mięso mielone - 22854 przepisów (strona:878/1524)

Kurczak po seczuańsku 2317

łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka miodu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki wody Przyprawy: sól, pieprz, imbir w proszku, papryka słodka mielona, chilli Dodatkowo: olej do smażenia sezam do posypania 2 łyżki posiekanego szczypiorku     *** Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w plastry *** *** Marchew obieramy i kroimy w słupki, papryki myjemy i kroimy w paseczki *** *** Cebulę (u mnie czerwona

Blog z Apetytem
POWIDŁA ŚLIWKOWO - ORZECHOWE 109

kakao. Składniki: 2 1/2 kg śliwek  wegierek 1/2 kg cukru ( nawet mniej )  cukier waniliowy  20 dag orzechów włoskich mielonych  15- 20 dag kakao Umyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier ( ilość wg własnych upodobań) i smażyć przez ok 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy,orzechy zmielone oraz kakao. Powidła

Niespełnione zdolności kulinarne
Gulasz wołowy z warzywami 99

łodygi selera naciowego 100 g groszku cukrowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 pełna łyżka mąki 1 łyżka sosu ostrygowego sól, pieprz Przygotowanie Mięso kroimy w kostkę, na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy, dodajemy sos, posiekaną cebulę i czosnek, chwilę razem smażymy, oprószamy mąką.  Po kilku minutach zalewamy

R'n'G Kitchen
Sałatka z selerem naciowym i kurczakiem 1294

mielona papryka, ostra mielona papryka Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, słodką oraz ostrą mieloną papryką, dodać łyżkę oleju i odstawić na pół godziny. Po tym czasie mięso usmażyć. 2. Selera pokroić w plasterki, ananasa i ser żółty w kostkę, a pora w półplasterki. Pora sparzyć wrzątkiem. 3. Usmażone i ostudzone

Kuchnia domowa Ani
sernik gotowany czarno-biały... 152

gram, posypka kolorowa - ile potrzeba twaróg śmietankowy w misce blenderem zmiksować (jeśli mamy twaróg o zwartej masie to trzeba zmielić w maszynce do mięsa, tego twarogu nie trzeba jest miękki) razem z cukrami, jajkami, nie trzeba mielić margarynę stopić w garnku (najlepiej pasuje garnek teflonowy, nie przypala), dodać twaróg i mieszać do zagotowania budynie wymieszać z mlekiem i wlać

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety z mięsa rosołowego i kapusty kiszonej 164

Pomysł na wykorzystanie mięsa drobiowego z rosołu. Dodatek kapusty kiszonej sprawia, że kotlety nie są suche. Mięso oddzielić od kości i zmielić wraz z kapustą kiszoną w maszynce do mielenia

Bullio
Pulpeciki serowo-pieczarkowe 119

przepis powstał pod wpływem chwili. W śród gości, którzy mieli być u nas na obiedzie, miały być dwie osoby, które nie jedzą   mięsa.   Co podać, żeby wszystkim smakowało? Zapiekanka nie wchodziła w rachubę, pierogi też odpadały. Pomyślałam i po chwili powstał przepis na szybkie danie obiadowe. Miałam nadzieję, że wszystkim zasmakuje.   Zrobiłam pulpeciki. Ich głównym składnikiem był

Kuchnia u Krysi
Kotlety z jajek 425

Wyglądają jak kotlety mielone, ale to tylko pozory, ponieważ w ich składzie nie ma nawet odrobiny mięsa. Kotlety z jajek są ciekawą alternatywą, dla poszukujących obiadowej odmiany. Kto jeszcze ich nie jadł, niech spróbuje koniecznie. KOTLETY z JAJEK Składniki: (na 4-5 kotlecików) 4 jajka ugotowane na twardo 1 jajko nie ugotowane 100 g ser  żółtego

Bon appetit mon amie
Kuchnia azjatycka w restauracji – łatwiej niż myślisz 140

przeciwnie, korzystali z tego co mieli w pobliżu i przygotowywali to w najprostszy możliwy sposób. Ich wielkim szczęściem był fakt, że wszędzie wokół mieli wiele aromatycznych przypraw, świeżych, soczystych i chrupiących warzyw oraz łatwego w obróbce mięsa, na przykład drobiu. Dania azjatyckie najczęściej przygotowuje się wręcz w tempie ekspresowym, niczego nie smaży się lub gotuje szczególnie długo. Jednym z typowych

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
najsmaczniejsze placki kalafiorowe z mizerią... 135

potrzeba, ogórek gruntowy 4 większe, jogurt naturalny 250 ml, cukier 1 łyżka, sól czosnkowa 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, koperek 1/2 pęczka mój ślubny mięsożerca orzekł, że lepsze od mięsa takie placki na letni obiad = z kalafiorów odciąć głąby i dobrze opłukać, gotować w nie osolonej wodzie na pół twardo, kalafiory wyjąć

W Mojej Kuchni Lubię
Hamburger pizza czyli meatzza 122

gram pieczarek oliwa z oliwek do smażenia Przygotuj ciasto na pizze według wskazanego przepisu. Wykonaj sos pomidorowy również wedlug wskazanego przepisu. Mieloną wołowinę dopraw solą, pieprzem. Dodaj posiekaną drobno cebulę i czosnek. Przygotuj z mięsa dwa duże burgery. Każdy z nich smaż na rozgrzanej patelni po dwie minuty z każdej strony. Paprykę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce

Mango Papaja
SCHAB GOTOWANY W SOSIE Z PIECZARKAMI 136

Kiedy zacznie się gotować, wkładam mięso, ponownie zagotowuję. Zmniejszam ogień, gotuję na małym ogniu około 60 minut. W trakcie kilka razy mieszam mięso. Pieczarki podsmażam na maśle z dodatkiem soli i pieprzu (najlepiej użyć świeżo mielonego) do momentu, aż będą złote. Dodaję do sosu. Gotuję kolejne 15-20 minut. Na koniec zagęszczam sos mąką rozmąconą w zimnej wodzie. Wlewając

JejKuchnia
Tagliatelle z indykiem i szpinakiem 193

filetu z piersi indyka 450 g mrożonego szpinaku 400 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz, sól  gałka muszkatołowa  PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy i podsmażamy na złoto na oliwie. Zdejmujemy z patelni. Podsmażamy szpinak, doprawiamy i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek

Moje Kuchenne Rewelacje
Gołąbki z mięsem w sosie szpinakowo pomidorowym 153

woda sól, pieprz, przyprawa maggi sos : 300 ml passaty pomidorowej 200 g szpinaku mrożonego czosnek granulowany,  sól, pieprz, maggi do smaku Przygotowanie : Mięso gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem ziela angielskiego i liści laurowego, następnie mielimy wraz z cebulą. Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko. Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem. Kapustę oparzamy, z liści ścinamy łyko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bitki wołowe w sosie własnym 999

kiślowaty – regulujemy go właśnie dolewką wody . Po tym czasie, sos powinien ładnie zgęstnieć od mąki w której były obtoczone bitki , a mięso będzie kruche i smakowite . Po wyłączeniu gazu , potrawę doprawiamy pieprzem , najlepiej świeżo mielonym i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na około 2 minut . Podajemy z ziemniaczkami lub kaszą i koniecznie z kiszonym ogórem Smacznego !   Post Bitki

Ogrodnik w podróży