Bruschetta ze smażonymi kaparami.

Bruschetta  ze smażonymi kaparami.

Bruschetta ze smażonymi kaparami.

Bruschetta with fried capers. Nie ukrywam, że dla mnie największą atrakcją są smażone kapary. Składniki. 2 kromki chleba typu włoskiego, najlepiej z grubą chrupiącą skórką 1 ząbek czosnku 1 pomidor 1 łyżka świeżych ziół, bazylia lub tymianek cytrynowy 2 łyżki kaparów Pieprz czarny Wykonanie. Kromki  chleba zrumienić z obu stron. Natrzeć z obu stron roztartym czosnkiem. Nałożyć plastry pomidora, posypać pieprzem i ziołami. Kapary krótko smażyć w głębokim tłuszczu, aż będą chrupkie i się r... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.