chleb - 26672 przepisów (strona:880/1779)

Ciabatta z orzechami włoskimi i rodzynkami według Hamelmana 203

elastyczny miękisz a orzechy przyjemnie chrupią pod zębem, rodzynki nadają pieczywu lekkiej słodyczy. Warto zatem upiec sobie takie chlebki. Ciabatta po włosku to "kapeć" czyli i chleby takie powinny być, płaskie i owalne. Ciabatty według Hamelmana zaproponował dla nas w styczniu Gucio z bloga Kuchnia Gucia. Ciabatta z orzechami włoskimi i rodzynkami według Hamelmana. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chlebek bananowy 178

Banana bread to pyszny i prosty, słodki chlebek popularny w Stanach Zjednoczonych. To zwyczajne ciasto bananowe nie przypominające tradycyjnego chleba. Pięknie pachnie, jest mięciutki i rozpływa się w ustach. Składniki: 4 dojrzałe banany  75 g masła  1 duże jajko  1,5 szklanki mąki pszennej  3/4 szklanki cukru  1 łyżeczka sody oczyszczonej  1 łyżeczka ekstraktu

Słodka Strefa
Pasta z awokado i fety 135

zależy od preferencji smakowych) Przygotowanie Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, miąższ przekładamy do wysokiego naczynia. Następnie dodajemy pokruszony ser, płatki chili i blendujemy na jednolitą masę. Podajemy do chleba, jako dodatek do wędlin. Jeśli chcemy by pasta dłużej postała, wrzucamy do niej pestkę i szczelnie zamykamy

R'n'G Kitchen
TOSTOWY CHLEBEK KOKOSOWY (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu i laktozy) 268

Tym razem coś dla tych, którzy nie potrafią żyć bez pieczywa Jako, że już jakiś czas temu zrezygnowałam z obróbki termicznej orzechów, to i nie robię

Ola la LCHF
Szybka pasta jajeczna ze szczypiorkiem 218

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem to idealny dodatek do pieczywa. Doskonale nadaje się jako dodatek do kanapek. Przepis jest bardzo prosty, a przede wszystkim szybki w wykonaniu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
CHLEB ORKISZOWY 208

Zdrowy pełnoziarnisty chleb orkiszowy z chrupiącą skórką SKŁADNIKI: 500 g mąki orkiszowej 500 g mąki pełnoziarnistej 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 15 g świeżych drożdży 840 ml wody PRZYGOTOWANIE: 1.Drożdże rozcieramy z cukrem i zalewamy odrobiną ciepłej wody. 2. Mieszamy do rozpuszczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 30 min, żeby drożdże zaczęły pracować

Marcepanowa kuchnia
Pasta z avocado i pomidorów, #Niemarnuj a wykorzystaj 191

samo, dodajemy też natkę i całość dokładnie blendujemy, doprawiamy pieprzem i gotowe. * nie masz blendera – pokrój wszystko bardzo drobno i wymieszaj.   Ja pastę podałam z kromkami chleba zgrillowanymi.   Pyszne proste i dobre ! A jak jeszcze puścisz sobie do tego ten kawałek ;) to dobry humor na cały dzień zapewniony. Pasta z avocado i pomidorów, #Niemarnuj a wykorzystaj

Kuchnia na wzgórzu
Chleby nadziewane, z patelni, inne 292

Grissini       Roti - indyjskie chlebki       Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą       Tordu z zielonym groszkiem i szynką     Chleb z oliwkami i słonym serem       Focaccia z oliwkami

Passions hobbies life
Chleb dyniowy na drożdżach 193

Piękny bochen z udziałem drożdży dziś się upiekł. Dynia hokkaido nadaje mu pięknej, żółciutkiej barwy. Szybki w wykonaniu i szybko znikający, polecam. Chleb dyniowy na drożdżach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Chleb razowo-marchewkowy (Pane integrale alle carote) 182

godzinę. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie wyrabiamy, formujemy podłużny bochenek, wykładamy  na form ę  posmarowaną olejem oraz oprószoną mąką. Chleb  przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce do wyrośnięcia na ok. 1 godzin ę . C hleb pieczemy ok. 40-45 minut w piekarniku nagrzanym do 220 °C.  **** PREPARAZIONE Fate

La grande e la piccola cuoca
Zapiekanki z chleba, musztardy, sera i szynki 228

zrobić z czerstwym chlebem? Kiedyś dawało się do jajka i smażyło, teraz można to danie trochę urozmaicić, np poprzez dodanie sera, szynki i zapieczenie w jajku jako zapiekanki. Możecie użyć dowolnego sera jaki akurat macie w lodówce, ja zrobiłam kombinacje 3 serów które u mnie zalegały. Polecam wam ten przepis. To pyszna kolacja. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ciabatta 231

Ciabatta – włoski biały chleb, zrobiony z mąki pszennej i drożdży. Bochenek jest wydłużony, szeroki i płaskawy. Po włosku słowo ciabatta oznacza "kapeć, łapeć". Od drugiej połowy lat 90. jest szeroko znany w Europie i Stanach Zjednoczonych, najczęściej używana do kanapek. Składniki: 4 g cukru 450 gram maki pszennej typ 650 60 g oliwy 6 g soli 3 g suszonych drożdży

Życie zaczyna się w kuchni
Z cyklu: Domowe pieczywo - Drożdżowy bananowy chlebek (Pane alle banane) 206

wymiarach 25 cm x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 1 godz. Chleb pieczemy ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE S chiacciate le banane con l'aiuto di una forchetta, copritele con lo zucchero e lasciate macerare per circa

La grande e la piccola cuoca
Chlebek dyniowy 216

ponownie ciasto,przełożyć do wysmarowanego masłem korytka i odstawić na 15 minut.  Rozgrzać piekarnik do 190*C,włożyć formę z chlebkiem i piec 60 minut. Po upieczeniu wystudzić chleb na kratce

Kolorowa kuchnia Elki
Chleb żytnio-orkiszowy (Pane di farro e segale) 221

wymiarach 30 cm x 10 cm wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy do formy, przykrywamy  i odstawiamy w ciep ł e miejsce na ok. 3 godziny . Chleb pieczemy ok. 20-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. **** PREPARAZIONE Setacciate in una ciotola la farina manitoba, la farina di farro, la farina di segale e il lievito di birra

La grande e la piccola cuoca

Proponowane wyszukiwania