mięso mielone - 22854 przepisów (strona:877/1524)

Pierś z indyka w sosie porowym 86

Cześć! Od września jestem na diecie i od tego czasu mięso z indyka bardzo często pojawia się w moim codziennym menu. Dzisiaj postanowiłam podzielić się z Wami kilkoma ciekawostkami na temat indyka oraz jednym z moich ulubionych przepisów – na pierś z indyka w sosie porowym. Czy wiecie, że indyk przybył do Europy na początku XVI wieku? Został sprowadzony(...)przez portugalskich lub hiszpańskich odkrywców. W 1511 roku król Hiszpanii wydał rozkaz dla statków wracających z podróży z Ameryki – marynarze mieli przywozić po 5 samców i samiczek indyka. I tym sposobem indyk zagościł w jadłospisie Europejczyków. Mięso indyka początkowo było uznawane za potrawę luksusową. Dziś jest doceniane na całym świecie, szczególnie przez osoby dbające o codzienną dietę. Produkcja mięsa

Moja pasja smaku
Biodrówka pieczona z warzywami 218

możecie ją zastąpić nawet szynką, karkówką lub łopatką wieprzową. Danie naprawdę jest mało pracochłonne i często je robię, gdy nie mam pomysłu co na obiad. Wymieniam tylko rodzaj mięsa i dodaję inne warzywa, aby nie było zawsze tak samo.     Ilość porcji: 4 - 5     Czas przygotowania: 80 minut Składniki na biodrówkę pieczoną z warzywami(...)gyros lub zmieszać w równych proporcjach: paprykę słodką, kolendrę, gorczycę, czosnek granulowany, rozmaryn, majeranek, chili, kurkumę 3 - 4 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz łyżka kozieradki (opcjonalnie) kminek i czosnek granulowany do ziemniaków 2 łyżki oliwy Sposób przygotowania mięsa do pieczenia: Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1 - 1,5 cm. Natrzeć solą i przyprawami i odstawić

Gotuj w domu
Pierogi z kaczką i wiśniami 120

Farsz: 400 g gotowanego mięsa z kaczki , 2 łyżki masła, 1 kg wiśni, 200 - 300 g cukru, pieprz kolorowy świeżo mielony, imbir mielony, gałązka świeżego tymianku, sól, 60 g ziaren słoneczników, Ciasto na pierogi: 450 ml mąki, 250 ml ciepłej wody, szczypta soli Do pierogów użyłam wiśnie nadwiślanki ChNP* . Wiśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Zasypać cukrem, wymieszać. Gdy wiśnie(...)cały cukier się rozpuści, całość zagotować. Wiśnie odcedzić. Soku nie wylewać, wypić z wodą... jest pyszny. Ziarna słonecznika podprażyć na suchej patelni. Na patelni rozpuścić masło, dodać drobno pokrojone mięso kaczki . Dodać wiśnie, drobno posiekany tymianek, wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, imbirem. Dodać słonecznika, wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 250 ml ciepłej wody. Zagnieść

królestwo garów
Kotlet mielony z marchewką i groszkiem 85

mielony z marchewką i groszkiem, czyli Karbonader med stuvede ærter og gulerødder. Kotlet mielony na pożegnanie z Danią, której kuchnia nie jest tak wyrafinowana jak na przykład francuska , ale na pewno jest smaczna i prosta. Na zakończenie mojej krótkiej podróży kulinarnej po Danii, proste – babcine – danie, które zapewne nie tylko znane jest w Danii.Kotlet mielony(...)mielonej wieprzowiny 10 % tłuszczu Bułka tarta 2 jajka Sól Pieprz 3-5 łyżek oleju roślinnego 1-2 łyżki masła 2-3 marchewki 300 g mrożonego groszku 25 g masła 3 łyżki mąki Świeża pietruszka 600-700 g ugotowanych ziemniaków Jak zrobić kotlet mielony Kilka łyżek bułki tartej dopraw mocno solą i pieprzem. Jajka lekko ubij widelcem. Z mięsa

RafalCook
ROLADA Z BOCZKU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 198

Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej, więc pojawia się coś dla tych, którzy tak jak my unikają sklepowych wędlin, chcąc mieć pewność co jedzą. Prosicie często o przepisy na domowe mięsa pieczone byście nie musieli kupować tych o nieznanym składzie. Ten na pasztet LCHF już znacie i często go zachwalacie a tym razem rolada z boczku, która świetnie wygląda i znakomicie(...)prostu z warzywami. Składniki – rolada z boczku: 1,5 kg boczku wieprzowego sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony majeranek 3 ząbki czosnku opcjonalnie papryka słodka Pomieszać sól z pieprzem i natrzeć mieszanką mięso z obu stron. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę a następnie natrzeć nim dokładnie mięso, które należy wstawić do lodówki

Ola la LCHF
Marokański tagine z jagnięciną 220

soli morskiej, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od zamarynowanie mięsa, co najlepiej jest zrobić na dzień przed przygotowaniem dania i pozostawić mięso na noc w lodówce w przyprawach. W moździerzu roztarłem 2 łyżeczki suszonych nasion kolendry, 2 łyżeczki kminu rzymskiego, 2 łyżeczki suszonego rozmarynu, 1 łyżeczkę mielonego cynamonu, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1/2 łyżeczki mielonego(...)grube piórka, 4 ząbki czosnku przecisnąłem przez praskę. Na głębokiej patelni rozgrzałem 2 łyżki oliwy i zeszkliłem na niej cebulę i czosnek. Dodałem wcześniej zamarynowaną jagnięcinę. Smażyłem, aż mięso lekko się zarumieniło, po czym dodałem na patelnię 500 ml coca coli i 2 puszki pomidorów. Następnie dodałem skórkę otartą z cytryny oraz sok z jednej cytryny i pokrojone w duże

Wyprawy kulinarne
Kurczak na ostro 174

Składniki : 6 porcji z kurczaka bez antybiotyków 3-4 łyżki musztardy np. sarepskiej płaska łyżka pieprzu mielonego czarnego płaska łyżka chili 2 łyżki suszonego lubczyku łyżka gałki muszkatołowej 2 łyżki kurkumy olej Przygotowanie : Składniki ziołowe połączyć z musztardą Uzyskaną mieszanką posmarować mięso, pozostawić w chłodzie do dnia następnego Następnego dnia mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać kilkoma łyżkami oleju

Proste Potrawy
Domowa mielonka w słoikach 220

łyżeczki soli,  2 łyżeczki pieprzu,  125ml zimnej wody. Przygotowanie: Z boczku odciąć grubą skórę. Boczek i mięso pokroić na średniej wielkości kawałki i zmielić przez maszynkę. Najlepiej zmielić przez średniej wielkości oczka lub przez większe oczka. Ja mieliłam przez małe i było ciężko, ale niestety inne sitka gdzieś mi się zapodziały i wyjścia nie miałam. Po zmieleniu dodać

W kuchni u Moniki
Kiełbasa z chilli i papryką słodką 98

peklosól 18 g/kg -pieprz syczuański świeżo mielony 2 g/kg -papryka kolorowa płatek 5 g/kg -chilli płatki suszone 2 g /kg -gorczyca ziarno biała 5 g/kg -suszony szczypiorek 2g/kg  -czosnek zgnieciony w prasce 6g/kg -kminek mielony 1g/kg -gałka muszkatołowa 1g/kg -ziele angielskie 1g/kg -woda 10% WYKONANIE Każdy rodzaj mięsa peklujemy w osobnych pojemnikach zalecaną dawką peklosoli, czas peklowania

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kuleczki rybne w świątecznej zalewie octowej 100

ziaren ziela angielskiego  4 łyżeczki cukru 1,5 cm korzenia imbiru (obrany i posiekany) 2 goździki Przygotowanie: Filety karpia mielimy razem z cebulą i czosnkiem przez maszynkę  z drobnymi oczkami dwukrotnie. Do mięsa dodajemy jajka, namoczoną bułkę, pietruszkę, sól, pieprz - wszystko dobrze wyrabiamy i dodajemy bułkę tartą. Jeżeli masa jest zbyt kleista dodajemy jeszcze bułkę tartą. Z masy

Niezły Młynek
Piersi w panierce z płatków kukurydzianych. 96

Pierś w panierce z płatków kukurydzianych. Składniki: -pierś z kurczaka -płatki kukurydziane -jajko -mąką -sól -pieprz -majeranek -papryka słodka mielona Sposób przygotowania Piersi myjemy, odcinamy brzydkie części i lekko rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i papryką. Obtaczamy w mące, jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Tak przygotowane piersi można usmażyć na dowolym tłuszczu lub upiec w piekarniku

Magia jedzenia.
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY Z KOPERKIEM 77

Prosty, szybki i wyjątkowo smaczny przepis na surówkę obiadową z białej kapusty z dodatkiem świeżego kopru. Surówka doprawiona świeżo mielonym pieprzem, oliwą i odrobiną cukru. Surówka z kapusty doskonale współgra z pieczonym mięsem lub rybą, a w dodatku przygotujesz ją z niewielu składników.     Surówka z białej kapusty to pyszny dodatek do letniego obiadu. Jest naprawdę prosta

Moja Książka Kucharska
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, MARCHEWKI I JABŁKA 98

Smaczna i prosta surówka do obiadów z mięs wszelakich i potraw z ziemniaków. Dla mnie najlepsza do potraw z kurczaka, mielonych czy mięsnych szaszłyków. Polecam także obiad wege – pieczone, ziołowe ziemniaki z dodatkiem warzyw podane z surówką z kapusty pekińskiej. Jogurt naturalny możecie zastąpić śmietaną. Świetnym dodatkiem, który sprawdzi się będzie także tarta pietruszka lub seler, będzie pysznie

Zasmakuj Kuchni
Rolada z boczku 91

Bardzo prosta w przygotowaniu domowa rolada z boczku. Wystarczy kupić cienki kawałek ładnego mięsa, inny nie da się zwinąć i niedużym nakładem pracy i czasu będziemy mieli smaczną. Polecam wszyskim tym którzy nie muszą, albo nie chcą liczyć kalori. ok. 1,5 kg surowego boczku

Polska Zupa
Rolada z boczku 92

Bardzo prosta w przygotowaniu domowa rolada z boczku. Wystarczy kupić cienki kawałek ładnego mięsa, inny nie da się zwinąć i niedużym nakładem pracy i czasu będziemy mieli smaczną. Polecam wszyskim tym którzy nie muszą, albo nie chcą liczyć kalori. ok. 1,5 kg surowego boczku

Polska Zupa
Kurczak po seczuańsku 2317

łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Przyprawy: sól, pieprz, imbir w proszku, papryka słodka mielona, chilli Dodatkowo: olej do smażenia sezam do posypania 2 łyżki posiekanego szczypiorku     *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry *** *** Marchew obieramy i kroimy w słupki, papryki myjemy i kroimy w paseczki *** *** Cebulę (u mnie czerwona

Blog z Apetytem
POWIDŁA ŚLIWKOWO - ORZECHOWE 109

kakao. Składniki: 2 1/2 kg śliwek  wegierek 1/2 kg cukru ( nawet mniej )  cukier waniliowy  20 dag orzechów włoskich mielonych  15- 20 dag kakao Umyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier ( ilość wg własnych upodobań) i smażyć przez ok 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy,orzechy zmielone oraz kakao. Powidła

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz wołowy z warzywami 99

łodygi selera naciowego 100 g groszku cukrowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 pełna łyżka mąki 1 łyżka sosu ostrygowego sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę, na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy, dodajemy sos, posiekaną cebulę i czosnek, chwilę razem smażymy, oprószamy mąką.  Po kilku minutach zalewamy

R'n'G Kitchen
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem 1294

mielona papryka, ostra mielona papryka Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, słodką oraz ostrą mieloną papryką, dodać łyżkę oleju i odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso usmażyć. 2. Selera pokroić w plasterki, ananasa i ser żółty w kostkę, a pora w półplasterki. Pora sparzyć wrzątkiem. 3. Usmażone i ostudzone

Kuchnia domowa Ani
sernik gotowany czarno-biały... 152

gram, posypka kolorowa - ile potrzeba twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować (jeśli mamy twaróg o zwartej masie to trzeba zmielić w maszynce do mięsa, tego twarogu nie trzeba jest miękki) razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić margarynę stopić w garnku (najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala), dodać twaróg i mieszać do zagotowania budynie wymieszać z mlekiem i wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej 164

Pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche. Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia

Bullio
Pulpeciki serowo-pieczarkowe 119

przepis powstał pod wpływem chwili. W śród gości, którzy mieli być u nas na obiedzie, miały być dwie osoby, które nie jedzą   mięsa.   Co podać, żeby wszystkim smakowało? Zapiekanka nie wchodziła w rachubę, pierogi też odpadały. Pomyślałam i po chwili powstał przepis na szybkie danie obiadowe. Miałam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.   Zrobiłam pulpeciki. Ich głównym składnikiem był

Kuchnia u Krysi
Kotlety z jajek 425

Wyglądają jak kotlety mielone, ale to tylko pozory, ponieważ w ich składzie nie ma nawet odrobiny mięsa. Kotlety z jajek są ciekawą alternatywą, dla poszukujących obiadowej odmiany. Kto jeszcze ich nie jadł, niech spróbuje koniecznie. KOTLETY z JAJEK Składniki: (na 4-5 kotlecików) 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko nie ugotowane 100 g ser  żółtego

Bon appetit mon amie
Kuchnia azjatycka w restauracji – łatwiej niż myślisz 140

przeciwnie, korzystali z tego co mieli w pobliżu i przygotowywali to w najprostszy możliwy sposób. Ich wielkim szczęściem był fakt, że wszędzie wokół mieli wiele aromatycznych przypraw, świeżych, soczystych i chrupiących warzyw oraz łatwego w obróbce mięsa, na przykład drobiu. Dania azjatyckie najczęściej przygotowuje się wręcz w tempie ekspresowym, niczego nie smaży się lub gotuje szczególnie długo. Jednym z typowych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
najsmaczniejsze placki kalafiorowe z mizerią... 135

potrzeba, ogórek gruntowy 4 większe, jogurt naturalny 250 ml, cukier 1 łyżka, sól czosnkowa 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka mój ślubny mięsożerca orzekł, że lepsze od mięsa takie placki na letni obiad = z kalafiorów odciąć głąby i dobrze opłukać, gotować w nie osolonej wodzie na pół twardo, kalafiory wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Hamburger pizza czyli meatzza 122

gram pieczarek oliwa z oliwek do smażenia Przygotuj ciasto na pizze według wskazanego przepisu. Wykonaj sos pomidorowy również wedlug wskazanego przepisu. Mieloną wołowinę dopraw solą, pieprzem. Dodaj posiekaną drobno cebulę i czosnek. Przygotuj z mięsa dwa duże burgery. Każdy z nich smaż na rozgrzanej patelni po dwie minuty z każdej strony. Paprykę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce

Mango Papaja
SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z PIECZARKAMI 136

Kiedy zacznie się gotować, wkładam mięso, ponownie zagotowuję. Zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 60 minut. W trakcie kilka razy mieszam mięso. Pieczarki podsmażam na maśle z dodatkiem soli i pieprzu (najlepiej użyć świeżo mielonego) do momentu, aż będą złote. Dodaję do sosu. Gotuję kolejne 15-20 minut. Na koniec zagęszczam sos mąką rozmąconą w zimnej wodzie. Wlewając

JejKuchnia
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 193

filetu z piersi indyka 450 g mrożonego szpinaku 400 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz, sól  gałka muszkatołowa  PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy na złoto na oliwie. Zdejmujemy z patelni. Podsmażamy szpinak, doprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Moje Kuchenne Rewelacje
Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym 153

woda sól, pieprz, przyprawa maggi sos : 300 ml passaty pomidorowej 200 g szpinaku mrożonego czosnek granulowany,  sól, pieprz, maggi do smaku Przygotowanie : Mięso gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowego, następnie mielimy wraz z cebulą. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Kapustę oparzamy, z liści ścinamy łyko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bitki wołowe w sosie własnym 999

kiślowaty – regulujemy go właśnie dolewką wody . Po tym czasie, sos powinien ładnie zgęstnieć od mąki w której były obtoczone bitki , a mięso będzie kruche i smakowite . Po wyłączeniu gazu , potrawę doprawiamy pieprzem , najlepiej świeżo mielonym i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na około 2 minut . Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą i koniecznie z kiszonym ogórem Smacznego !   Post Bitki

Ogrodnik w podróży
Kuleczki rybne w świątecznej zalewie octowej 200

ziaren ziela angielskiego  4 łyżeczki cukru 1,5 cm korzenia imbiru (obrany i posiekany) 2 goździki Przygotowanie: Filety karpia mielimy razem z cebulą i czosnkiem przez maszynkę  z drobnymi oczkami dwukrotnie. Do mięsa dodajemy jajka, namoczoną bułkę, pietruszkę, sól, pieprz - wszystko dobrze wyrabiamy i dodajemy bułkę tartą. Jeżeli masa jest zbyt kleista dodajemy jeszcze bułkę tartą. Z masy

Niezły Młynek
Roladki drobiowe 160

zupa francuska cebulowa Knorr 250 ml. śmietany 30%   1 szt. serek (bloczek ) topiony z ziołami Hochland olej do smażenia pieprz mielony, natka pietruszki Sos sojowo-grzybowy TaoTao średnio na 4 gotowe kawałki mięsa 1 serek Wykonanie: Filet przekrawamy w poprzek na długość, delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy kawałek oprószamy pieprzem ( nie solimy!!! )od wewnętrznej strony posypujemy posiekaną natką

W garach u Gosi
Bigos z indykiem i dynią 163

piersi z indyka 1 duża cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki puree dyniowego (można pominąć) słodka czerwona paryka, kminek, kurkuma świeżo mielony pieprz i sól do smaku olej rzepakowy lub smalec do podsmażenia Przygotowanie: Mięso umyj, pokrój na kawałki i razem z pokrojoną w kotkę cebulą podsmaż na patelni. Przypraw sporą ilością papryki oraz odrobiną kurkumy i kminku

Ze smakiem i z pasją
Śliwkowa nutella z orzechami 358

wprost ze słoiczka szybko będzie ubywać ze spiżarki ;) 2,5 kg węgierek 1 kg cukru 15 dag kakao 20 dag orzechów włoskich mielonych ew. ziarenka z 1 laski wanilii Wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa, dodać cukier i smażyć ok 2 godziny. Pod koniec smażenia dodać kakao, orzechy i ziarenka wanilii. Smażyć jeszcze przez ok 10 min. Gorące

Smakołyki Asi
Szybki sos pomidorowy àla Bolognese 175

kurczaka * makaron spaghetti- dodatkowo Pierś z kurczaka pokroić na kawałki, doprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką, a następnie zmielić w maszynce do mielenia. Na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, kiedy będzie miękka, dodać posiekany czosnek oraz mięso i całość podsmażyć. Kiedy mięso będzie lekko zarumienione, wlać pomidory, wsypać oregano, suszoną włoszczyznę i na małym ogniu smażyć do momentu, aż sos lekko

Kraina Miodem Płynąca
Kotleciki z kapusty młodej i mięska wieprzowego 105

Składniki: karkówka z mielona 500 g kapusta młoda 300 g sól do smaku pieprz biały mielony do smaku papryka słodka mielona do smaku jajko 2 szt Dodatkowo: bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę i mielimy.Kapustę młodą szatkujemy i dodajemy do mięsa zmielonego. Doprawiamy solą i pieprzem oraz

Różowa kuchnia
Wieprzowina w sosie z musztardą francuską, musem z cebuli i pieczonymi ziemniakami 145

wieprzowina: 1 kg mięsa wieprzowego z szynki 2 cebule 2 małe ząbki czosnku sól pieprz świeżo mielony papryka słodka 4 ziela angielskie 3 listki laurowe  mus z cebuli: cebula i czosnek z gotowania wieprzowiny sól pieprz  dodatki: 4 ziemniaki  zioła prowansalskie tymianek sól pieprz papryka słodka oliwa

KuchcikoweLove
Zupa cebulowa (SYS) z grzankami 151

Zupa cebulowa (SYS) z grzankami Składniki: zupa: - zupa cebulowa SYS - 1/3 małego kubeczka śmietanki 30% dodatki: - grzanki (mięso wieprzowe, jajko, bułka namoczona w mleku, posiekana cebula, sól, pieprz) - mini kotlety mielone - świeża natka pietruszki Przygotowanie: Wszystkie składniki zupy wsypuję do garnka z zimną wodą. Gotuję około 22 minuty, dodaję łyżkę oleju rzepakowego.  Pod koniec gotowania wlewam śmietankę

Kuchnia co dnia
Wątróbka smażona z cebulą 143

cebulą Składniki: - wątróbka wieprzowa - 1 cebula - sól, czarny pieprz mielony dodatki: - chleb pełnoziarnisty ProBody z nasionami - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzewam olej. Cebulę kroję w piórka i smażę na gorącym tłuszczu aż się lekko zarumieni. Wątróbkę płuczę, odcinam żyłki i kroję na małe kawałki. Smażę mięso na patelni po cebuli. Gdy się zarumieni, dodaję cebulę

Kuchnia co dnia
Roladki z jelenia z kapustą i grzybami 128

boczku wędzonego 700 ml bulionu wołowego musztarda sarepska 3 liście laurowe jałowiec 2 szt ziele angielskie (kilka) pieprz czarny ziarnisty (kilka) słodka mielona papryka mąka 200 g śmietany 18% olej do smażenia sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso kroimy w plastry 2 cm i cienko rozbijamy. Oprószamy solą ,pieprzem i papryką. Owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki

R'n'G Kitchen
Polędwiczki w papryce gotowane na parze 142

stał z 2 lata nieużywany. Odkurzyłam go i wykorzystałam do zrobienia obiadu. Polecam każdemu :) Przepis znalazłam w książce Biblioteczki Poradnika Domowego pt. Mięso na różne sposoby 1/2009. Składniki: 70 dag polędwiczek wieprzowych 2 łyżki słodkiej mielonej papryki pieprz ziołowy sól Sposób wykonania: 1. Polędwiczki opłukać, osuszyć, natrzeć papryką i pieprzem, odstawić na 30 minut. 2. Po tym czasie

Kuchnia domowa Ani