Przepis na : kolacja
Jedna z popularnych potraw kuchni węgierskiej. Sycąca, aromatyczna zupa (danie jednogarnkowe), idealna na jesiennie i zimowe obiady. Świetnie sprawdzi się również w imprezowym menu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Na duży garnek, ok 7-8 porcji łopatka wieprzowa, ok 800 g cebula, 2 szt. czosnek, 2 ząbki pieczarki, ok 200 g papryka czerwona świeża, 1 szt. pomidory krojone w puszce, 400 g (1 puszka) marchew, 1 duża bulion, 2 l papryka słodka, 1 łyżeczka papryka ostra, szczypta papryk...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...