chleb - 25827 przepisów (strona:871/1722)

CHLEB ORKISZOWY 144

Zdrowy pełnoziarnisty chleb orkiszowy z chrupiącą skórką SKŁADNIKI: 500 g mąki orkiszowej 500 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 15 g świeżych drożdży 840 ml wody PRZYGOTOWANIE: 1.Drożdże rozcieramy z cukrem i zalewamy odrobiną ciepłej wody. 2. Mieszamy do rozpuszczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 min, żeby drożdże zaczęły pracować

Marcepanowa kuchnia
Pasta z avocado i pomidorów, #Niemarnuj a wykorzystaj 123

samo, dodajemy też natkę i całość dokładnie blendujemy, doprawiamy pieprzem i gotowe. * nie masz blendera – pokrój wszystko bardzo drobno i wymieszaj.   Ja pastę podałam z kromkami chleba zgrillowanymi.   Pyszne proste i dobre ! A jak jeszcze puścisz sobie do tego ten kawałek ;) to dobry humor na cały dzień zapewniony. Pasta z avocado i pomidorów, #Niemarnuj a wykorzystaj

Kuchnia na wzgórzu
Chleby nadziewane, z patelni, inne 231

Grissini       Roti - indyjskie chlebki       Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą       Tordu z zielonym groszkiem i szynką     Chleb z oliwkami i słonym serem       Focaccia z oliwkami

Passions hobbies life
Chleb dyniowy na drożdżach 133

Piękny bochen z udziałem drożdży dziś się upiekł. Dynia hokkaido nadaje mu pięknej, żółciutkiej barwy. Szybki w wykonaniu i szybko znikający, polecam. Chleb dyniowy na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb razowo-marchewkowy (Pane integrale alle carote) 121

godzinę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie wyrabiamy, formujemy podłużny bochenek, wykładamy  na form ę  posmarowaną olejem oraz oprószoną mąką. Chleb  przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzin ę . C hleb pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 220 °C.  **** PREPARAZIONE Fate

La grande e la piccola cuoca
PASTA Z CZARNYCH OLIWEK 158

Pyszna pasta z czarnych oliwek z dodatkiem pestek słonecznika i suszonych pomidorów, sprawdzi się idealnie jako dodatek do chleba lub dip do nachos. Pierwszy raz takiej pasty próbowałam w jednej z krakowskich restauracji, gdzie podana była z chlebkiem jako czekadełko. Jej smak mnie od razu zachwycił i dlatego postanowiłam zrobić taką w domu. Spróbujcie sami Czytaj więcej → Artykuł PASTA

greengoodies
Chleb kokosowy na zakwasie 168

ciasto wyrośnie po same brzegi formy rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Chlebek piec przez ok. 30-35 minut (lub dłużej) do wypieczenia i pięknego  kokosowego zapachu. Gdyby skórka chleba za szybko się rumieniła można przykryć ją folią aluminiową i dalej zapiekać. Po upieczeniu wyjąć formę z chlebkiem z piekarnika, po lekkim przestudzeniu wyjąć bochenek z keksówki i studzić

Nastoletnie Wypiekanie
Zapiekanki z chleba, musztardy, sera i szynki 139

zrobić z czerstwym chlebem? Kiedyś dawało się do jajka i smażyło, teraz można to danie trochę urozmaicić, np poprzez dodanie sera, szynki i zapieczenie w jajku jako zapiekanki. Możecie użyć dowolnego sera jaki akurat macie w lodówce, ja zrobiłam kombinacje 3 serów które u mnie zalegały. Polecam wam ten przepis. To pyszna kolacja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciabatta 164

Ciabatta – włoski biały chleb, zrobiony z mąki pszennej i drożdży. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza "kapeć, łapeć". Od drugiej połowy lat 90. jest szeroko znany w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek. Składniki: 4 g cukru 450 gram maki pszennej typ 650 60 g oliwy 6 g soli 3 g suszonych drożdży

Życie zaczyna się w kuchni
Z cyklu: Domowe pieczywo - Drożdżowy bananowy chlebek (Pane alle banane) 131

wymiarach 25 cm x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 1 godz. Chleb pieczemy ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE S chiacciate le banane con l'aiuto di una forchetta, copritele con lo zucchero e lasciate macerare per circa

La grande e la piccola cuoca
Chlebek dyniowy 152

ponownie ciasto,przełożyć do wysmarowanego masłem korytka i odstawić na 15 minut.  Rozgrzać piekarnik do 190*C,włożyć formę z chlebkiem i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić chleb na kratce

Kolorowa kuchnia Elki
Chleb żytnio-orkiszowy (Pane di farro e segale) 147

wymiarach 30 cm x 10 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 3 godziny . Chleb pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola la farina manitoba, la farina di farro, la farina di segale e il lievito di birra

La grande e la piccola cuoca
Delikatny serek ziołowy do smarowania 125

śniadaniem, wziętym prysznicem i nakarmionym berbeciem Po spacerze, czas zatem przygotować coś nowego. Póki co, zachęcam do przygotowania serka, który w smaku bardzo przypomina te aksamitne, kremowe, serki do chleba. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/10\/serek3.jpg","recipeIngredient":["250 g sera bia\u0142ego p\u00f3\u0142t\u0142ustego (u\u017cy\u0142am klinek p\u00f3\u0142t

Mieszam w Garnku
Pasztet na chlebie z serem i figami 186

pozmieniałam wg własnego gustu ale naprawdę niewiele. Polecam gorąco bo teraz jak na stoiskach z owocami świeże figi królują będzie najlepszy. Zajadamy? zabieramy się do pracy? polecam. Pasztet na chlebie z serem i figami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb z płatkami żytnimi,ostropestem i słonecznikiem 138

Kolejny chleb z grupy tych nieskomplikowanych a więc prosty i szybki w wykonaniu,nasycony pełnowartościową mąką,płatkami i nasionami ostropestu. Ostropest jest rośliną o właściwościach silnie wspomagających oczyszczanie i odtruwanie organizmu dlatego warto go dodawać do wypieków. 500 ml ciepłej wody 50 g drożdży 1 łyżka miodu 1 łyżeczka soli 100 g płatków żytnich pełnoziarnistych 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej

Kolorowa kuchnia Elki