Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki

Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki

Rosół z pierożkami wonton z farszem z wątróbki

To tradycyjna narodowa polska zupa kojarzona głównie z niedzielnym rodzinnym obiadem w naszych domach. W mojej wersji podana z pierożkami wonton z farszem z wątróbek i fileta z kurczaka smakuje wyśmienicie, a także doskonale rozgrzewa w zimne dni. Składniki: Rosół: 2 ćwiartki z kurczaka 1 skrzydło z indyka 300g szponder (żeberko wołowe) 3 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 12 cm pora 1 cebula pół pęczka natki z pietruszki lubczyk 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu ziarnisteg... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, kurczak, rosół, chilli, filet z kurczaka, zupa, wątróbka drobiowa, wołowina, indyk, żeberka, obiad, mielone, mięso, zupa krem, ciasta z masa, kurczak z czosnkiem, jajka z farszem, mięso mielone, kurczak z warzywami, zupa z selera, mielone z warzywami, krem z pora, ciasta z kremami, ciasto z kremem, mięso na obiad, zupa z mięsem mielonym

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.