Crème fraîche – przepis na domową gęstą i kremową śmietanę

Crème fraîche – przepis na domową gęstą i kremową śmietanę

Przepis na : śniadanie

Crème fraîche – przepis na gęstą, lekko kwaśną i kremową śmietanę. Crème fraîche, francuska ukwaszona śmietana Co to jest Crème Fraîche – creme fraiche (wymawiamy: krem fresz)? Crème fraîche to francuska śmietana – lekko kwaśna, gęsta i cudownie kremowa. Przepis na crème fraîche jest niezwykle prosty do zrobienia w domu. Wszystko, czego potrzebujemy, aby zrobić crème fraîche to śmietanka, maślanka i odrobina cierpliwości. Wystarczy połączyć tłustą śmietankę z niewielką ilością maślanki i po...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.