mięso mielone - 22854 przepisów (strona:868/1524)

Ziemniaki z cukrowym groszkiem 187

Niewyobrażalnie dobra sałatka! To opinia wszystkich, którzy mieli przyjemność jej skosztować:) Tak niewiele składników, a komponują się one ze sobą tak, jakby zostały dla siebie stworzone

Smaki Na Talerzu
szybkowar-rosół z kury wiejskiej z młodą włoszczyzną,czosnkiem,kurkumą... 160

chwili zasyczenia pary gotować na średnim ogniu z 40 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie, wyjąć kurę, rosół do smaku doprawić pieprzem mielonym i przyprawą w płynie podawać z makaronem nitki i natką pietruszki, mięso kury wykorzystałam do sosu śmietanowego na drugi dzień - rosół jest rozgrzewający, aromatyczny........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
aromatyczny ryż do obiadu 355

Dziś propozycja na uatrakcyjnienie obiadu na bazie ryżu. Przygotowany w ten sposób jest aromatyczny i bardzo smaczny. Jako dodatek do mięsa idealny! składniki: 3 woreczki ryżu 3goździki liść laurowy po szczypcie słodkiej mielonej papryki, chili, cynamonu i kurkumy łyżka oliwy łyżeczka masła 1/2 pęczka natki pietruszki 1/2 czerwonej papryki sól do smaku Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu

6niebo
Przepis na królika w sosie musztardowym z ryżem, rukolą i grillowaną marchewką 218

delikatnie osusz i wrzuć na patelnię grillową na kilka minut. Ugotuj ryż jaśminowy według instrukcji na opakowaniu. Rukolę umyj i rozłóż na talerzach. Mięso z królika podawaj prosto z patelni, polane sosem i oprószone świeżo mielonym czarnym pieprzem. Wcinaj na zdrowie Składniki dwie porcje królika (comber lub udziec) 1 szklanka bulionu drobiowego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 4 łyżki

Eat me! Fit me!
Filipiński deser z mango 222

serka mascarpone lub jogurtu greckiego łyżka miodu i jeszcze odrobina do dekoracji   Jak przygotować deser z mango?   Ciastka kruszymy tłuczkiem do mięsa nie wyjmując ich z foliowego opakowania, żeby się nie rozsypały lub mielimy blenderem. Serek lub jogurt mieszamy z łyżką miodu. Mango obieramy i kroimy na kawałki. Pestkę wyrzucamy. Układamy warstwowo połowę mango, połowę okruchów z ciastek

Ugotowane pozamiatane
GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKA Z SOSEM Z GORGONZOLI, GRUSZKAMI I ORZECHAMI WŁOSKIMI 158

będą miękkie a woda wyparuję.  Ser gorgonzola rozpuścić w szerokim rondlu, dodając powoli jogurt i śmietanę.  Orzechy sparzyć wrzątkiem, drobno pokroić. Mięso i sos wymieszać z gruszkami i orzechami , dodać dużą ilość świeżo mielonego pieprzu.  Jeść!!!!! Podawać z kaszą, kluseczkami lub ziemniakami

pieprzny smaczek
Hamburgery wołowe z frytkami 156

Początek weekendu trzeba uczcić. Proponuję hamburgery wołowe. Hamburgery bez jajka z prima wołowiny, mielonej przez grubo sito. Przyrządzam je z wołowego karczka. Lekko przerośnięte tłuszczem mięso idealnie pasuje na hamburgery, które grilluję dosłownie 4 minuty. Dodatki jak zwykle, co kto lubi. Moje dzieci lubią texmex czyli hamburgery wołowe z boczkiem i ostrym sosem chili. Do hamburgerów oczywiście muszą być

codojedzenia
KARTACZE-Cepeliny 156

jajka w zaleznosci czy male czy duze  6 ząbków czosnku łyżka suszonego majeranku pieprz sól SPOSOB: *mieso mieszamy dodajemy na moczona bulke, czosnek , starkowana cebule sol pieprz i majeranek * okolo 1.5 kg ziemniakow gotujemy i po.wystygnieciu mielimy zwykla maszynka.do miesa albo reczna wyciskarka  *obrane ziemniaki 10kg tarkujemy na tarce ja mam szczescie i z polski przywiozlam elektryczna

Viola cooks with passion
Bób z serkiem wiejskim 181

bardziej żółty, wymaga dłuższego gotowania i w smaku jest bardziej mączysty. Podczas gotowania dodać kminek, który pozbawi bób właściwości gazotwórczych. Doskonale pasuje do mięsa zamiast ziemniaków lub ryżu, ja lubię z serkiem wiejskim i świeżo mielonym kminkiem.  Bób doskonale syci i daje dużo energii.  Składniki: 500 g młodego bobu 200 g serka wiejskiego 1 łyżka cukru

Kuchcik gotuje
Wiosenny gulasz z kurczaka i młodej marchewki 437

uznać, że się najadła. Ten wcinała, aż jej się uszy trzęsły. Składniki na 3-4 porcje: 500 g fileta z kurczaka przyprawy do mięsa: 0,5 łyżeczki soli ziołowej, 0,5 łyżeczki lub więcej pieprzu mielonego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 pęczek młodej marchewki 1 pęczek rzodkiewki 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 2 łyżki

Anioszek w kuchni
Soczyste kotlety mielone z natką pietruszki 181

zadowoleniem na twarzy:) Moja babcia mogła godzinami stać w kuchni i pichcić. Chyba mam to po niej:) Zapraszam na nieco inne kotlety mielone niż mojej babci, ale równie pyszne jak jej. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo-wołowego 1 większa cebula pęczek natki pietruszki masło klarowane - 1 raczej czubata łyżka (na początku lepiej dać więcej, tak by potem

Zasmakuj Kuchni
Kociołek rosyjski – wiosenne kociołkowanie 169

duży taki , żeby go wytopić ) Przyprawy : 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka cząbru – suszonego 1 łyżeczka mielonej gorczycy czarnej 3 ząbki czosnku 2 łyżki miodu sól do smaku Mięso kroimy w dużą kostkę – nie może być zbyt mała bo się rozpadnie w duszeniu ( poza tym taka duża jest fajniejsza " class="wp-smiley

Ogrodnik w podróży
Zupa pełna kolorowych warzyw z kurczakiem i kaszą jaglaną 167

dodać opłukaną kaszę jaglaną i zmiażdżony czosnek. Kiedy kasza i warzywa zmiękną dodać posiekaną natkę pietruszki , zioła, sól (lub przyprawę warzywną) i świeżo mielony pieprz do smaku. Podudzia wyjąć, obrać z kości i skóry, a mięso dodać do zupy. Zabielić słodką śmietanką. Zupę podawać gorącą

Czerwień i błękit
Pieczony boczek 165

przyprawy warzywnej bez glutaminianu sodu szczypta pieprzu 1 łyżka majeranku 2 łyżki kminku kilka ząbków czosnku 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka mielonej papryki Boczek umyć. Ząbki czosnku obrać, pokrój w plastry. Naszpikować nimi mięso, robiąc otwory końcówką noża. Następnie boczek natrzeć olejem, a następnie solą (przyprawą warzywną), pieprzem, majerankiem, kminkiem i papryką. Odstawić do lodówki na 1 godzinę

Czerwień i błękit
Gulasz z fasolką 234

Łatwe danie na obiad Gulasz Składniki 50 dkg mięsa gulaszowego 2 cebule 1 szklanka mrożonej fasolki szparagowej sól, pieprz jałowiec mielony słodka papryka 2 papryczki kajeńskie 1 łyżka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Gulasz z fasolką

czarrna od kuchni