Przepis na : śniadanie
Nowy Rok nastał i wraz z nim nowe wyzwania. Wspólne pieczenie w Piekarni Amber to czasami takie wyzwania. Ania tym razem wybrała dla nas chleb z okolic francuskiej Owernii, który ja wypiekałam jako bułeczki. Przepis bazowy pochodzi z bloga BesondersGut Według przepisu przy formowaniu bułek należy dobrze obsypać mąką podstawę aby kapelusiki się nie przykleiły i mnie się wydawało że obsypałam je dobrze. Niestety nie bo kapelusiki mi się przykleiły. W oryginalnym przepisie napisano że można je "czapeczki&quo...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.