mięso mielone - 23354 przepisów (strona:887/1557)

Boczek pieczony w winie 253

okazuje się jak najbardziej jadalna. Co więcej, taki boczek możemy podawać zarówno na ciepło jak i na zimno z bardzo wieloma dodatkami. Na ciepło sugerujemy zwłaszcza upieczone razem z mięsem ziemniaki, natomiast na zimno może to być np. chrzan i pszenne pieczywo. Warto jednak spróbować też połączenia z marynowanymi warzywami, kwaśnymi lub ostrymi. To wyjątkowo proste do przygotowania danie. Ilość(...)papryczka chili 1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego 1 płaska łyżeczka rozmarynu sól (ok. 2-3 łyżeczki) 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 500g małych ziemniaków (opcjonalnie) Instrukcje Skórę na boczku nacinamy ostrym nożem w ukośną kratkę. Mięso nacieramy ze wszystkich stron solą, pieprzem, rozmarynem oraz rozdrobnionym w moździerzu kminem rzymskim. Pozostawiamy na kilka(naście) minut. Do brytfanny wkładamy boczek

Kulinarna Pokusa
Kurczak duszony w papryce 476

duże cebule,8 sporych ząbków czosnku,2 czerwone papryki,2 łyżki masła,sól, pieprz, mielona słodka papryka, majeranek.Kurczaka pokroić na dowolne kawałki. Opłukać pod zimną wodą, a następnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Kawałki mięsa przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę.Cebulę obrać i pokroić w plastry. Czosnek obrać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowy pasztet z pieczarkami 210

podsmażamy razem z wątróbką. 5 Gdy wszystkie składniki mamy gotowe, przekładamy je do naczynia. Całość miksujemy na gładką masę, bądź mielimy przez maszynkę. 6 Do masy dodajemy (cały czas wyrabiając pasztet) bułkę tartą, 2-3 łyżki wywaru z mięsa, vegetę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy. 7 Masę przekładamy do wyłożonej papierem

Kuchnia Bazylii
Chili con carne 190

wypełnienia buritos). Chili con carne 2016-02-05 09:57:38 Klasyczne meksykańsko-teksańskie chili con carne, czyli „chili z mięsem”. Proste, sycące i uniwersalne, zwłaszcza dla miłośników pikantnych smaków. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 400g mielonej wołowiny 1 duża lub 2 małe cebule (200g) 2 ząbki czosnku 2 lub więcej papryczek chili (wg upodobań, ostrożnie!) 200g(...)Instrukcje Mieloną wołowinę dodatkowo siekamy nożem na drobne kawałki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy, podobnie jak papryczkę chili. Na patelni na dość silnym ogniu rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy. Cebulę razem z czosnkiem i chili podsmażamy przez chwilę (ok. 2 minuty) do zeszklenia, często mieszając. Następnie dodajemy wołowinę i smażymy przez 8-10 minut, aż mięso się

Kulinarna Pokusa
Grillowany boczek 132

GRILLOWANY BOCZEK Składniki na Grillowany boczek: 1 kg surowego boczku 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 ząbki czosnku sól pieprz Jak zrobić Grillowany boczek: Boczek kroimy w dość grube plastry. Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z przyprawami, nacieramy mięso. Boczek zostawiamy do zamarynowania na godzinę. Boczek grillujemy z obu stron aż będzie apetycznie przypieczony. Artykuł Grillowany boczek

Dorota Smakuje
Indyk w kulinarnych tradycjach świata 122

jakie do amerykańskiej kuchni wnoszą liczni emigranci z całego świata – Stany Zjednoczone Ameryki to kraj różnorodnych smaków. Wbrew obiegowym opiniom, Amerykanie to smakosze mięsa drobiowego. Szczególnie na domowych stołach gości on częściej, niż mięso czerwone. Niewątpliwie wizytówką tamtejszej kuchni jest odświętne danie z pieczonego indyka. To symbol Święta Dziękczynienia. I symbol tego, że Ameryka nie tylko czerpie z tradycji(...)mielonej kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki przyprawy sambal oelek 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki curry 2 łyżki oleju z orzechów arachidowych 1/2 szklanki orzeszków arachidowych (bez dodatku soli) uprażonych na suchej patelni 2 łyżki czerwonej pasty curry 3/4 szklanki mleczka kokosowego 1/4 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego łyżka soku z limonki Sposób przyrządzenia: Mięso

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Karkówka pieczona z warzywami. 167

plastrach 7 łyżek oliwy 1 duża papryka czerwona 1 cebula  granulowany czosnek, papryka ostra mielona, papryka słodka mielona, pieprz czarny, rozmaryn, kolendra, majeranek, sól 3 duże ziemniaki Oliwę wlewamy do miseczki i dokładnie mieszamy ze wszystkimi przyprawami, mięso płuczemy i nacieramy przygotowaną marynatą - wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Paprykę kroimy w paski i przekrawamy jeszcze

Moje-pitraszenie
szybkowar-pyszna galareta z nóżek,biodrówki... 156

woda 3 litry, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, pieprz czarny ziarnisty 10 sztuk, ziele angielskie 6 sztuk, liście laurowe 3 sztuki, kucharek 2 łyżki, pieprz czarny mielony - do smaku nóżki są miękkie i odchodzą od kości, w garnku gotowałam nawet do 3 godzin a w szybkowarze wystarczyło 60 minut z nóżek usunąć owłosienie, najlepiej opalić i dobrze(...)ciśnienie przestudzone nóżki, biodrówkę wyjąć do miski i obrać z kości mięsko, drobno pokroić do garnka, wlać wywaru odpowiednią ilość do mięsa, jak wywar zostanie to można wykorzystać np. jako wywar do zupy grochowej, fasolowej itp. wsypać mielony pieprz do smaku, galaretę zagotować, gorącą przelać do słoików i mocno zakręcić, również dać do foremki czy miseczki i będzie

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti z mięsem i marchewką 187

jest marchewka. Sos jest pyszny, delikatny, aromatyczny, lekko słodkawy. W moim domu gości od lat, ale nieustannie mnie zachwyca. Połączenie mięsa, oregano i marchewki daje sos, który zachwyca prostotą, smakiem i aromatem :) Składniki (4 duże porcje): 500 g mielonej łopatki 3 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżka naturalnej Vegety (warzywa i przyprawy, bez glutaminianu sodu i soli) 2 liście(...)duża cebula 1 kg marchewki 70 g koncentratu pomidorowego pół płaskiej łyżeczki papryki słodkiej 3 czubate łyżeczki oregano 1 duży ząbek czosnku makaron spaghetti 440 g (4 porcje) Wykonanie: Mięso podsmażamy na oleju około 5- 6 minut.  Dodajemy naturalną Vegetę, liście laurowe, solimy i pieprzymy,  wlewamy około 900 ml gorącej wody, przykrywamy i dusimy około 5 minut. Dodajemy

Smak mojego domu
zupa pomidorowa na piersi kurczaka z czosnkiem niedźwiedzim... 154

takie jak do małosolnych ogórków się dodaje, zwsze mam ususzone i do potraw dodaję, wsypać ryż i gotować do miękkości mięsa i ryżu usunąć baldachimki kopru, dodać kucharka, czosnek niedźwiedzi, wlać sok pomidorowy, zagotować krótko dodać śmietanę 18%, pieprz mielony do smaku - zupa dzięki koprowi jest aromatyczna i pyszna.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Duszona wołowina z pomocą Multicooker Redmond 231

chilli 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka owoców jałowca świeżo zmielony pieprz sól himalajska 1 czubata łyżka papryki mielonej ostrej 700-800 ml wody 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka lubczyku PRZYGOTOWANIE: Mięso obmywamy i kroimy na kawałki (kostki takie na 1.5-2cm). Warzywa myjemy. Cebulę pokroiłam w krążki. Marchewkę obrałam i pokroiłam

ClauditteMissCooking
Kotleciki mięsno gryczane z sosem pieczarkowo koperkowym 206

tarta, 0,5 kg pieczarek, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, 2 ząbki czosnku ze skórką, 0,5 bulionu z gotowanego mięsa, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego, pęczek świeżego koperku, pieprz czarny mielony do smaku, sól do smaku, olej rzepakowy do smażenia. Przygotowanie: Sos pieczarkowy: W rondelku zagotowujemy 0,7 l wody z zielem angielskim(...)koniec, ponieważ dodaliśmy bulionu i sosu sojowego. Jeśli wcześniej byśmy posolili i później dodali sosu sojowego, okazało by się, że sos może być zasłony. Kotleciki gryczane z mięsem: Kaszę gotujemy do miękkości, studzimy. Ugotowaną golonkę oddzielamy od kości i kroimy bardzo drobno (można zmiksować lub jak ktoś woli zmielić). Marchew i pietruszkę rozgniatamy za pomocą widelca. W dużej misce mieszamy

Moniki Smakołyki
Forszmak 89

koniecznie. Składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 800 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, baleronu, pieczonej gęsi) 4 ogórki kiszone 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 plaster cytryny 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody(...)łyżki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości, obsmażamy. Dodajemy do nich pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, chwilę smażymy. Całość zalewamy bulionem. Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w paski, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut, pod koniec

Kardamonovy
Forszmak 14907

koniecznie. Składniki: 1,5 l bulionu drobiowego 800 g różnych rodzajów ugotowanych, upieczonych lub uwędzonych mięs (ja użyłam wędzonych szynek, baleronu, pieczonej gęsi) 4 ogórki kiszone 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 plaster cytryny 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka majeranku 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1/3 kubka zimnej wody(...)łyżki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 5 porcji) Mięsa kroimy w kawałki mniej więcej tej samej wielkości, obsmażamy. Dodajemy do nich pokrojone w kostkę paprykę i cebulę, chwilę smażymy. Całość zalewamy bulionem. Następnie wrzucamy ogórki pokrojone w paski, liście laurowe, ziele, przyprawy i koncentrat pomidorowy. Wszystko gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem jakieś 30 minut, pod koniec

Kardamonovy
Dania z kurczaka na majówkę 487

duża cebula, jednaj główka czosnku, sok z jednej cytryny, szklanka jogurtu greckiego oraz po łyżce przypraw: ostrej mielonej papryki, tymianku, pieprzu kajetańskiego, cukru, odrobinę soli oraz oliwy z oliwek. Wszystkie składniki należy połączyć w mikserze na gładką masę i krótko miksować. Mięso bardzo dokładnie zanurzyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki. Pól godziny przed grillowaniem warto włożyć

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne