chleb - 26084 przepisów (strona:880/1739)

TOSTOWY CHLEBEK KOKOSOWY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 191

Tym razem coś dla tych, którzy nie potrafią żyć bez pieczywa Jako, że już jakiś czas temu zrezygnowałam z obróbki termicznej orzechów, to i nie robię

Ola la LCHF
Chlebek czekoladowo-jabłkowy 160

chlebek" z tradycyjnym chlebem nie ma prawie nic wspólnego. To tak naprawdę słodkie czekoladowe ciasto na drożdżach ze startymi jabłkami, które nadają dużej wilgotności. Chlebek oryginalny o ciekawej strukturze i smaku. Łatwo się kroi, może posłużyć jako deser, podając go np. ze słodkim czekoladowym kremem i owocami. Ze szklanką ciepłego mleka też będzie extra! Polecam ;). Składniki: (na keksówkę o wymiarach

Nastoletnie Wypiekanie
Chlebki Naan z solą i ziołami prowansalskimi 183

Naan to indyjski płaski chleb, coś podobnego jak popularne w naszym kraju podpłomyki . Podawany jest z różnymi dipami, sosami, czosnkiem, ziołami, do potraw typu curry. Z powodzeniem zastąpić może tradycyjne pieczywo, stanowi pyszną zakąskę do wielu dań. Chlebki Naan wypiekanie są z mąki pszennej z niewielkim dodatkiem drożdży. Ich ogromną zaletą jest prostota wykonania- są naprawdę bezproblemowe. Mnie najbardziej smakowały

Nastoletnie Wypiekanie
Szybka pasta jajeczna ze szczypiorkiem 164

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek. Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEB ORKISZOWY 150

Zdrowy pełnoziarnisty chleb orkiszowy z chrupiącą skórką SKŁADNIKI: 500 g mąki orkiszowej 500 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 15 g świeżych drożdży 840 ml wody PRZYGOTOWANIE: 1.Drożdże rozcieramy z cukrem i zalewamy odrobiną ciepłej wody. 2. Mieszamy do rozpuszczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 min, żeby drożdże zaczęły pracować

Marcepanowa kuchnia
Pasta z avocado i pomidorów, #Niemarnuj a wykorzystaj 135

samo, dodajemy też natkę i całość dokładnie blendujemy, doprawiamy pieprzem i gotowe. * nie masz blendera – pokrój wszystko bardzo drobno i wymieszaj.   Ja pastę podałam z kromkami chleba zgrillowanymi.   Pyszne proste i dobre ! A jak jeszcze puścisz sobie do tego ten kawałek ;) to dobry humor na cały dzień zapewniony. Pasta z avocado i pomidorów, #Niemarnuj a wykorzystaj

Kuchnia na wzgórzu
Chleby nadziewane, z patelni, inne 238

Grissini       Roti - indyjskie chlebki       Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą       Tordu z zielonym groszkiem i szynką     Chleb z oliwkami i słonym serem       Focaccia z oliwkami

Passions hobbies life
Chleb dyniowy na drożdżach 140

Piękny bochen z udziałem drożdży dziś się upiekł. Dynia hokkaido nadaje mu pięknej, żółciutkiej barwy. Szybki w wykonaniu i szybko znikający, polecam. Chleb dyniowy na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb razowo-marchewkowy (Pane integrale alle carote) 134

godzinę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie wyrabiamy, formujemy podłużny bochenek, wykładamy  na form ę  posmarowaną olejem oraz oprószoną mąką. Chleb  przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzin ę . C hleb pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 220 °C.  **** PREPARAZIONE Fate

La grande e la piccola cuoca
Chleb kokosowy na zakwasie 175

ciasto wyrośnie po same brzegi formy rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Chlebek piec przez ok. 30-35 minut (lub dłużej) do wypieczenia i pięknego  kokosowego zapachu. Gdyby skórka chleba za szybko się rumieniła można przykryć ją folią aluminiową i dalej zapiekać. Po upieczeniu wyjąć formę z chlebkiem z piekarnika, po lekkim przestudzeniu wyjąć bochenek z keksówki i studzić

Nastoletnie Wypiekanie
Zapiekanki z chleba, musztardy, sera i szynki 150

zrobić z czerstwym chlebem? Kiedyś dawało się do jajka i smażyło, teraz można to danie trochę urozmaicić, np poprzez dodanie sera, szynki i zapieczenie w jajku jako zapiekanki. Możecie użyć dowolnego sera jaki akurat macie w lodówce, ja zrobiłam kombinacje 3 serów które u mnie zalegały. Polecam wam ten przepis. To pyszna kolacja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciabatta 172

Ciabatta – włoski biały chleb, zrobiony z mąki pszennej i drożdży. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza "kapeć, łapeć". Od drugiej połowy lat 90. jest szeroko znany w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek. Składniki: 4 g cukru 450 gram maki pszennej typ 650 60 g oliwy 6 g soli 3 g suszonych drożdży

Życie zaczyna się w kuchni
Z cyklu: Domowe pieczywo - Drożdżowy bananowy chlebek (Pane alle banane) 146

wymiarach 25 cm x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 1 godz. Chleb pieczemy ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE S chiacciate le banane con l'aiuto di una forchetta, copritele con lo zucchero e lasciate macerare per circa

La grande e la piccola cuoca
Chlebek dyniowy 157

ponownie ciasto,przełożyć do wysmarowanego masłem korytka i odstawić na 15 minut.  Rozgrzać piekarnik do 190*C,włożyć formę z chlebkiem i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić chleb na kratce

Kolorowa kuchnia Elki
Chleb żytnio-orkiszowy (Pane di farro e segale) 159

wymiarach 30 cm x 10 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 3 godziny . Chleb pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola la farina manitoba, la farina di farro, la farina di segale e il lievito di birra

La grande e la piccola cuoca