mięso mielone - 23354 przepisów (strona:864/1557)

Klopsiki gotowane wg diety 5 przemian 166

zrobić według przepisu a potem w zależności od Waszych kubków smakowych dodajcie więcej lub mniej tego co Wam smakuje ;) Składniki : - 1 kg mięsa wołowo- wieprzowego - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 jajka - 1 średnia cebula biała - sól, pieprz, mielony imbir, kolendra, pieprz cayenne, vegeta, bazylia, natka pietruszki , majeranek, kurkuma, tymianek, liść laurowy,  koperek, kminek, ziele angielskie- zioła spokojnie mogą(...)być suszone. - 2 małe czerstwe bułeczki. Wykonanie : Mięso mieszam z 1 łyżeczką mąki i jajkami. Dodajemy startą lub zmieloną cebulę, pół łyżeczki imbiru, na czubku łyżeczki pieprz cayenne, pieprz do smaku i wszystko znów mieszam. Dodaję do smaku sól i pół łyżeczki vegety i znów mieszam. Teraz pora na wymoczone i bułki. Możecie je zmielić lub dobrze rozdrobnić - zależy

Kuchnia Pełna Emocji
Szynka domowa pieczona 183

mięso dokładnie było nią pokryte. Wkładamy do miski, przykrywamy dodatkowo folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 10 dni (dokładne zabezpieczenie jest po to, aby produkty przechowywane w lodówce nie przeszły zapachem czosnku). Co 2 dni obracamy mięso w solance, w celu lepszego przepeklowania. Po 10 dniach szynkę opłukujemy z solanki i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy olejem, posypujemy mielonym pieprzem ziołowym, papryką i majerankiem. Szynkę umieszczamy w siatce masarskiej, zawiązujemy z obu stron, wkładamy do foliowego rękawa do pieczenia. Rękaw nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach. Mięso kładziemy na blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180º C. Pieczemy ok. 1,5 godziny. Upieczoną szynkę wyjmujemy z rękawa i odstawiamy do przestudzenia na ok. 30 minut (aby soki się

mojewypiekiinietylko
Sajgonki (Cha Gio) 187

                Chociaż jestem zakochana w kuchni azjatyckiej (niektórzy nawet twierdzą, że pewnie mam już skośne oczy od takiego jedzenia

Kuchnia Prezydentowej
Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej 253

smażenia Ryż gotujemy – wg Kapustę bardzo drobniutko siekamy, dodajemy do niej mięso oraz przestudzony ryż i dokładnie wyrabiamy rękami. Cebulę i czosnek obieramy i drobniutko siekamy dodajemy do mięsa, wraz z przyprawami. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Z naszej masy w rękach formujemy gołąbki na kształt mielonych. Ja je jeszcze obtoczyłam delikatnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej

Kuchnia na wzgórzu
Wołowina pieczona z suszonymi pomidorami i cebulą 143

pośpiechu przyrządzana, z pewnością odwdzięczy się wspaniałym smakiem. Do tego dania najlepiej jest wykorzystać kawałek wołowiny poprzerastanej tłuszczykiem, gdyż to on rozprowadza smak i nie pozwala wysychać mięsu, ja wykorzystałam rozbratel (część grzbietowa tuszy wołowej) .  Do tej pory zaraz po steku, uwielbiałam wołowinę po burgundzku , a teraz mam dylemat, gdyż odkryłam równie smaczną wołowinę z suszonymi pomidorami. Ciekawa jestem(...)przerośnięta tłuszczem) 2 cebule 6 - 7 suszonych pomidorów 6 łyżek oliwy z oliwek 4 łyżki octu winnego 2 łyżeczki suszonego roztartego rozmarynu świeżo mielony pieprz (u mnie około 3 łyżeczek) sól mąka do obtaczania mięsa  2 - 3 łyżki tłuszczu do obsmażania Dodatkowo: 5 średnich ziemniaków (młode raczej nie mogą być) 2 łyżeczki suszonego koperku 1 łyżeczka suszonego roztartego

Kuchcik gotuje
Molwa z patelni 1233

Molwa jest to gatunek ryby z rodziny dorszowatych. Występuje w wodach Atlantyku. Ma mało ości i białe, bardzo delikatne mięso. Molwa z patelni. Składniki: - świeża molwa - sól morska - pieprz grubo mielony - cytryna (sok) - mąka pszenna do panierowania - olej i masło do smażenia Rybę oczyszczamy, płuczemy i porcjujemy. Można wyciąć filety, ale mniejsze sztuki lepiej pozostawić w kawałku. Porcje oprószamy(...)miała dać jakieś porównanie to chyba takie, że jest lepsza od dorsza, ale to oczywiście moje zdanie. Delikatna, soczysta była świetnym urozmaiceniem na obiad i kolację. W zasadzie mięso molwy jest tak smaczne, że nie potrzebuje żadnych aromatyzujących ziół. Najlepiej smakuje po prostu… rybą. Goraco polecam, jeżeli macie okazję – spróbujcie. U mnie na blogu na pewno jeszcze się pojawi

mojewypiekiinietylko
MÓJ SPOSÓB NA PYSZNE KOTLETY 2481

razu, z dwóch rodzajów mięsa. Dla każdego to co lubi, tak się wprawiłam, że w odpowiedniej kolejności przygotowuję je już błyskawicznie. Powstają z kurczaka bez dodatków, z kurczaka z cebulą, z łopatki z cebulą i z łopatki bez cebuli. Odkąd odkryłam w sklepach super panierkę -  bułkę tartą ze złocistym lnem mielonym (po 50% bułki(...)takiej wersji to nawet mnie one smakują, ta panierka ma super smak. Polecam :-)Składniki:- mięso z piersi kurczaka lub z łopatki wieprzowej (lub wedle uznania)- drobno pokrojona cebula (opcjonalnie)- sól i pieprz do smaku- olej kokosowy do smażeniaDo panierowania:- bułka tarta ze złocistym lnem mielonym- jajka (u mnie 2)- 1 łyżeczka oleju (lepiej utrzymuje się panierka, nie odpada

Smaczne Zdrowe
Kurczak po cygańsku 133

solimy i doprawiamy ostrą papryką do smaku . Tak jak lubicie Następnie wszystkie części mięsa, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor na smalcu . Zdejmujemy mięso z patelni i wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę cebulę i obie papryki , dodając jednocześnie wyciśnięty praską czosnek, miód i mieloną słodką paprykę . Wszystko smażymy krótko na patelni , ciągle mieszając . Jak już warzywa(...)garnka o wyższych brzegach i nie przywierającym dnie . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wlewamy pomidory z puszki doprawiamy solą i ostrą papryką do smaku , a na wierzchu układamy obsmażone kawałki mięsa , skórą do góry . Przykrywamy pokrywką i dusimy na małym ogniu nie mieszając , żeby nie utopić kurczaka , do momentu , aż mięso będzie gotowe . Warzywa razem z pomidorami z puszki, puszczają wystarczającą ilość

Ogrodnik w podróży
Zupa gulaszowa z wołowiną i pieczarkami, przepis rodzinny 117

kminku 2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1 łyżka wędzonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry 1,5 łyżeczki mielonego chilli ( można pominąć lub zmniejszyć sól do smaku smalec wieprzowy do smażenia Mięso pokrój na małe kawałki, obsmaż na smalcu na złoty kolor. Tak żeby każdy kawałek się zrumienił, to nada zupie niepowtarzalny smak

Ogrodnik w podróży
Shawarma z kurczaka z aromatycznym ryżem 96

jest dla Ciebie. Gorąco polecam! przygotowanie: 10 min pieczenie / smażenie / gotowanie: 50 min czas całkowity: 1 godzina Składniki: Shawarma i ryż 800 g mięsa z nogi kurczaka 1 opakowanie przyprawy Vegeta Natur do gyrosa 1 łyżeczka mielonego kuminu ½ łyżeczki słodkiego chili w proszku 1½ łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki oliwy 1 szklanka ryżu (ok. 200g) 1 mała biała cebula(...)ziarna granatu natka pietruszki Dodatkowo - opcjonalnie do podania chlebek arabski sałata pomidory Przygotowanie: Jak przygotować Shawarmę z kurczaka? Mięso opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie każdy kawałek przekroić na pół. Kawałki mięsa powinny być dość duże. Przyprawę wymieszać z kuminem i chili, 1 łyżeczkę mieszanki odłożyć. Pozostałą przyprawę Vegeta Natur do gyrosa wymieszać z mąką kukurydzianą. Piekarnik rozgrzać

Pełny talerz
Rolada pasztetowa z kaszą jaglaną, szpinakiem i boczkiem 264

przez około 5 minut. Odkładamy do przestudzenia. Kurczaka wyjmujemy z rosołu, studzimy. Oddzielamy mięso od kości. Kajzerkę namaczamy w niewielkiej ilości rosołu. Zimne mięso (kurczaka oraz cielęcinę wraz z cebulą i wątróbką) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Do maszynki wrzucamy także marchewki. Powstałą masę doprawiamy solą, pieprzem, granulowanym czosnkiem oraz roztartym w moździerzu tymiankiem z kolendrą. Dodajemy odciśniętą kajzerkę oraz

Smaki Na Talerzu
Uzbekistan – najlepsze przepisy kuchni uzbeckiej 135

obrane i pokrojone w grube paski duża cebula obrana i pokrojona 200 g mięsa np karkówki, cielęciny lub baraniny- oczyszczonego i pokrojonego w grubą kostkę litr wrzątku lub bulionu 2 szklanki ryżu po 2 łyżki suszonego berberysu, kuminu, kurkumy, rodzynek po łyżce soli, kolendry mielonej, słodkiej papryki mielonej, mielonego pieprzu i kardamonu 2-3 ząbki obranego czosnku(...)puszki Przepis na płow Marchewkę i cebulę podsmażamy z mięsem. Litr bulionu lub wrzątku mieszamy z przyprawami. Kiedy warzywa z mięsem się lekko podsmażą wyrównujemy je łyżką w garnku i zasypujemy ryżem. Następnie delikatnie wlewamy wrzątek z przyprawami do garnka po drewnianej łopatce, żeby nie zamieszać ryżu i nie odsłonić mięsa. Dodajemy 2-3 ząbki obranego czosnku, który wyjmiemy

Ugotowane pozamiatane
Bitki wieprzowe z szynki 309

szynka wieprzowa to chude, niedrogie i smaczne mięso, które warto wykorzystywać w kuchni nie tylko w postaci pieczeni. Same bitki to jeden z najprostszych pomysłów na szynkę. Aromatyczne mięso w sosie świetnie nadaje się na codzienny obiad. Ja bitki podałam z kluskami śląskimi – takie są moim zdaniem najsmaczniejsze, ale równie dobrze można podać je z ugotowanymi, tłuczonymi, młodymi ziemniakami(...)czosnku 3 liście laurowe 6-8 ziaren ziela angielskiego mąka do obtoczenia klarowane masło do smażenia natka pietruszki do posypania sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie, pół-centymetrowe plastry – można je delikatnie rozbić płaską stroną tłuczka. Posypujemy solą i pieprzem

Poezja smaku
Karkówka Z Szynkowara 212

majeranku 1-2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1. Karkówkę kroimy w kostkę, oddzielając kawałki tłustsze od chudszych. 2. Tłustsze kawałki które odłożyliśmy, mielimy w maszynce lub blendujemy, natomiast chudsze pozostawiamy w całości. 3. Zmielone mięso i całe kawałki przekładamy do miski i zaczynamy przyprawiać. dodajemy sól zwykłą bądź peklującą, wodę, żelatynę, majeranek, pieprz oraz czosnek. Wszystko dokładnie wyrabiamy rękami

Gotowanie...to proste !
Kofta arabska po polsku w UK 143

Udało się! Wszystkim bardzo smakowało.   Zapraszam Was na pierwszą odsłonę pysznej kofty, którą możecie równie dobrze zrobić na grillu.  Mięso wołowe dobrej jakości i sporo aromatycznych przypraw Porcja na trzy dorosłe osoby 400 g mielonej wołowiny 1 spora cebula -drobno pokrojona 2 ząbki czosnku- drobno posiekanego szczypta ostrej papryki, lub pieprzu cayenne lub chilli - jak kto preferuje(...)łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki cynamonu 5 gałązek świeżej kolendry i natki pietruszki- posiekanej drobniutko 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka oleju 2 łyżki wody sól pieprz do smaku Mięso wymieszać z przyprawami, olejem i wodą.  Dokładnie wyrobić, aż powstanie jednolita klejąca masa. Patyczki do szaszłyków namoczcie wcześniej w wodzie.  Formujcie porcję jakie wam wielkością odpowiadają

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk

Proponowane wyszukiwania