chleb - 25827 przepisów (strona:852/1722)

Chleb pszenny z maślanką 149

Idealne Święta, jak za dawnych lat są z domowym pieczonym chlebem, czasami warto wrócić do dawnych tradycji. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Szybki chlebek bez drożdży 53

tecznym zamieszaniu nie zapomnij o chlebie. Mam dzisiaj przepis na szybki chlebek bez drożdży. Z dużą ilością białka: jogurtu i twarogu. Ze zdrowymi ziarenkami: np. siemię lniane i słonecznik. Można też wziąć kminek, sezam, czarnuszkę, chia, mak, dynię lub siekane orzechy.  Część mąki pszennej można zastąpić mąką razową. A jeśli lubisz słodką wersję dodaj trochę więcej cukru lub miodu

dolcevitainmykitchen
Makaron z "pesto" z bułki tartej 44

sumie nie jest takie złe, ale pod warunkiem, że zjecie na ciepło. Makaron może być z poprzedniego dnia, jak u mnie, a bułka tarta może być również tartym chlebem, bo i tak w wielu przypadkach jest w ten sposób podrabiana. Jak dobrze zakombinujecie, to dostaniecie okruszki za darmo z piekarni. Składniki: - makaron - bułka tarta Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu

Kryzysowa Książka Kucharska
Chleb pszenny na zakwasie żytnim 69

Idealne Święta, jak za dawnych lat są z domowym pieczonym chlebem, czasami warto wrócić do dawnych tradycji. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Chleb jesienny z czarnuszką 40

wyrośnięcia na ok 50 min. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto , odstawić na 15 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do temp 220 st C. Wstawić chleb do piekarnika i piec 10 min w 220 st C a nastęnie  kolejne 20 min w 200 st C. Wyjać z foremki i studzić na kratce

Z Marcepanem
Pasta z ciecierzycy 46

wyrazistości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciecierzyca to świetne źródło białka, witamin i błonnika, dlatego warto włączyć ją do swojej codziennej diety. Domowa pasta z ciecierzycy będzie idealnym dodatkiem do chleba czy krakersów, lub można wykorzystać ją jako dip do warzyw. Zapraszam do wypróbowania przepisu! PASTA Z CIECIERZYCY PRZEPIS Składniki 1 duży słoik ciecierzycy 5 suszonych pomidorów z zalewy 2 łyżki oliwy

Przepiski.pl
Chlebek z cukinią i żółtym serem 47

żółtym serem to wypiek, który gościł na moim stole w ubiegły weekend. Jak już wspominałam nie raz, jestem zagorzałym fanem domowego pieczywa i robię je naprawdę często. Zarówno bułki, chleb, słodkie drożdżówki pochodzą najczęściej z mojego piekarnika, aniżeli z półki sklepowej. Pieczywo , które wypiekam w domu bazuje na różnych mąkach, ale mąka często nie jest jedynym składnikiem, który ma znaczenie

MeCooks
Pasta z bobu z sezamem 44

Sezon na bób pełni, więc grzechem by było nie korzystać z tych sezonowych letnich dobroci. Tym razem przygotowałam bardzo proste smarowidło do chleba. Pasta z bobu z sezamem jest prosta do zrobienia, wystarczy wszystko dokładnie zblendować, a ponieważ bób bardzo się lubi z czosnkiem, więc nie może go tu zabraknąć. W składnikach znajdziesz również tahini, czyli pastę sezamową, którą dodaje

Kulinarne przygody Gatity
Pyszne śniadanie, czyli pełnoziarnista kanapka z ricottą, konfiturą i awokado 34

wcale nie trzeba tak wiele. Pamiętaj – kanapka z ricottą i awokado – uczyń czyjś ranny posiłek wyjątkowym. A jak przygotować takie lekkie i słodkie śniadanie? Składniki pajdka chleba pełnoziarnistego (mój miał w sobie ziarna i miód) 2 łyżeczki ricotty 2 łyżeczki ulubionej konfitury (ja wykorzystałam bananowo-aloesową) 1/3 awokado kilka orzechów włoskich + filiżanka pysznej kawy Wykonanie Chyba nie muszę

Raj dla Podniebienia
Bułka codzienna 214

Czy jest coś lepszego aniżeli świeżo upieczone domowe pieczywo, ten zapach rozchodzący się po całym domu. Pokażę Wam jak przygotować domowe pieczywo – bułkę codzienną. My

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chlebek rwany 62

tortowej lub 25/25cm uprzednio wysmarowanej masłem i obsypanej np.sezamem. Odstawiamy na 15 min. Chlebek rwany wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 30 min (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chleb z masłe czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Chlebek rwany pochodzi z serwisu DoGarow.pl

Do Garów!
Razowiec z mąki żytniej i samopszy 54

Miałam resztki mąki żytniej i mąki z pszenicy samopszy, idealnie tyle aby powstał chleb. Wyszedł idealny, wyśmienity na śniadanie do kanapek, na grzanki czy z samym masłem. Pieczcie koniecznie. Razowiec z żyta i samopszy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z mąki z żyta z krzycy 46

Żyto krzyca to jedna z najstarszych odmian żyta. Ziarno bardzo zdrowe i warte wykorzystania w kuchni. Tym razem chlebek, pyszny domowy zakwasowiec, polecam gorąco. Chleb z krzycy. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie