mięso mielone - 23354 przepisów (strona:878/1557)

Chrupiące jogurtowe kąski z kurczaka 1006

naturalnego 2 jajka 1/3 szklanki mąki pszennej Przyprawy: 1 łyżeczka soli 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli 1 łyżeczka ziół prowansalskich Dodatkowo: 1 szklanka mąki pszennej olej do smażenia       *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dużą kostkę *** *** W miseczce umieszczamy jogurt z jajkami, mąką i przyprawami *** *** Wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Kurczaka

Blog z Apetytem
UDZIEC Z INDYKA: najlepszy przepis na udziec z indyka duszony z warzywami 132

udziec z indyka bez kości, duszony z czosnkiem i cebulą w rosole. Udziec z indyka doprawiony musztardą miodową i curry w sosie własnym idealny na obiad dla całej rodziny. Mięso pozostałe z obiadu można wykorzystać do potrawki np. na bazie takiego sosu , lub jako dodatek do kanapek i sałatek. Jak zrobić doskonały udziec z indyka na obiad. Oto wypróbowany przepis(...)wymieszać musztardę i curry w proszku Krok 2. udziec z indyka rozłożyć na desce, oprószyć z każdej strony solą (można także pieprzem mielonym i natrzeć mieszanką musztardy oraz curry. Na wierzchu położyć kilka kawałków schłodzonego masła, mięso zrolować i obwiązać np. bawełnianą nitką. Następnie obsmażyć udziec na niewielkiej ilości tłuszczu i przełożyć do garnka. Krok 3. Na tej samej

Moja Książka Kucharska
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 229

pszennej, 2 łyżek mąki ziemniaczanej, 2 łyżek śmietany 18%, soli, czarnego świeżo mielonego pieprzu. Polędwiczkę oczyściłem dokładnie z wszelkich błon. Na patelni rozgrzałem łyżkę smalcu i na gorącym smalcu smażyłem polędwiczkę przez około 2 minuty z każdej strony, aby uzyskać lekkie przyrumienienie i zamknąć pory mięsa. Po tym wstępnym podsmażeniu polędwiczkę odłożyłem na talerz. Na tą samą patelnię dodałem(...)Całość przyprawiłem niewielką ilością soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem, łyżeczką suszonego oregano, łyżeczką suszonego tymianku i łyżeczką suszonego majeranku. Pieczarki z cebulą podsmażałem, aż do całkowitego odparowania puszczonej przez pieczarki wody. Na środku płata ciasta francuskiego ułożyłem 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej - w poprzek ciasta. Na szynkę ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem

Wyprawy kulinarne
Filet mignon podany ze szpinakiem 108

grubość 2,5 cm każdy) świeżo i grubo zmielony czarny pieprz  sól najlepiej morska grubo mielona  200 g baby szpinaku  3 ząbki czosnku  30 g masła  oliwa z chilli Przygotowanie : Mięso dokładnie oczyszczamy z wszelkich błonek i tłuszczu. Osuszamy i dokładnie z dwóch stron przyprawiamy grubo zmielonym pieprzem i oliwą z chilli(...)drugą stronę i smażymy kolejne 4 min (stek średnio wysmażony). Steki zdejmujemy z patelni na talerz, przykrywamy folią aluminiową, pozwalamy im odpocząć przez około 7 min. Solimy grubo mieloną solą.  Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy. Rozgrzewamy masło na patelni i dodajemy posiekany czosnek. Po minucie dodajemy szpinak i wszystko mieszamy około 5 min, dodajemy sól i pieprz

Niezły Młynek
Filet mignon podany ze szpinakiem 188

grubość 2,5 cm każdy) świeżo i grubo zmielony czarny pieprz  sól najlepiej morska grubo mielona  200 g baby szpinaku  3 ząbki czosnku  30 g masła  oliwa z chilli Przygotowanie : Mięso dokładnie oczyszczamy z wszelkich błonek i tłuszczu. Osuszamy i dokładnie z dwóch stron przyprawiamy grubo zmielonym pieprzem i oliwą z chilli(...)drugą stronę i smażymy kolejne 4 min (stek średnio wysmażony). Steki zdejmujemy z patelni na talerz, przykrywamy folią aluminiową, pozwalamy im odpocząć przez około 7 min. Solimy grubo mieloną solą.  Szpinak dokładnie myjemy i osuszamy. Rozgrzewamy masło na patelni i dodajemy posiekany czosnek. Po minucie dodajemy szpinak i wszystko mieszamy około 5 min, dodajemy sól i pieprz

Niezły Młynek
RYŻ Z MIĘSEM Z ZUPY, SZPINAKIEM I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 162

łyżeczki curry Cykoria , łyżka oleju z dodatkiem bazylii, 200 g śmietanki 30%, łyżeczka mąki  + odrobina wody do zagęszczenia. Przygotowanie: Mięso obieram ze skórki, kroję na mniejsze kawałki. Czosnek i papryczkę drobno siekam. Na oleju podsmażam mięso z dodatkiem przypraw (1/3 łyżeczki curry, sól) oraz chili i czosnku. Po kilku minutach dodaję szpinak, smażę często mieszając, aż liście szpinaku lekko(...)zwiędną. Wlewam śmietankę, dodaję resztę curry (1/3 łyżeczki), zagotowuję. Całość zagęszczam mieszanką wody z mąką, gotuję jeszcze przez chwilę do momentu zgęstnienia sosu. Doprawiam do smaku świeżo mielonym pieprzem i ewentualnie solą. Na koniec do sosu dodaję ryż, razem gotuję jeszcze przez 1-2 minuty

JejKuchnia
domowy smalec z prawdziwkami... 136

Składniki: słonina wieprzowa bez skóry 70 dag, prawdziwki pokrojone 2 szklanki, sól 1/2 łyżeczki, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, koperek posiekany 1 łyżka Świeżą słoninę wieprzową bez skóry zmielić w maszynce do mięsa na drobnych oczkach. Słoninę włożyć do garnka rozgrzanego i topić na średnim ogniu co jakiś czas zamieszać, na dużym słonina się zrumieni i mało wytopi. Gdy słonina(...)smalec odlać do pojemnika i zostawić trochę smalcu ze skwarkami, wsypać drobno pokrojone prawdziwki z cebulą, zamieszać i smażyć w smalcu z 5 minut , do smaku posolić i dodać mielony pieprz, posiekany koperek, smalec wylać do miski i zostawić do stężenia - domowy smalec ze słoninki mielonej z prawdziwkami jest idealny do pieczywa, do zasmażki, do smażenia...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak Tikka Masala 289

jogurcie mięso drobiowe duszone w aromatycznym sosie pomidorowym z dodatkiem mleczka kokosowego. Danie smakuje rewelacyjne podane z keksem gęstego jogurtu naturalnego i białym ryżem lub makaronem. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka Marynata: 3 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz – po około pół łyżeczki szczypta chilli 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego(...)kokosowego lub śmietanki 30% sól, pieprz, szczypta chilli, 1 łyżeczka cukru, 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego, 1 łyżeczka mielonej papryki, 1 łyżeczka garam masala Do podania: posiekana natka pietruszki, gęsty jogurt naturalny, makaron lub ryż       *** Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w 1-2 centymetrowe plastry *** *** Mięso przekładamy do miski i posypujemy przyprawami *** *** Dodajemy

Blog z Apetytem
Gulasz z karkówki 106

przygotować gulasz wieprzowy w większej ilości i zjeść następnego dnia. Gulasz z karkówki możecie również zamrozić i przygotować wtedy kiedy nie będziecie mieli czasu na gotowanie. Do każdego gulaszu, jak i każdego dnia mięsnego dobrze jest wybrać mięso z odrobiną tłuszczu, w tym wypadku będzie to karkówka. Bowiem to właśnie tłuszcz jest najlepszym nośnikiem smaku. Mięso wieprzowe w przeciwieństwie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lekka Zupa gulaszowa z indykiem i kabaczkiem 128

posiekanej natki pietruszki  4 łyżki przyprawy do gulaszu Skworcu https://www.skworcu.com.pl/246,przyprawa-do-gulaszu-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  2 łyżki papryki mielonej wędzonej https://www.skworcu.com.pl/593,papryka-wedzona-slodka-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html Sól i pieprz do smaku  1 łyżeczka majeranku Skworcu https://www.skworcu.com.pl/451,majeranek-ziele-suszone-sklep-internetowy-skworcu-wwwskworcucompl.html  Olej do smażenia  Przygotowanie: Mięso myjemy dokładnie nacieramy przyprawami. Smażymy na łyżeczce oleju az mięso będzie rumiane. Pieczarki myję i kroję

Gotowanie Patki
Wegańskie trufle bakaliowe - bez glutenu, bez cukru 226

wyrzutów sumienia ;) Zapraszam do przygotowań! Składniki: szklanka migdałów szklanka orzechów pekan 1/4 szklanki pestek dyni 1/4 szklanki nasion sezamu 2 szklanki daktyli bez pestek rodzynki do smaku Dodatkowo: mielone migdały do obtaczania CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na godzinę, a następnie odsączamy. Migdały, orzechy pekan i pestki dyni umieszczamy(...)innymi suszonymi owocami (np goji). Przekładamy do malaksera i miksujemy na w miarę jednolitą masę lub przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o dużych oczkach. Wkładamy na 30 minut do lodówki do schłodzenia. 2. Na talerzyk wysypujemy mielone migdały. Ze schłodzonej masy formujemy kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego i obtaczamy w migdałach. Gotowe trufelki przechowujemy w lodówce. Smacznego

My Culinary Art
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie śmietanowym 410

Czas przygotowania: 25 minut Ilość porcji: 3 Składniki: 2 pojedyńcze piersi z kurczaka 1 brokuł 330ml śmietany 12% 100g żółtego sera 2 łyżki oleju Świeżo mielony pieprz, sól, przyprawa do kurczaka Makaron  Mięso myjemy i kroimy w kostkę. W miseczce umieszczamy olej oraz przyprawę do kurczaka. Do miseczki dorzucamy pokroonego  kurczaka i mieszamy składniki. Odstawiamy na chwilę(...)ugotować na parze. Stawiamy na gaz dużą patelnie. Kiedy będzie już rozgrzana to wrzucamy kurczaka i smażmy na złoty kolor. Następnie zmniejszamy gaz i dorzucamy śmietanę. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Ser trzemy na tarce na dużych oczkach i dorzucamy na patelnie ¾ jego objętości. Mieszamy składniki i delikatnie dokładamy brokuł. Ponownie mieszamy uważając by brokuł się

Kolizje Smaków
Karkówka pieczona z papryką 202

karkówki, ½ strąka papryki żółtej, ½ strąka papryki czerwonej, 50 ml oleju, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, ½ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam z boku, tworząc jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam lekko tłuczkiem. Na środek kładę kawałki papryki. Mięso zwijam w roladę. Odwiązuję do około nicią. 2. Olej mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowa kiełbasa toruńska 463

najprzyjemniejsza część – konsumpcja. Po raz pierwszy zastosowaliśmy metodę suchego peklowania mięsa. Peklowaliśmy je przez 2 doby (zaleca się dłuższy czas peklowania). W tym czasie 2 razy mieszaliśmy mięso. Na koniec przed nabiciem sprawdziliśmy czy nie trzeba dodać soli. Dodaliśmy trochę ciepłej wody i bardzo dokładnie i długo wyrabialiśmy. To bardzo ważne – im dłużej będziemy wyrabiać kiełbasę tym będzie(...)majeranek) główka czosnku WYKONANIE Mięso dokładnie myjemy, wycinamy i odrzucamy ścięgna a następnie kroimy na mniejsze około 3-5 centymetrowe kawałki. Przed mieleniem będziemy musieli rozpoznać kawałki podgardla, można więc pokroić je na większe kawałki. Kawałki mięsa dokładnie nacieramy solą peklowaną/solanką i wszystkimi suchymi przyprawami. Umieszczamy mięso w naczyniu kamionkowym i wstawiamy do lodówki. Peklujemy na sucho przez

OstryKęs