Chleb z Owernii - Pain Auvergnat

Chleb z Owernii - Pain Auvergnat

Przepis na : śniadanie

Nowy Rok nastał i wraz z nim nowe wyzwania. Wspólne pieczenie w Piekarni Amber to czasami takie wyzwania. Ania tym razem wybrała dla nas chleb z okolic francuskiej Owernii, który ja wypiekałam jako bułeczki. Przepis bazowy pochodzi z bloga BesondersGut Według przepisu przy formowaniu bułek należy dobrze obsypać mąką podstawę aby kapelusiki się nie przykleiły i mnie się wydawało że obsypałam je dobrze. Niestety nie bo kapelusiki mi się przykleiły. W oryginalnym przepisie napisano że można je "czapeczki&quo...

Czytaj dalej na blogu Moje Małe Czarowanie

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Autor

DoowaDoowa

Gotuje bo lubię, pieke bo kocham to robić i bawie sie tym doskonale.Zapraszam do odwiedzania mojego bloga Moje Małe Czarowanie.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, bułki, chleb, drożdżowe

Inne przepisy z Moje Małe Czarowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.