chleb - 25827 przepisów (strona:861/1722)

Zakwas 87

Terołzki sie zrobiōła moda na rychtowanie1 chleba w dōma, drożdże w niyftorych sklepach wykupiōne, to nic, yno robić zakwas. Co potrza? 12 łeżek mōnki2 żytniyj [...] Artykuł Zakwas pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
RWANY CHLEBEK CZOSNKOWO – ZIOŁOWY 306

PODSTAWY PÓŁKOLA ŚCISNĄĆ ZE SOBĄ, TAK JAK NA USZKA. (PATRZ INSTRUKCJA NA FILMIE) UTWORZONE W TEN SPOSÓB PŁATKI UKŁADAĆ JEDEN OBOK DRUGIEGO W TORTOWNICY O ŚREDNICY 26 CM. CHLEB PIEC W 180 ST. C. PRZEZ OKOŁO 40 MINUT. PODAWAĆ NA CIEPŁO LUB ZIMNO. SMACZNEGO

Pani M - kuchnia smakowita
Pasztet drobiowy 101

foremkach i wyrównujemy ręką wierzch. Kilka razy stukamy wypełnionymi foremkami o blat stołu. Pasztet pieczemy w 180 stopniach ok 90 min. Artykuł Pasztet drobiowy pochodzi z serwisu Przepisy na chleb, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Warkocz drożdżowy na słono 86

mojprzepisna.pl | Warkocz drożdżowy na słono Jest to jeden z chlebków, jaki nauczyłam się piec podczas uczestnictwa w warsztatach dotyczących wypiekania chleba zorganizowanych przez firmę Little Chef gdzie uczyliśmy się piec pyszne bułeczki i chlebki pod okiem Elizy Mórawskiej – autorki wielu książek oraz autorki blogu White Plate. Link do fotorelacji tu . Chlebek ten cieszył się ogromnym powodzeniem na warsztatach mimo

moj przepis na
Chlebek bez drożdży 107

Składniki: – 1 1/2 szklanki jogurtu naturalnego (u mnie bez laktozy) – 200 g mąki pszennej – 200 g mąki orkiszowej jasnej lub ciemnej – 1

I LOVE LIFE
Smalec z jabłkiem i mięsem 67

Ostatnio przerabiamy dość duże ilości owoców i każdy dzień jest słodki, dlatego naszła nas ochota na coś całkowicie odmiennego. Od razu pomyśleliśmy o prawdziwym domowym smalcu, kromce chleba i świeżych kiszonych ogórkach. Robiliśmy już razem z Wami smalec ze śliwką oraz smalec z jabłkiem i cebulą, dzisiaj dołączcie do robienia smalcu z mięsem i jabłkiem. Składniki na smalec z jabłkiem

niecodziennikpary
Chleb 18 godzinny 85

minut pod przykryciem. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze około 15 minut lub do uzyskania odpowiedniego koloru skórki na wierzchu. Gotowy wyjmujemy i studzimy. Smacznego:)   Artykuł Chleb 18 godzinny pochodzi z serwisu

gotuj ze mną
Chleb rosyjski 98

jednak smak i aromat pozostaje. Chrupią w nim kminek i płatki owsiane, wypróbujcie koniecznie i dajcie znać jak się upiekł. Przepis pochodzi z książki „Bread Machine” Jennie Shapter Rosyjski chleb. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta łososiowa 133

Pasta z twarożku i wędzonego łososia to pyszne smarowidło do chleba. Błyskawiczna do przygotowania, a prawdziwe niebo w gębie. Idealnie by było nabyć łososia wędzonego na zimno. Temperatura wędzenia nie przekracza wówczas 30*C, zatem ryba zachowuje całe bogactwo kwasów omega-3. Zdrowo, przepysznie, bardzo polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z twarożku i czosnku niedźwiedziego 45

Pastę możemy użyć na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego – 1 opakowanie twarożku – sól, pieprz do smaku – opcjonalnie majonez (ja dodałam jedną łyżeczkę) Liście czosnku opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Posiekać, zblendować razem z serkiem i doprawić do smaku. Całość najlepsza

Szybko Tanio Smacznie