Karkówka pieczona z papryką

Karkówka pieczona z papryką

Karkówka pieczona z papryką

Przepis na : obiad

Dzisiaj polecam przepis na pyszną karkówkę pieczoną z papryką. Mięso można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Ze świeżym pieczywem smakuje wybornie. SKŁADNIKI: 1,5 kg karkówki, ½ strąka papryki żółtej, ½ strąka papryki czerwonej, 50 ml oleju, ½ łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, ½ łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, PRZYGOTOWANIE: 1. Papryki kroję w grubsze paski. Karkówkę nacinam z boku, tworząc jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam lekko tłuczkiem. Na środek kładę kawałki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.