mięso mielone - 23354 przepisów (strona:859/1557)

Kurczak po Marokańsku 126

Pieczony Kurczak po marokańsku pełen aromatycznych przypraw. Niezbyt skomplikowane danie i ciekawy pomysł na pyszny obiad lub lunch do pracy. 500 g Mięsa z uda kurczaka 1/4 łyżeczki Kuminu 1/2 łyżeczki Słodkiej Papryki suszonej 1 łyżeczka Kurkumy mielonej ((podzielone)) 1 łyżka Płynnego Ghee 2 łyżki Oliwy ((podzielone)) 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz 1 Duża Cytryna 2 Cebule Ostry(...)pieprz ((do smaku)) Natka kolendry Wymieszaj kumin, słodką paprykę, połowę kurkumy z ostrym sosem (według upodobań ostrości), koncentratem czosnkowym, ghee i 1 łyżką oliwy na pastę. Natrzyj zrobioną pastą mięso i odstaw na 30 minut lub dłużej. Cebulę pokrój w ćwiartki. Odkrój 1/3 cytryny, a resztę pokrój w paski. Ułóż paski cytryny na dnie naczynia żaroodpornego, a na nich połóż

Oslov.
Roladki wołowe z ogórkiem, papryką i cebulą w sosie pieczarkowym 162

cebula 200g pieczarek kilka plastrów pikantnego salami musztarda sarepska 2 łyżki masła 1,5 łyżki mąki pszennej sól morska oraz czarny pieprz świeżo mielone tłuszcz do smażenia 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe Mięso płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy je na plastry grubości około centymetra i bardzo cienko, choć delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy z plastrów oprószamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Genialna zapiekanka gołąbkowa. Smak, który kochasz w zupełnie nowym wydaniu. PRZEPIS 98

zawijanie, a więc pokocha go każdy, kto nie chce spędzić połowy dnia w kuchni. Mniam! Przepis na zapiekankę gołąbkową Składniki: główka młodej kapusty (lub średnia główka zwykłej), 800 gramów mielonej wieprzowiny, 4 cebule, 200 gramów białego ryżu, 4 dojrzałe pomidory, sól, pieprz, olej. Jak zrobić zapiekankę gołąbkową? Jeśli masz młodą kapustę, po prostu obierz z niej wszystkie liście(...)poradzicie sobie w inny sposób. Ryż ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo, przełóż do miski. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju, dodaj do ryżu. Do miski dodaj także mięso, dopraw solą i pieprzem, wyrób dłońmi. Głęboką brytfankę nasmaruj olejem, wyłóż warstwę z liści, następnie farsz, plastry pomidorów, ponownie warstwę liści, farsz i plastry pomidorów. Piecz w temperaturze 190 stopni

Kulinarna Polska
Pasztet z makaronu włoskiego 130

Jaki farsz mięsny przygotujemy to już zależy od naszej inwencji i tego co akurat mamy. 300 g makaronu (tagliatelle), 400 g mięsa (już bez kości) z zupy, 1 – 2 cebule, sól, pieprz świeżo mielony, imbir mielony, gałka muszkatołowa, 1/2 suchej bułki kajzerki, 100 ml gęstej śmietany, masło, tarta bułka, Bułkę namoczyć w wodzie lub mleku. Makaron ugotować(...)dente w lekko osolonej wodzie. Odlać, przelać zimną wodą. Cebulę pokroić, poddusić na 2 łyżkach masła. Mięso, cebulę i odciśniętą bułkę zemleć. Dodać śmietanę, wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i gałka muszkatołową. Jeżeli farsz byłby zbyt gęsty, można dodać trochę bulionu. Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mięso wymieszać z makaronem. Przełożyć do formy. Wstawić

królestwo garów
KARP WIGILIJNY 203

smaczny! Tym razem przy przepisie jest trochę zabawy, bo surową tuszkę karpia należy najpierw oczyścić i zdjąć skórę uważając, żeby jej nie porwać. Następnie do skóry włożyć doprawione zmielone mięso z wyfiletowanej tuszki (już bez ości) i upiec. Karp przeszedł pozytywnie testy na rodzinie. Poleca się na Wigilię. Składniki na 6 porcji : 1300g tuszka z karpia (może być też karp(...)oddzielając nożem kawałek skóry od mięsa, po czym oddzielać palcami, uważając żeby nie uszkodzić skóry. Skórę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Cebulki posiekać dosyć drobno i podsmażyć na odrobinie oliwy. Zeszkloną cebulkę odstawić do ostygnięcia. Mięso wyfiletować i oczyścić z ości. Po wyfiletowaniu mięso zemleć (zważyłam po oczyszczeniu i zostało 850g). Do zmielonego mięsa ryby dodać cebulkę, jajko, bułkę

Dietolog
Rolada wieprzowa z warzywami w aromatycznym sosie. 121

Dzisiaj zapraszam wszystkich na pyszną, wieprzową roladę. Jest mięciutka, soczysta i niesamowicie smakowita! Wystarczy tylko kawałek mięsa, trochę warzyw, kawałek kiełbasy i po chwili rolada się już gotuje, jeszcze tylko garść ziół i obiadek sam się robi :-) Do tego trochę kaszy lub ryżu i uczta gotowa! Polecam. Składniki na roladę wieprzową z warzywami w aromatycznym sosie 1 kg wieprzowiny(...)majeranku szczypta rozmarynu 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 listki laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 0,5 łyżeczki pieprzu w ziarenkach sól pieprz mielony olej 3-4 łyżki mąki 100 ml śmietany słodkiej      Mięso nacinamy wzdłuż na głębokość 3-4 cm, uważając jednak by go nie przeciąć. Rozkładamy  je na desce i rozbijamy, tak by otrzymać

Rozpustne gotowanie
Marynaty do mięs z grila. 168

godz. MARYNATA DO KURCZAKA: 3-4 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka oregano, 1/2 łyżeczki bazylii, przyprawa do kurczaka knorra, 1/3 łyżeczki chili mielonej sól, biały pieprz, przyprawa Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorra Wymieszać, natrzeć mięso, odstawić na 3-4 godz. Tak przygotowane mięso posypujemy jeszcze ulubioną przyprawą do grilla tuż przed pieczeniem. SMACZNEGO

Kuchnia Beaty
Boeuf Stroganow 151

być przyrządzany właśnie z polędwicy wołowej. Składniki: 900g wołowiny  400g pieczarek 2 duże cebule 2 ogórki kiszone sól, pieprz papryka ostra mielona 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 litr bulionu wołowego olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroimy w wąskie paski, obtaczamy w mące, a jej nadmiar strzepujemy. Tak przygotowane mięso odstawiamy i zajmujemy się pozostałymi składnikami. Na patelni

Smakowity Blog Kulinarny
Czekośliwki lub dżem śliwkowo - orzechowy 168

Dżem śliwkowo - orzechowy Składniki : 2 i 1/2 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru, 2 cukry waniliowe, 15 dag kakao, 20 dag orzechów mielonych. Wykonanie: Dokładnie wymyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier i smażyć ok. 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, kakao, orzechy i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Gorące przełoży

Anioły w kuchni
Czeko śliwki lub dżem śliwkowo - orzechowy 140

Dżem śliwkowo - orzechowy Składniki : 2 i 1/2 kg śliwek węgierek, 1 kg cukru, 2 cukry waniliowe, 15 dag kakao, 20 dag orzechów mielonych. Wykonanie: Dokładnie wymyte i wypestkowane śliwki zemleć w maszynce do mięsa. Dodać cukier i smażyć ok. 2 godz. Pod koniec smażenia dodać cukier waniliowy, kakao, orzechy i jeszcze smażyć przez ok 10 min. Gorące przełoży

Anioły w kuchni
Makaron chow mein z warzywami 198

Moja ulubiona kombinacja – makaron, mięso i warzywa. Czyli smacznie, treściwie i kolorowo. Za sprawą sosu sojowego, ostrygowego i chilli przenosimy się w zupełnie inne rejony smakowe:) I tylko mała uwaga – głównie dla mnie na przyszłość;) – wolę jednak makaron chow mein w kształcie nitek (ten z Lidla) niż paseczków;) 250g makaronu chow mein 2 piersi z kurczaka (około(...)słupki. Cebulę kroimy w piórka. Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paseczki. Doprawiamy wg uznania (u mnie jedynie sól i pieprz oraz szczypta słodkiej mielonej papryki). Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy mięso. Usmażonego kurczaka przekładamy do większej miski. Na patelnię, na której smażyło się mięso wlewamy w razie potrzeby odrobinę oleju, a następnie wrzucamy marchewkę

Smaki Na Talerzu
Sałatka z kurczakiem i nie tylko 190

łyżka majonezu  1 łyżka musztardy  sól pieprz czarny  3 plastry ananasa  Marynata do mięsa  2 łyżeczki kurkumy  2 łyżeczki curry  2 łyżeczki pierzu ziołowego  2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej  1 łyżeczka gałki muszkatołowej  1 łyżeczka czosnku granulowanego  3 łyżki oleju  Wykonanie  Na wstępnie pierś z kurczaka(...)kroję w kostkę i  marynujemy nasze mięso wszystkich naszych przyprawach powyżej wymienionych , dokładnie wymieszać , następnie odstawić na kilka godzin aby smaki się przegryzły . Po kilku godzinach kiedy nasze mięso dobrze się zamarynowało , na rozgrzana patelnie przekładam mięso i smażę często mieszając około 20 minut , tak aby było dobrze usmażone , jak nasze mięso jest gotowe odstawiam do wystudzenia , następnie obieram

Mój Smak
Domowa wędlina II. Schab w musztardzie i ziołach prowansalskich na świąteczny stół i kanapki na co dzień 158

Postanowiłam przedstawić kolejną propozycję smacznej wędliny domowej produkcji. Uwielbiam tę pewność, którą daje samodzielne przygotowywanie dodatków do kanapek. Wiem, że jem 100% świeżego mięsa w naturalnych przyprawach; że nikt go nie odgotowywał, nie mielił 10 razy, nie odświeżał chemicznie i nie sfałszował jego terminu ważności. Szczególnie to ważne w żywieniu dzieci. Ogrom chemii jaką pakuje się teraz do wszelkiego rodzaju(...)vegeta szczypta tymianku i rozmarynu sól, pieprz  Przygotowanie: Umyty schab natarłam solą i odstawiłam do jej rozpuszczenia. Z oliwy, musztardy, vegety i startego czosnku przygotowałam marynatę, którą natarłam mięso. Na koniec oprószyłam utartymi w moździerzu ziołami prowansalskimi wraz z rozmarynem i tymiankiem oraz odrobiną ziołowej przyprawy do wieprzowiny. Tak przyprawione mięso leżakowało w lodówce całą noc. Następnego dnia obsmażyłam

Kuchnia po mojemu
Zupa fasolowa Roberta 119

kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać delikatnie

przepisy- Milki
Karkówka pieczona w soli 163

Mięsko można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Jeśli zamierzamy podać go na ciepło, nie trzeba przed pieczeniem sznurować mięsa. Składniki: 1,2 kg karkówki wieprzowej 1 kg kamiennej drobnej soli 3 ząbki czosnku kminek mielony majeranek czarny pieprz liść laurowy Sposób wykonania: 1. Karkówkę umyć i osuszyć. Natrzeć kminkiem, majerankiem, zmiażdżonymi ząbkami czosnku i pieprzem(...)Mięso włożyć do naczynia, przykryć i schować do lodówki na całą noc. 3. Następnego dnia mięso osznurować (jeśli przeznaczamy go na wędlinę), za sznurek włożyć 1-2 listki laurowe. Do naczynia żaroodpornego wsypać niecałą połowę soli, wyłożyć mięso i zasypać pozostałą solą. 4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 1,5h (z termoobiegiem). Upieczoną karkówkę wyjąć z naczynia

Kuchnia domowa Ani
Zupa fasolowa Roberta 136

kurczaka 25dag · marchewka ugotowana 20 dag · pietruszka gotowana 20 dag · seler ugotowany 15 dag · natka pietruszki · sól · pieprz · gałka muszkatołowa mielona  Fasolę przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować, odcedzić. Mięsa i warzywa pokrajać w paseczki, dodać do rosołu razem z fasolą, chwilę pogotować i doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną

Camilla w kuchni
Karkówka z grilla 217

Karkówka z grilla   Składniki: mięso: - plastry karkówki marynata: - musztarda chrzanowa - przyprawa do karkówki (łagodna z solą - u mnie Prymat) - rozmaryn - mielona ostra papryka - bazylia - mielony czarny pieprz Przygotowanie: Karkówkę smaruję z każdej strony musztardą. Następnie dodaję przyprawę do karkówki oraz reszte przypraw. Dokładnie wszystko wklepuję w mięso. Odstawiam na minimum 2 godziny do lodówki.  Grilluję karkówkę

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania