Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Przepis na : kolacja

Jedna z popularnych potraw kuchni węgierskiej. Sycąca, aromatyczna zupa (danie jednogarnkowe), idealna na jesiennie i zimowe obiady. Świetnie sprawdzi się również w imprezowym menu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Na duży garnek, ok 7-8 porcji łopatka wieprzowa, ok 800 g cebula, 2 szt. czosnek, 2 ząbki pieczarki, ok 200 g papryka czerwona świeża, 1 szt. pomidory krojone w puszce, 400 g (1 puszka) marchew, 1 duża bulion, 2 l papryka słodka, 1 łyżeczka papryka ostra, szczypta papryk...

Czytaj dalej na blogu iMadzik.pl

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.