Gotowany schab na chleb

Gotowany schab na chleb

Gotowany schab na chleb

Domowe schab na chleb to nic pyszniejszego. Taki schab można również podać z sosem tatarskim lub chrzanowym. Polecam Schab oczyścić z błonek, posmarować musztardą. Obsypać solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą oraz wędzoną. Zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki na 12 godzin. Następnego dnia włożyć schab do garnka i zalać go mlekiem. Dodać listki laurowe, czosnek i ziele angielskie. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 10 minut. Następnie wyłączyć, przykryć i tak zostawić do następnego dnia. N... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.