chleb - 25827 przepisów (strona:863/1722)

Chleb na zakwasie z estragonem i sezamem 104

Dostałam zaproszenia od Amber do wspólnego pieczenia ...bułek hamburgerowych.  Ale bardzo potrzebowałam chleba i z podanego przepisu upiekłam bardzo smaczny bocheneczek.           Składniki : 300 g zaczynu na zakwasie (100% nawodnienia) 125 g pełnoziarnistej mąki pszennej, ja użyłam mąki z pszennym płatkiem (z młyna braci Górskich) 125 g białej mąki pszennej 150 g wody

Proste Potrawy
Bułki pszenno razowe z marchewką 110

bułki z marchewką utartą. Niewiele warzyw pasuje do wypieku pieczywa, ale marchewka , cukinia czy buraczki są często przeze mnie stosowane. Czasami sięgam po ciecierzycę i piekę podpłomyki . Wypiekam chleb również z ziemniaczanymi resztkami. Zaletą pieczywa z dodatkiem warzyw jest to, że jest ono smaczne i długo utrzymuje wilgotność. Poza tym jest to sposób na więcej warzyw w diecie. Bułki

codojedzenia
Pasta wątróbkowa do chleba 104

Pasty, aromatyczne smarowidła do chleba i domowe pasztety to ulubione dodatki do codziennych kanapek i słonych przekąsek. Ta błyskawiczna do przygotowania pasta ze smażonej wątróbki podbije twoje kubki smakowe aksamitną konsystencją i aromatem ziół. Możesz dodać każde ulubione. Pasztecik wątróbkowy podałam z kiełkami czerwone kapusty. Kiełki to dodatkowa porcja witaminy C i antyoksydantów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Imprezowe zawijańce tostowe 82

rozwiązanie. Pyszne, proste i mega szybkie w przygotowaniu imprezowe zawijańce tostowe! To świetna przekąska na ostatnią chwilę, która posmakuje każdemu. Spróbujcie koniecznie! 😉 Składniki: 10 kromek chleba tostowego (u mnie 3 ziarna) 10 plasterków serka topionego (u mnie z szynką) 10 plastrów boczku wędzonego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu Sposób wykonania: W małej miseczce łączymy ze sobą majonez i ketchup

Mostek w kuchni
Serowe bułki na jogurcie 81

można tak po prostu wyskoczyć w 5 minut po pieczywo. Jednak ja uważam, że to właśnie plus i pretekst do tego, by wrócić do domowego wypieku bułek i chleba. Wbrew pozorom nie zajmuje to dużo czasu, a zapach gorącego pieczywa wynagradza poświęconą chwilę. Zachęcam do upieczenia delikatnych bułeczek na jogurcie. Ja posypałam je serem, ale równie dobrze będą smakować

Mienta blog
Boczek z szynkowaru 72

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} No i to jest to! Do tego dobry chleb i „dżem” musztardowy <3 Składniki: 1 kg boczku wieprzowego ze skórą 1 łyżka soli 5 ząbków czosnku Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui

R'n'G Kitchen
Pasta z tuńczykiem i dodatkami na chleb + filmik 104

Proponuję dziś przepis na pyszną i prostą pastę na chleb , która nie wymaga gotowania żadnych składników, wystarczy tylko pokroić i pomieszać i mamy pyszną pastę, która będzie idealnym smakołykiem dla entuzjastów tuńczyka takich jak ja :-) Serdecznie polecam :-) Do przepisu został dołączony filmik -> na końcu posta. Ta pasta jest bezglutenowa . (a przepis wymyślił mój tata) * * * Składniki na jedną miseczkę

Kawa z mlekiem
chleb orkiszowo żytni z ziarnami 80

[Głosów:6    Średnia:5/5] składniki: 500 g mąki orkiszowej 500 g mąki żytniej 70-80 g drożdży 700 ml letniej wody 3 łyżeczki soli

Domowy Smak Jedzenia
Bagietki z zimną fermentacją 93

ociepliła mój listopad i razem z innymi Piekarzami i Piekarenkami ogrzewaliśmy się przy piekarnikach. Tym razem do upieczenia Ania wybrała bagietki z bloga Jacka Przepisy na domowy ser i chleb. Bagietki dość proste w przygotowaniu, tylko moje nie są tak piękne jak Jacka ale zapewniam Was że równie smakowite i zniknęły szybko. Polecam te bagietki do zrobienia, mają chrupiącą skórkę

Moje Małe Czarowanie
Pasta z buraków do chleba 95

Delikatna w smaku, energetyzująca kolorem pasta z pieczonych buraków i orzechów nerkowca nada Twojemu śniadaniu zdecydowanego charakteru. Nie daj się prosić, daj się skusić ;) Artykuł Pasta z buraków do chleba pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Bułki z nadzieniem ruskim 60

podsmażoną na złoty kolor cebulkę , cukier , sól i dużo mielonego pieprzu do smaku . Mieszamy do połączenia składników. Wlewamy olej , następnie mąkę , drożdże , cukier , sól wsypujemy do maszyny do wyrabiania chleba lub ciasta . Włączamy maszynę i jak zacznie mieszać , wlewamy bardzo ciepła , prawie gorącą wodę . Czekamy ,aż maszyna wyrobi gładkie sprężyste ciasto . Formujemy kulki , w środku każdej umieszczamy łyżeczkę farszu ruskiego

Ogrodnik w podróży
Chleb z płatkami owsianymi 124

Kolejny chleb na maślance,tym razem z dodatkiem płatków owsianych.   400 g mąki pszennej typ 500 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 150 g płatków owsianych 350 ml maślanki 200 ml wody 40 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli garść nasion słonecznika   Mąkę przesiać do miski, dodać sól,płatki i słonecznik, wymieszać.  Maślankę z wodą

Kolorowa kuchnia Elki
Kanapki z pumpernikla i łososia 85

Dziś szybkie śniadanie ale jakże smaczne i pożywne. Lubicie pumpernikiel? ja uwielbiam ten jego kwaskowaty smak, jeśli nie lubicie weźcie inny chleb, ulubiony i też będzie ok. Zapraszam na śniadanie. Pumpernikiel na śniadanie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU KONSERWOWEGO 135

Błyskawiczna pasta z zielonego groszku, która doskonale smakuje z grzankami, krakersami lub jako pasta do chleba. Do przygotowania zielonej pasty wykorzystałam groszek konserwowy, który kupiłam w Lidlu w szklanym słoiku opakowanie 400 g. Pastę wzbogaciłam o suszone pomidory, kilka listków bazylii i oczywiście ząbek czosnku. Zapraszam również do obejrzenia filmiku na YouTube gdzie pokazuje krok po kroku jak przygotować pyszną

Kukuleczki
Pasta z pieczonej dyni do chleba 83

Pasta z pieczonej dynii to wg mnie najlepsza z jesiennych past do chleba. Słodycz dynii przełamuje dodatek smażonej cebulki i suszonych pomidorków z zalewy, a dodatek masła orzechowego dodaje odrobinę nienachalnej tłustości

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!