chleb - 26084 przepisów (strona:863/1739)

Chleb Kłosek 70

misie i wyrabiamy na gładkie ciasto, może być lekko lepiące. Wyrobione odstawiamy pod ściereczką lub folią do wyrośnięcia na około 1 godzinę. 2. Piekarnik nastawiamy do 220 stopni. Chleb będzie pieczony z parą, na spód piekarnika ustawiamy naczynie z wodą.  Po wyrośnięciu odgazowujemy ciasto i zagniatamy tworząc gruby wałek na długość blaszki od piekarnika.  Następnie nacinamy nożyczkami

Gotowanie...to proste !
Dieta o niskim indeksie glikemicznym – dlaczego warto ją stosować? 76

jogurt naturalny (IG = 35), groszek (IG = 35), pomarańcze (IG = 35), zielone surowe jabłko (IG = 40), makaron typu durum ugotowany al dente (IG = 40), brązowy ryż (IG = 50), chleb razowy żytni (IG = 50), kasza gryczana (IG = 54). Wymienione powyżej produkty stanowią również cenne źródło witamin, minerałów, antyoksydantów oraz błonnika pokarmowego. Na naszą uwagę zasługuje też pożywienie, które klasyfikowane jest do grupy

Zdrowy Styl Joanny
3 przekąski na imprezę 72

Podzielne, szybkie przekąski to świetna propozycja na wszelkie spotkania ze znajomymi czy z rodziną. Na Sylwestra polecam 3 szybkie przekąski z chleba tostowego - próbowałam ich ostatnio na urodzinach koleżanki i tak mi posmakowały, że robiłam je na rodzinne przyjęcie. Zniknęły ze stołu jako pierwsze

Prosty przepis na
Domowy paprykarz z makrelą wędzoną 84

Pamiętacie paprykarz z dawnych lat. Dziś sobie taki zrobiłam  z makrelą wędzoną. Do tego kromka świeżego chleba, ogórek własnej  roboty i więcej mi dziś nie trzeba. Smaczny zarówno na ciepło  jak i na zimno, polecam. Składniki: 1 duża makrela wędzona 1 woreczek ryżu 1 puszka pomidorów 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 cebule 1 duża marchewka

magiczna kuchnia Kasi
Chleb jesienny z czarnuszką 56

wyrośnięcia na ok 50 min. Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, przełożyć ciasto , odstawić na 15 min. W tym czasie nagrzać piekarnik do temp 220 st C. Wstawić chleb do piekarnika i piec 10 min w 220 st C a nastęnie  kolejne 20 min w 200 st C. Wyjać z foremki i studzić na kratce

Z Marcepanem
czosnkowo-ogórkowy serek do smarowania chleba ze słonecznikiem 57

Serek kanapkowy     Śmietankowy, kremowy serek z zielonym ogórkiem, słonecznikiem, czosnkiem, rzodkiewką pietruszką i parmezanem, doprawiony świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Pasta do chleba w smaku przypomina nieco pesto i ma wspaniałą kremową konsystencję. Składniki: 250g kremowego serka śmietankowego 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1 średni ogórek, obrany, pozbawiony nasion i bardzo drobno posiekany kilka pokrojonych drobno

Moja Książka Kucharska
Hummus z gotowanej ciecierzycy 76

świecie i bardzo popularna wśród wegan i wegetarian. Pasta ta jest przygotowywana z ugotowanych i przetartych nasion ciecierzycy z dodatkiem czosnku, oliwy i pasty Tahini. Jest idealnym dodatkiem do chleba pita, ciemnego razowego pieczywa, albo jako dodatek do świeżych warzyw – marchewki, selera naciowego albo papryki. W tym wpisie pokażę Wam jak przygotować hummus z suchej ciecierzycy, którą najpierw dokładnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Najprostszy chleb żytni na zakwasie 52

jest tym razem. Cztery składniki, zero wyrabiania, rośnie sam i sam potem znika 😉 Idealny z masłem i czosnkiem, idealny z pastą jajeczną, idealny z miodem. Zapraszam do wypiekania. Prosty chleb żytni. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Żytni chleb na zakwasie ze złotym lnem 61

kwaskowy, ma chrupiącą skórkę i sprężysty miękisz. Jest super na kanapki, polecam gorąco. Użyłam tutaj mąki żytniej pełnoziarnistej grubo mielonej ale miałka pełnoziarnista też będzie ok. i białej. Żytni chleb na zakwasie. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chrupiąca focaccia z grilla – idealna przystawka! 106

Chleb podpieczony na grillu to typowy dodatek, którym lubimy zagryzać różne letnie potrawy. Wielbiciele takiego pieczywa mogą pójść o krok dalej i zamiast grillować gotowe kromki, zrobić własną chrupiącą focaccię… Artykuł Chrupiąca focaccia z grilla – idealna przystawka! pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
ODRYWANY CHLEBEK CZOSNKOWO- ZIOŁOWY 56

prostokąt zawijać w harmonijkę, układać do blachy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ścierką odstawić na 20 minut. Wierzch można posypać startym parmezanem. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec chleb około 25 minut

Zrób to smacznie
Pasta jajeczna z papryką i serem cheddar 75

twardo, studzimy, obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Paprykę siekamy.  2. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Podajemy z pieczywem.   jajka, pasta jajeczna, jajko, cheddar, pasta do chleba, pieczywo, fit, zdrowa, przekąska

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania