mięso mielone - 23354 przepisów (strona:859/1557)

Gulasz szegedyński na dziko 76

łyżki smalcu 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 2 łyżeczki kminku 500 ml bulionu wołowego 150 ml śmietany 18%       Przygotowanie:   Na rozgrzanym smalcu podsmażamy na złocisty kolor cebule pokrojone w cienkie plasterki. Rondel zdejmujemy z ognia, dodajemy papryki, pokrojone w 2 cm kostkę, mięso oraz kminek, smażymy 5-7 minut

R'n'G Kitchen
Mięsna zupa na ostro. 231

różne kolory - cebula 2 szt - papryka chili 2 - 3 szt. - pomidory 5 6 szt - marchew 1 szt - papryka mielona słodka 1 łyżka - sól do smaku - pieprz cayenne - bulion 1 litr - olej do smażenia   Wykonanie - umyć warzywa oraz mięso , osuszyć.    - Pomidory pokroić w ćwiartki, marchewkę w plasterki.   - paprykę chili posiekać drobno, cebulę, papryki  w kostkę

Eli Gotowanie
Perliczka po staropolsku 254

perliczki. Perliczkę dokładnie umyłem i pozbawiłem resztek piór. Moja perliczka była już wypatroszona, jednak w przypadku zakupu perliczki z podrobami, należy pozbawić ją wnętrzności. Następnie mięso posoliłem i przyprawiłem 2 łyżkami majeranku i świeżo mielonym czarnym pieprzem - zarówno od zewnątrz - z każdej strony, jak też od środka. Przyprawy dokładnie wtarłem w skórę perliczki oraz jej mięso, starając się okryć

Wyprawy kulinarne
Błyskawiczna zapiekanka z makaronu i kurczaka z cukinią 162

śmietanki 18%-22% 10 dag   śmietankowego   serka topionego 10 dag ostrego sera żółtego cheddar Jarzynka lub sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Mięso z uda kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać posiekaną cebulę, oprószyc jarzynką lub solą do smaku, wlać łyżkę oleju, wymieszać

Wanilia i Kardamon
Babeczki ziemniaczane 258

kurczaka Mięso kroimy w grubsze paski. Zalewamy 3 łyżkami oleju rzepakowego, 1 łyżką octu jabłkowego, 1 łyżką sosu sojowego.  Odstawiamy na 15 minut. Płatki kukurydziane mielimy, dodajemy do smaku przyprawę do kurczaka. Mięso maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w płatkach. Na posmarowaną tłuszczem blachę  układamy panierowane kawałki kurczaka, pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

kolorowotorcikowo
Chrupiące nuggetsy z kurczaka (smażone) 487

Paseczki miękkiego mięsa kurczaka otoczone mocno chrupiącą panierką z płatków kukurydzianych są fajną propozycją zarówno obiadową jak i imprezową. Przepis na te nuggetsy pokazywałam już kiedyś na blogu i do tej pory cieszą się one nieprzemijającym zainteresowaniem. Nie dziwię się, bo jest to fajny sposób na kurczaka. Ja sama lubię wracać do tego przepisu. Postanowiłam więc trochę go odświeżyć, zamieszczając(...)pieprz Dodatkowo: płatki kukurydziane (u mnie większość małego opakowania) olej do smażenia Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki/paseczki (fajnie sprawdzą się np dostępne w Lidlu „polędwiczki” z kurczaka). Całość posypujemy przyprawą do kurczaka oraz niewielką ilością mielonej ostrej papryki, mieszamy. Do miski wbijamy jajka oraz wlewamy mleko. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia

Smaki Na Talerzu
wołowina z rękawa 177

już głębokim przekonaniu, że prostota ma w sobie ogromną moc. Prostota w kuchni. Składniki: - 0,5 kg mięsa wołowego z łopatki lub karku - 3 małe cebule marynata: - 4 posiekane ząbki czosnku - pieprz czarny grubo mielony - łyżka octu balsamicznego - dwie łyżki sosu worcestershire  - 0,5 szklanki oliwy Wołowinę kroimy w grubą kostkę i przekładamy do miski. Składniki marynaty mieszamy(...)sobą i dokładnie nacieramy nią mięso. Szczelnie zamykamy i zostawiamy minimum na jedną noc w lodówce. Następnego dnia mięso wyjmujemy z lodówki godzinę przed pieczeniem, aby nabrało temperatury pokojowej. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki. Wkładamy do rękawa do pieczenia razem z mięsem. Pieczemy 1,5h w 170 stopniach. Smacznego

Cook&Love
Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem 231

osuszyć (jeśli na skórze są łuski należy zdrapać je nożem) . Włożyć do rondla, zalać szklanką mleka. Zagotować. Zmniejszyć ogień, przyprawić świeżo mielonym pieprzem i gotować ok. 5 minut bez przykrycia. Wyciągnąć łososia (nie będzie do końca ścięty) , mięso oddzielić od skóry, dzieląc je na małe kawałki. Wymieszać delikatnie (żeby pozostały kawałki łososia) z farszem pieczarkowo-cebulowym. Doprawić solą oraz

Moja Delicja
Pieczony kurczak z kokosowym kuskusem curry 194

możecie organizować tzw. proszony obiad ;-)  SKŁADNIKI Kurczak: 1 kurczak ok. 1,4 kg 2 łyżeczki garam masala 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki curry 1 - 1,5 łyżeczki soli (zależy jak bardzo słone mięso lubicie) szczypta chili 2 łyżki masła Kuskus: 1/2 szklanki kuskusu 1/2 szklanki mleka kokosowego 1/2 łyżeczki curry szczypta cynamonu 1 łyżka suszonej żurawiny

Czary - gary w kuchni
Schabowy w grzybowej panierce 209

Niezły Młynek . Składniki: 4 kotlety ze schabu 8-10g suszonych grzybów bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia jajko Suszone grzyby mielimy na drobno. Mieszamy je z bułką tarta, tak mniej więcej 1:1. Mięso rozbijamy na kotlety, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Panierujemy najpierw w jajku, a potem w grzybowej panierce i smażymy na rumiano. Kotlety

Czerwona Porzeczka
Rolada schabowa z pieczarkami i boczkiem 287

dnia to możemy pominąć trzymanie go w solance. Solanka (opcjonalnie) 1-1,5 litra wod tak żeby przykryła całkowicie nasze mięso 2-3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarna pieprzu (nie miałam to dodałam takiego świeżo mielonego z młynka) 1-2 ząbki czosnku pokrojone w plastry 4 łyżki soli peklowej W garnku umieszczamy wszystkie składniki zalewy dokładnie(...)mieszamy do rozpuszczenia soli. Do garnka wkładamy mięso i trzymamy w lodówce 2-5 dni, codziennie obracając mięso na 2 stronę. Sposób przygotowania rolady W pierwszej kolejności robimy farsz. Boczek,cebulę i pieczarki kroimy w drobną kostkę. Na patelnie wrzucamy pokrojony boczek i czekamy aż puści trochę tłuszczu wówczas dodajemy cebulę podsmażamy i dodajemy pieczarki. Wszystko razem smażymy

Piekielna Kuchnia Pati
Aromatyczne udka z kurczaka z ziemniakami 143

oliwek 1 łyżeczka czosnku granulowanego Skworcu 1 łyżeczka kuchmistrz Skworcu 1 łyżeczka soli himalajskiej Skworcu 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego Skworcu 3 łyżeczki płatków suszonych papryki Skworcu Ziemniaki: 3 łyżki przyprawy do ziemniaków Skworcu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Mięso myję . Przyprawy łącze ze sobą dodaję 2 łyżki oliwy lub oleju i nacieram mięso.  Ziemniaki obieramy i kroimy

Gotowanie Patki
Błyskawiczne piątki - Zupa gulaszowa ze śmietanką 138

kurczak zawsze się sprawdzają - około 700g * cebula * ząbek czosnku * kg ziemniaków * marchewka * cebula * czerwona papryka  * 200ml kremówki * mielona czerwona papryka słodka lub ostra, sól, pieprz Przygotowanie : Na maśle zeszklić cebulę i czosnek oraz paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso w dowolnie pokrojone kawałki lub zmielone. Całość przełożyć do garnka, dodać marchewkę, ziemniaki oraz wodę. Zagotować, przyprawić i dusić

Magiczne Życie Marty
Dietetyczny indyk zapiekany z mozarellą - 306 kcal 253

średni ziemniak ok 25 g sera mozarella pół czerwonej papryki 2 pomidorki koktajlowe szczypta słodkiej papryki duuużo świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek  można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach. 2. Nagrzać piec do 170C w opcji góra dół. 3. Ziemniaka obrać

Matka Żywicielka
Gulasz wołowy z truskawkami 108

marchewki 150 ml ketchupu z cukinii 1 łyżka dżemu truskawkowego 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym tłuszczu. Pokrojone mięso wrzucamy do cebuli, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekany czosnek i dusimy chwilę pod przykryciem. Oprószamy mąką, smażąc mieszamy i zalewamy

R'n'G Kitchen