chleb - 25827 przepisów (strona:853/1722)

Razowiec z mąki żytniej i samopszy 54

Miałam resztki mąki żytniej i mąki z pszenicy samopszy, idealnie tyle aby powstał chleb. Wyszedł idealny, wyśmienity na śniadanie do kanapek, na grzanki czy z samym masłem. Pieczcie koniecznie. Razowiec z żyta i samopszy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z mąki z żyta z krzycy 46

Żyto krzyca to jedna z najstarszych odmian żyta. Ziarno bardzo zdrowe i warte wykorzystania w kuchni. Tym razem chlebek, pyszny domowy zakwasowiec, polecam gorąco. Chleb z krzycy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Owsiany chleb śniadaniowy z makiem 51

tylko świeżo dokarmiony zakwas. Ale na szczęście w lodówce czekało jakby specjalnie na tą okazję schowane ciasto, które zostało mi po robieniu pizzy. Schowałam  … The post Owsiany chleb śniadaniowy z makiem appeared first on Polska Zupa

Polska Zupa
Wielkanocne chlebki do żurku 125

Wielkanocne chlebki do żurku są smaczne, robi się szybko i bardzo prosto.Chlebki długo zachowują świeżość, można odgrzać je w piekarniku. Polski żurek podany w chlebie to prawdziwy ratytas. SKŁADNIKI 500 g mąki pszennej 75 g mąki razowej 25 g drożdży 300 ml wody 1 łyżeczki  … The post Wielkanocne chlebki do żurku appeared first on Smaczne potrawy

Smaczne Potrawy
Przepis na focaccie, czyli płaski włoski chleb 50

pizze lub do kebaba. Tak więc zastosowanie może być różne...  👉Jak zrobić focaccie wersje podstawową?   Link do filmu z przepisem Focaccia DOMOWA - Wersja PODSTAWOWA! - Przepis na PŁASKI CHLEB włoski - 289   Składniki: 350g mąki 25g drożdży 220ml letniej wody płaska łyżeczka soli 3 łyżki oliwy plus jeszcze dodatkowo do posmarowania gotowej focacci rozmaryn lub inne zioła Przygotowanie: Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pyszne śniadanie, czyli pełnoziarnista kanapka z ricottą, konfiturą i awokado 29

wcale nie trzeba tak wiele. Pamiętaj – kanapka z ricottą i awokado – uczyń czyjś ranny posiłek wyjątkowym. A jak przygotować takie lekkie i słodkie śniadanie? Składniki pajdka chleba pełnoziarnistego (mój miał w sobie ziarna i miód) 2 łyżeczki ricotty 2 łyżeczki ulubionej konfitury (ja wykorzystałam bananowo-aloesową) 1/3 awokado kilka orzechów włoskich + filiżanka pysznej kawy Wykonanie Chyba nie muszę

Raj dla Podniebienia
Paprykarz wspomnienie PRL-u 55

Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego 5-7 łyżek Papryka wędzona, słodka, chili 1-2 łyżeczki do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Chleb Ogórki I oczywiście 50 ml, dobrze schłodzonego płynu 😉 Z pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Paprykarz Przede wszystkim musisz, jeśli oczywiście chcesz skorzystać z przepisu, zakupić słoiczek

RafalCook
Chleb Kłosek 63

misie i wyrabiamy na gładkie ciasto, może być lekko lepiące. Wyrobione odstawiamy pod ściereczką lub folią do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 2. Piekarnik nastawiamy do 220 stopni. Chleb będzie pieczony z parą, na spód piekarnika ustawiamy naczynie z wodą.  Po wyrośnięciu odgazowujemy ciasto i zagniatamy tworząc gruby wałek na długość blaszki od piekarnika.  Następnie nacinamy nożyczkami

Gotowanie...to proste !