Takie chlebki również możemy przygotować na Święta jako dodatek do mięsa, zamiast zwykłego chleba. Przygotowanie jest proste i szybkie. Każdy Sobie poradzi. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaDzisiaj proponuje Wam przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne ciasto drożdżowe o smakach jesieni. Dynia i jabłka to moje ulubione dary jesieni, bardzo lubię o tej
Pani M - kuchnia smakowitaPate z gęsiej wątróbki Pate z gęsiej wątróbki, to przepyszny pasztet, który najlepiej smakuje ze świeżym domowym chlebie na zakwasie lub chrupiącą bagietką. Jest tak banalnie prosty do zrobienia, a smakuje rewelacyjnie. My zajady się nim bez końca. Jeśli nie masz akurat whisky, równie dobrze możesz do tego pate dodać koniak lub burbon, też będzie pysznie. Pamiętaj, że listopad
Kulinarne przygody GatityCzasami tak się zdarzy że zabraknie nam chleba a zjadłoby się jakąś pajdkę. Jest na to sposób bo chlebki z patelni mimo że drożdżowe i tez muszą rosnąć, robią to szybko, jakieś 40 minut. Potem wałkujemy i na patelnię a za chwilę można je nadziać albo zajadać z pastą, albo maczane w dobrej oliwie. Można zwijać w rulon, można rozdzierać
Moje Małe CzarowanieDzisiaj proponuje Wam przepis na pyszne i niezwykle aromatyczne ciasto drożdżowe o smakach jesieni. Dynia i jabłka to moje ulubione dary jesieni, bardzo lubię o tej
Pani M - kuchnia smakowitaJuż jeden malutki kosmyk grillowanej/pieczonej papryki jest w stanie rozweselić człowieka i przenieść do Włoch. Grillowana papryka najlepiej smakuje mi do grzanek z hummusem, do grzanek solo i włoskiego chleba. Z dużą ilości sosiku do wycierania talerza kawałkiem pieczywa. Spróbujcie jakie to proste, aromatyczne i pyszne! Pieczona papryka Składniki ( bez ilości, na oko ) na pieczoną paprykę: - czerwona papryka - czosnek
Z Kuchni Do Kuchniaromatów. Jakby się uparł to można je wszędzie ze sobą zabrać odpowiednio spakowane. Do przygotowania tego posiłku potrzebujecie kilku produktów, ale możecie modyfikować wedle uznania. Składniki : - pełnoziarnisty chleb - awokado - różne warzywa sezonowe: u mnie marchewka, papryki kolorowe, cebula, czosnek, pomidory, marchewka, mrożony groszek - sól i pieprz do smaku - oliwa EV -miękki kozi serek Duszone warzywa zjecie nawet podczas wakacji
Z Kuchni Do Kuchnipołowy składników wg mnie była dość luźna, następnym razem dodam więcej bułki ewentualnie ugotowanej kaszy gryczanej zamiast płatków - eksperyment nie do końca udany z pieczeni wyszła raczej pasta do chleba
Proste PotrawyPrzepis na szybki chleb włoski. Szybki w przygotowaniu, szybki w pieczeniu czego chcieć więcej, tak naprawdę nawet na śniadanie możemy go upiec wstając godzinę wcześniej niż reszta rodziny;) Przepis znaleziony gdzieś w sieci, nie pamiętam niestety u kogo ale wyglądał obłędnie w oryginale. Skusiłam się i ja, jak widać efekt oszałamiający;)) Składniki
Życie zaczyna się w kuchnismalcem Gdy ciasto ponownie podrosło wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 220 *C, piekłam w tej temp.20 min, potem przykryłam pokrywą i dopiekłam przez 45 min. ( wystarczyłoby 40 min. bo chleb był trochę z wierzchu za bardzo dopieczony). Piekłam w szklanej foremce o średnicy 23 cm -ustawiłam
Proste PotrawyCzosnkowy chlebek naan z patelni Chleb arabski, pita, puri czy chlebek naan, każdy niby inny, a jednak podobny lub taki sam. Impreza w domu czy na świeżym powietrzu, przyjazd niezapowiedzianych gości, ziołowy chlebek naan zawsze się sprawdzi jako słona przekąska lub dodatek do dań głównych. I choć dziś można spotkać w handlu gotowe chlebki naan, zachęcam do zrobienia domowego. Chlebek
Dieta moja pasja5/5 - (1 ocen) Pyszne, aromatyczne oraz sycące tosty serowe z szynką i papryką! Przygotowane w kilka minut z zaledwie 2 składników tzn. sera i jajek! Do
Ola la LCHFjestem częścią jakiegokolwiek ruchu, który robi z broni ideologię. Ja po prostu lubię strzelać :) Składniki: - boczniaki - musztarda - musztarda francuska - chrzan tarty - duża buła albo okrągły chleb - sałata Wykonanie: Z buły obcinamy górę i wydrążamy wnętrze. Musztardy mieszamy razem z chrzanem i smarujemy bułę w środku. Boczniaki smażymy. Możemy sobie wcześniej w czymś zamarynować. Układamy smażone kapelusze boczniaków warstwami
Kryzysowa Książka Kucharskatemp. na 190*C, gdy piekarnik osiągnie tę temp. piec ok.30 min, później zdjąć pokrywę i dopiec jeszcze przez ok.40 min. Sprawdzić patyczkiem, jeśli suchy, wyłączyć piekarnik i wyjąć chleb z foremki na kratkę do wystygnięcia (można przykryć ściereczką
Proste Potrawyilość składników wystarczyła mi na 2 pieczenie w foremkach 30 cm x 10 cm i 25 x 10 cm. Na zimno do chleba okazała się bardzo smaczna. Gdyby masa po wymieszaniu okazała się za sucha można dodać kilka łyżek posłodzonej lekko
Proste Potrawy