 g kosmosy ryżowej PRZYGOTOWANIE: Mięso obmyć i oczyścić. Pokroić w kostkę kawałki 1 cm, może troszkę większe. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na 10 minut. Pieczarki dokładnie

ClauditteMissCooking
Polędwiczki wieprzowe z papryką w sosie ziołowym 194

przypadku nie musimy się martwić o kalorie. Chude mięso, duża ilość warzyw i serowy sos zamiast śmietany.  Medaliony są kruche i soczyste, sos przyprawiony grubo mielonym pieprzem z orzeźwiającą nutą, a zioła prowansalskie i świeża bazylia dostarczą nam niezapomnianych wrażeń smakowych." Polędwiczki wieprzowe z papryką w sosie ziołowym (źródło przepisu - "Tele Tydzień") Składniki dla 4 osób: 1 duża(...)wieprzowa 2 duże czerwone papryki 2 cebule 1/2 pęczka bazylii 100g serka śmietankowego 100ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 3 łyżki oliwy sól, grubo zmielony pieprz Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na 2 cm kawałki i lekko rozbić tłuczkiem.  Cebulę obrać i pokroić na cząstki. Strąki papryki opłukać, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić

Wiem co jem
Potrawka z polędwicy z papryką i pomidorami 203

potrawkę z łopatki, biodrówki czy szynki – one również doskonale pasują do pozostałych składników z przepisu. Smak będzie oczywiście nieco inny, a czas duszenia należy nieco wydłużyć stosownie do rodzaju mięsa, ale to wszystko kwestia indywidualnych upodobań Potrawka z polędwicy z papryką i pomidorami 2016-02-12 03:14:29 Oryginalna, lekko pikantna potrawka z polędwicy wieprzowej z dodatkiem kolorowych warzyw(...)czosnkiem i podsmażamy przez chwilę (ok. 2 minuty) do zeszklenia się warzyw. Następnie kładziemy na patelni paski mięsa i smażymy ze wszystkich stron do lekkiego zarumienienia (2-3 minuty). Składniki na patelni zalewamy bulionem oraz krojonymi pomidorami w soku. Dodajemy mieloną słodką paprykę, posiekane chili i pietruszkę oraz nieco czarnego pieprzu. Mieszamy i przestawiamy na mały ogień. Dusimy

Kulinarna Pokusa
Schab pieczony w kapuście kiszonej 206

kapusty kiszonej 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki mielonego kminku sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Schab kroimy na trzy części i rozbijamy tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Nacieramy solą, pieprzem i mąką. Na patelni rozgrzewamy olej. Obsmażamy kotlety około 3 minuty z każdej strony

My Culinary Art
Schab pieczony 100

dobrej świni, a konkretnie schab, który upieczemy w całości! Będzie po upieczeniu tak samo dobry jako porcja mięsa do drugiego dania na ciepło, jak również na zimno jako mięso w kanapkach, nadając tymże wyjątkowego smaku! Gwarantuję, że w tym wykonaniu jest to mięso aksamitnie soczyste, pobudzające wszystkie zmysły konsumującego! Zatem zachęcam do upieczenia tego "wyjątkowego kawała świni", a szczegóły(...)schabu z kością 1 łyżka mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonej kozieradki 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 3 łyżki majonezu       Przygotowanie:       Mięso myjemy, osuszamy i nakłuwamy. Przyprawy mieszamy z majonezem

R'n'G Kitchen