chleb - 26176 przepisów (strona:862/1746)

Paprykarz wspomnienie PRL-u 78

Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego 5-7 łyżek Papryka wędzona, słodka, chili 1-2 łyżeczki do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Chleb Ogórki I oczywiście 50 ml, dobrze schłodzonego płynu 😉 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Paprykarz Przede wszystkim musisz, jeśli oczywiście chcesz skorzystać z przepisu, zakupić słoiczek

RafalCook
Chleb Kłosek 78

misie i wyrabiamy na gładkie ciasto, może być lekko lepiące. Wyrobione odstawiamy pod ściereczką lub folią do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 2. Piekarnik nastawiamy do 220 stopni. Chleb będzie pieczony z parą, na spód piekarnika ustawiamy naczynie z wodą.  Po wyrośnięciu odgazowujemy ciasto i zagniatamy tworząc gruby wałek na długość blaszki od piekarnika.  Następnie nacinamy nożyczkami

Gotowanie...to proste !
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 86

jogurt naturalny (IG = 35), groszek (IG = 35), pomarańcze (IG = 35), zielone surowe jabłko (IG = 40), makaron typu durum ugotowany al dente (IG = 40), brązowy ryż (IG = 50), chleb razowy żytni (IG = 50), kasza gryczana (IG = 54). Wymienione powyżej produkty stanowią również cenne źródło witamin, minerałów, antyoksydantów oraz błonnika pokarmowego. Na naszą uwagę zasługuje też pożywienie, które klasyfikowane jest do grupy

Zdrowy Styl Joanny
3 przekąski na imprezę 81

Podzielne, szybkie przekąski to świetna propozycja na wszelkie spotkania ze znajomymi czy z rodziną. Na Sylwestra polecam 3 szybkie przekąski z chleba tostowego - próbowałam ich ostatnio na urodzinach koleżanki i tak mi posmakowały, że robiłam je na rodzinne przyjęcie. Zniknęły ze stołu jako pierwsze

Prosty przepis na
Domowy paprykarz z makrelą wędzoną 91

Pamiętacie paprykarz z dawnych lat. Dziś sobie taki zrobiłam  z makrelą wędzoną. Do tego kromka świeżego chleba, ogórek własnej  roboty i więcej mi dziś nie trzeba. Smaczny zarówno na ciepło  jak i na zimno, polecam. Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 woreczek ryżu 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 1 duża marchewka

magiczna kuchnia Kasi
Chleb jesienny z czarnuszką 64

wyrośnięcia na ok 50 min. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto , odstawić na 15 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do temp 220 st C. Wstawić chleb do piekarnika i piec 10 min w 220 st C a nastęnie  kolejne 20 min w 200 st C. Wyjać z foremki i studzić na kratce

Z Marcepanem
czosnkowo-ogórkowy serek do smarowania chleba ze słonecznikiem 66

Serek kanapkowy     Śmietankowy, kremowy serek z zielonym ogórkiem, słonecznikiem, czosnkiem, rzodkiewką pietruszką i parmezanem, doprawiony świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Pasta do chleba w smaku przypomina nieco pesto i ma wspaniałą kremową konsystencję. Składniki: 250g kremowego serka śmietankowego 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1 średni ogórek, obrany, pozbawiony nasion i bardzo drobno posiekany kilka pokrojonych drobno

Moja Książka Kucharska
Hummus z gotowanej ciecierzycy 82

świecie i bardzo popularna wśród wegan i wegetarian. Pasta ta jest przygotowywana z ugotowanych i przetartych nasion ciecierzycy z dodatkiem czosnku, oliwy i pasty Tahini. Jest idealnym dodatkiem do chleba pita, ciemnego razowego pieczywa, albo jako dodatek do świeżych warzyw – marchewki, selera naciowego albo papryki. W tym wpisie pokażę Wam jak przygotować hummus z suchej ciecierzycy, którą najpierw dokładnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najprostszy chleb żytni na zakwasie 58

jest tym razem. Cztery składniki, zero wyrabiania, rośnie sam i sam potem znika 😉 Idealny z masłem i czosnkiem, idealny z pastą jajeczną, idealny z miodem. Zapraszam do wypiekania. Prosty chleb żytni. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Żytni chleb na zakwasie ze złotym lnem 71

kwaskowy, ma chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz. Jest super na kanapki, polecam gorąco. Użyłam tutaj mąki żytniej pełnoziarnistej grubo mielonej ale miałka pełnoziarnista też będzie ok. i białej. Żytni chleb na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chrupiąca focaccia z grilla – idealna przystawka! 119

Chleb podpieczony na grillu to typowy dodatek, którym lubimy zagryzać różne letnie potrawy. Wielbiciele takiego pieczywa mogą pójść o krok dalej i zamiast grillować gotowe kromki, zrobić własną chrupiącą focaccię… Artykuł Chrupiąca focaccia z grilla – idealna przystawka! pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania