Przepis na : obiad
Z pół roku temu My był z kumplem w delegacji w Lublinie. Panowie wylądowali między innymi przy potrawie o nazwie forszmak. Moja ładniejsza połowa nastękała się jakie to dobre i dobre i że w ogóle najlepsze na świecie. Po powrocie dostałam zadanie – zrobić to samo w domu. Poszperałam trochę w internetach, poczytałam tu i tam, popytałam trochę My (który przypomniał sobie między innymi, że w forszmaku pływał kawałek cytryny) i tak oto jest. Potrawa wyszła zacnie. I podobno bardzo przypomina w smaku ten lube... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...